FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mocnește scandalul în culise » FCSB, cea mai lovită echipă de ultima decizie pregătită la vârful fotbalului românesc

Gigi Becali / Sursă foto: Arhivă GSP +42   FOTO
Gigi Becali / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de , , - Publicat marti, 30 august 2022 10:02 / Actualizat marti, 30 august 2022 10:54

LPF va programa restanțele echipelor care au evoluat în play-off-ul Conference între meciurile echipelor naționale ale României din septembrie, iar cea mai lovită de această decizie e FCSB, care ar putea fi lipsită de aportul a cel puțin 10 jucători. Vicecampioana va solicita ca jucătorii de la U21 să nu-i fie selecționați pe motiv că oricum naționala lui Săndoi are de susținut amicale, nu oficiale. 

„Meciurile vor fi reprogramate în weekendul 24/25 septembrie, ziua și ora urmând să fie decise ulterior”. Acesta a fost anunțul pe care LPF l-a făcut în momentul în care a amânat cele 3 jocuri din etapa a 6-a a Ligii 1 ale echipelor care au jucat în play-off-ul Conference League.

Cum FCSB și CFR s-au calificat în grupe, în privința lor singurele date disponibile de disputare a acelor restanțe sunt chiar în acel weekend. Care se suprapune însă peste acțiunile oficiale ale echipelor naționale ale României, cea de seniori și cea de tineret.

Revenire de ultim moment la FCSB » S-a întors fotbalistul despre care Becali declara că „nu mai joacă la noi în viața lui”
FCSB
Revenire de ultim moment la FCSB » S-a întors fotbalistul despre care Becali declara că „nu mai joacă la noi în viața lui”

Și 3 străini de la FCSB pleacă la naționale

Prima reprezentativă are ultimele două jocuri oficiale din grupa de Liga Națiunilor, cu Finlanda și Bosnia, în vreme ce România U21 dispută două amicale tari, cu Spania și Olanda. Cum aceste acțiuni sunt prinse în calendarul oficial FIFA, orice club e obligat să pună la dispoziția naționalelor fotbaliștii pe numele cărora va primi telegrame de convocare. 

Deși încă n-au fost realizate convocările, șefii FCSB nu sunt dispuși să accepte să evolueze în acea restanță, care va fi în deplasare cu FC Botoșani, cu un lot decimat.

Clubul lui Becali e, de departe, cel mai expus dintre cele 3 formații, fiindcă având un lot format într-o proporție de 90% din români, e foarte posibil să aibă foarte mulți jucători selecționați. Mai ales că unii pot intra în vederile ambelor reprezentative, exemple: Târnovanu, Miculescu, Octavian Popescu. 

În plus, tot atunci, FCSB va pierde sigur și trei dintre străinii săi, care vor avea și ei meciuri în echipamentul țării lor. E vorba despre Radunovici (Muntenegru), Tamm (Estonia) și Rață (Moldova).

Tocmai din acest motiv, dacă data meciului va rămâne pentru 24/25 septembrie, atunci conducerea vicecampioanei are în vedere să solicite ca măcar jucătorii care vor intra în vederile naționalei U21 și cei de la naționala mare care nu vor fi văzuți ca jucători de bază pentru confruntările cu Finlanda și Bosnia să fie lăsați sub comanda lui Dică.

Istoric vechi de scandaluri pe axa FRF- FCSB

Situația s-ar putea inflama în cazul în care cei doi selecționeri, Edi Iordănescu și Emil Săndoi, nu vor accepta niciun fel de propunere din partea FCSB, iar FRF nu va ceda nici ea, invocând regulamentul care trebuie respectat atunci când sunt acțiuni prinse în calendarul FIFA. N-ar fi prima dată când între clubul lui Becali și FRF, indiferent că șef la Casa Fotbalului a fost Mircea Sandu sau Răzvan Burleanu, s-ar isca un conflict.

Primul a fost cel din 2004, când Pițurcă, atunci antrenor la FCSB, a refuzat să-i lase pe jucătorii selecționați de Iordănescu la un stagiu de pregătire realizat în Cipru. Scandalul a fost mare atunci, FRF a deschis o procedură disciplinară, cazul s-a judecat la comisii, dar în cele din urmă nu s-au dictat sancțiuni.

