FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR 3-1

VIDEO + FOTO FCSB - CFR Cluj 3-1. Șut din orgoliu » Victorie roș-albastră în fața unei campioane venite la Buzău cu rezervele și fără Dan Petrescu

FCSB - CFR Cluj, în ultima etapă din play-off, live +19   FOTO
FCSB - CFR Cluj, în ultima etapă din play-off, live

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 mai 2022 23:23 / Actualizat duminica, 22 mai 2022 23:37

FCSB a învins-o pe CFR Cluj, scor 3-1, în ultima rundă a play-off-ului Ligii 1, într-un meci fără miză în clasament. „Feroviarii” sunt campioni, iar trupa lui Toni Petrea încheie pe locul secund, la un punct distanță. 

Finala campionatului pe care fanii FCSB au sperat să o aibă în ultima etapă cu CFR Cluj s-a transformat într-un simplu meci amical, după ce roș-albaștrii s-au împiedicat etapa trecută de FC Voluntari. Campioana, încă mahmură după sărbătorirea celui de-al cincilea titlu consecutiv, s-a prezentat, la Buzău, mai mult din obligație. Ardelenii s-au deplasat în Crâng cu doar doi-trei titulari și cu o bancă de rezerve plină de juniori și debutanți. Deac și Petrila ar fi fost și ei lăsați acasă dacă nu insistau să joace.

FCSB - CFR Cluj 3-1, victorie din orgoliu

Pentru ca aroganța să fie însă maximă, antrenorul Dan Petrescu nu a venit la meci. "Bursucul" a însoțit echipa până la București, dar a preferat să nu dea ochii cu fanii FCSB, inflamați de înjurăturile de la petrecerea clujenilor. Rolul de principal l-a avut "secundul" Costin Curelea.

De partea cealaltă, FCSB a aliniat cea mai bună formulă, injectată de dorința patronului să câștige cu orice preț. Gigi Becali și-a creat propria miză, "titlul de campioană morală", considerând că a pierdut lupta cu CFR Cluj din cauza unor greșeli de arbitraj.

+15 FOTO

Vicecampioana a pornit mult mai motivată, pusă pe joc. Peste 8.500 de spectatori vor fotbal. Olaru a ieșit primul la rampă și l-a avertizat cu un trasor de la mare distanță pe Bălgrădean, devenit al treilea portar al campioanei. Tavi Popescu presează la debutantul Rareș Bălan, ajutat mult de veteranul Hoban (39 de ani), la meciul de retragere. 

Adrian Șut, meciul sezonului în fața lui CFR Cluj 

Gazdele domină, ardelenii aleargă să închidă culoarele. Cordea a găsit o breșă în flancul drept, a întors mingea în centrul careului, iar Tavi Popescu, venit lansat, a prins un șiret plin cu stângul de zile mari, fără speranțe pentru Bălgrădean (30). E 1-0 pentru FCSB, iar CFR arată că are orgoliu. Hoban face ce a făcut toată cariera, muncește din greu, nu vrea să păcălească fotbalul nici la meciul de adio. 

Mijlocașul vrea să iasă cu fruntea sus, și-a încercat norocul, dar a nimerit transversala cu un șut de la distanță (35). A fost însă un avertisment. La cabine s-a intrat la egalitate, 1-1. Campioana a egalat dintr-o fază fixă specialitate casei. Cu Deac la serviciu, ca de obicei, dar cu un marcator inedit, bulgarul Dimitrov, al doilea debutant de la CFR.

La cabine s-a intrat la egalitate, 1-1, și cu alte două transversale în dreptul roș-albaștrilor Oaidă și Olaru. În partea secundă, FCSB a căutat insistent victoria și a reușit să-i producă o palidă consolare patronului. Partida a fost decisă de dubla spectaculoasă a lui Adrian Șut, cel mai bun de pe teren. „Închizătorul” a marcat golul de 2-1 cu o excuție superbă, de la aproximativ 20 de metri, apoi a stabilit rezultatul final cu o lovitură de cap bine plasată, pe lângă Bălgrădean, din centrarea lui Ianis Stoica.

Clasamentul din play-off, după FCSB - CFR Cluj 3-1

FINAL » FCSB - CFR Cluj 3-1

FCSB - CFR Cluj, echipe de start:

FCSB: Târnovanu - Ov. Popescu, I. Cristea, Miron, Radunovic - Olaru, Șut, Oaidă - Cordea, Florin Tănase, Oct. Popescu
Rezerve: A. Vlad - Dumiter, Edjouma, I. Stoica, V. Gheorghe, Perianu, Musi, L. Manolache, S. Şerban
ANTRENOR: Toni Petrea

CFR CLUJ: Bălgradean - Rareș Bălan, Yuri Matias, Kristian Dimitrov, F. Ștefan - Deac, Hoban, Lovro Cvek - Costache, Dugandzic, Petrila
Rezerve: Hindrich, Sava, Graovac, Stoian, Kun, Luca, Leață, Fica, Gîdea
ANTRENOR: Dan Petrescu

  • Dan Petrescu nu a făcut deplasarea la Buzău. Antrenor principal la acest meci va figura „secundul” Costin Curelea.

Stadion: Gloria (Buzău)
Arbitru: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi) / A1: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare), A2: Mitruţi Daniel (Craiova)

+15 FOTO

UPDATE 20:45 / Suporterii se strâng la stadion

Ora 20:15 / Campionii de la CFR, huiduiți la Cluj 

Autocarul lui CFR Cluj a ajuns la Buzău, iar fanii prezenți în preajma stadionului i-au huiduit copios pe campioni. De cealaltă parte, fotbaliștii lui Toni Petrea au primit ovații.

FCSB - CFR Cluj 3-1. Șut din orgoliu » Victorie roș-albastră în fața unei campioane venite la Buzău cu rezervele și fără Dan Petrescu

Rareș Bălan și Kristian Dimitrov, debut la CFR Cluj

Rareș Bălan, fundașul de 22 de ani al lui CFR Cluj, debutează astăzi în prima echipă a campioanei. Acesta vine de la „satelitul” din Liga 3 al clujenilor și evoluează pe postul de fundaș dreapta, deși poziția sa de bază a cea de fundaș central. Fotbalistul de 1,90 metri înălțime a semnat cu CFR vara trecută, fiind adus de la CSM Gloria Bistrița U19.

Kristian Dimitrov, fundașul central bulgar cu 14 selecții în prima reprezentativă a țării lui, debutează și el în Liga 1.

Dan Petrescu: „Eu sunt un învingător. Nu prea mă relaxez niciodată” + Cum abordează meciul cu FCSB

Becali nu exclude revenirea lui Moruțan la FCSB » Ce condiție pune
FCSB
Becali nu exclude revenirea lui Moruțan la FCSB » Ce condiție pune
CFR a oficializat prima despărțire » Fanii campioanei, nemulțumiți: „V-ați bătut joc de el! E cel mai bun din lot”
CFR Cluj
CFR a oficializat prima despărțire » Fanii campioanei, nemulțumiți: „V-ați bătut joc de el! E cel mai bun din lot”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (237)
silviu74
silviu74  •  23 Mai 2022, 17:21
Postat de daniaania pe 23 Mai 2022, 07:33

La cate meciuri ați avut cu ajutorul arbitrilor castig, moral și la anul tot așa o să fiți !!!! Și diferență de puncte este mai mare.Hai CFR !!!!

CFR este cea mai *** echipă, îți amintesc dacă vrei toate *** făcute de voi !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

silviu74
silviu74  •  23 Mai 2022, 17:19

Și ce contează cu ce și cine au venit ? Pe ei îi interesează că au luat titlul cu arbitrii ??? Steaua a avut două meciuri infernale cu Craiova și Voluntari in timp ce CFR a avut meciuri amicale cu rezervele Argeșului și cu *** Craiovei!!! Asta nu contează ??? Sau că în penultima etapă arbitrii au făcut două greșeli majore ambele in favoarea CFR care au costat pe Steaua titlul !!! Așa știe CFR să câștige titluri dar nu este de mirare când îi ai in spate pe Rus, Dâncu și Burleanu!!!! Rușine !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

flick2020
flick2020  •  23 Mai 2022, 10:03
Postat de roost.eradevar.at pe 23 Mai 2022, 07:05

Medaliile si diplomele morale cand li se dau?

Duminica seara, dupa ce castiga U Cluj si meciul de la Bucuresti. Pentru noi campionate mai sunt...pentru ddb urmeaza sfarsitul.

Vezi toate comentariile (237)
Comentează
Close