După aproape 10 ani, rolurile s-au inversat, cu Pițurcă refuzat de Reghecampf, care era antrenor la FCSB și care n-a dorit să-și lase toți jucătorii selecționați la un cantonament al „tricolorilor” efectuat în Turcia.

Ce jucători ar putea avea FCSB convocați la acțiunile din septembrie

FotbalistNaționala
TârnovanuRomânia seniori sau U21
PanteaRomânia U21
TammEstonia
RadunoviciMuntenegru
OlaruRomânia
RațăMoldova
Florinel ComanRomânia
CordeaRomânia
MiculescuRomânia U21
Octavian PopescuRomânia sau România U21
Ianis StoicaRomânia U21

1 jucătorare FC Botoșani, adversara FCSB-ului din acea restanță, susceptibil de a fi selecționat: Robert Dican, eligibil pentru naționala U21

Ce meciuri au naționalele României în septembrie

DataMeciulCompetiția
23 septembrieFinlanda - RomâniaLiga Națiunilor
23 septembrieRomânia U21 - SpaniaAmical
26 septembrieRomânia - BosniaLiga Națiunilor
27 septembrieRomânia U21 - OlandaAmicall

Cum ar arăta FCSB fără cei 11 jucători: A. Vlad - V. Crețu, Dawa, Haruț, Boboc - Edjouma, Dulca - Oaidă, Radaslavescu, B. Rusu - Compagno

5 jucătoriare FCSB indisponibili în acest moment: I. Cristea, Ov. Popescu, Panțâru, Șut, Dumiter

Care sunt cele 3 meciuri restante din etapa a 6-a

  • Botoșani - FCSB
  • Hermannstadt - CFR
  • Chindia - CSU Craiova

Cum ar arăta programul FCSB în următoarea lună

DataMeciul
31 augustFarul - FCSB
4 septembrieFCSB - CFR
8 septembrieWest Ham - FCSB
11 septembrieFCSB - Voluntari
15 septembrieFCSB - Anderlecht
18 septembrieCSU Craiova - FCSB
24 septembrieBotoșani - FCSB
1 octombrieFCSB - FC Argeș

VIDEO Mesajul lui Compagno după venirea la FCSB

Citește și alte știri despre FCSB: 

Reacția lui Pițurcă atunci când a văzut că FCSB l-a adus pe Compagno: „Nu vreau să-l supăr pe Gigi”

Contract nou pentru Tavi Popescu: „Salariu dublu”

Becali s-a săturat de un jucător cumpărat în această vară, după doar 100 de minute » Reproș direct pentru MM și Dică: „Bă, m-am luat după voi!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (68)
gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  31 August 2022, 16:02
Postat de tinn_2 pe 30 August 2022, 20:41

mai baiete, ce abateri visezi? 1. Steaua nu a avut reacție oficială, n-a cerut, n-a amenințat nimic. 2 FRF și LPF trebuie să asigure condiții echitabile pentru competiție. Nu e corect să ceri unora trei sferturi din cei mai buni jucători (că deaia-s de națională) și altora maxim unul, și să-i obligi să joace. Bașca știi că alți 2 jucători sunt și ei sunt internaționali, și vor lipsi. Adică-i pedepsești pe cei care-ți cresc jucătorii de națională? Un pic de logică, se poate?

Da, dar "valorile" lui Gigi se pregătesc de champions league! Nu? Avantaj pentru conturile fetelor lui Gigi Becali, de!

gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  31 August 2022, 16:00

Români să protejăm consonanță fcfcsb și să ne pregătim cu ei pentru Ch.league! Ura, ura, urâta!

Analiza
Analiza  •  31 August 2022, 08:48

Da ,Botoșani în ce situație se va fi ? De la Botoșani nu-i convoacă pe niciun jucător, nu? Știu ca Botoșani va avea mai mulți jucători, dar și ei vor fi în cam în aceeași situație ca FCSB

Vezi toate comentariile (68)
Comentează