FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ

FCSB - CFR Cluj: care e echipa mai bună la aproape toate capitolele, după monitorizarea InStat a sezonului

În urmă cu 3 luni, pe 13 decembrie, CFR se impunea
în fața FCSB-ului, scor 2-0,
în meciul disputat în Gruia
În urmă cu 3 luni, pe 13 decembrie, CFR se impunea în fața FCSB-ului, scor 2-0, în meciul disputat în Gruia

Articol de , , - Publicat miercuri, 17 martie 2021 07:06 / Actualizat miercuri, 17 martie 2021 07:28

FCSB și CFR Cluj se duelează vineri, în derby-ul dintre primele două clasate. Monitorizarea InStat a tuturor celor 27 de etape de până acum înclină balanța în favoarea trupei lui Toni Petrea la aproape toate capitolele. Singurul parametru la care CFR domină e cel al duelurilor aeriene.

  • FCSB – CFR Cluj se joacă vineri, de la 20:30. Meciul de pe Arena Națională va fi liveTEXT și video pe GSP.ro și în direct pe Look Sport+, Digi Sport 1 și TV Telekom Sport 1.

Cel mai echilibrat campionat regulat s-ar putea să fie decis de confruntarea directă a primelor două clasate, care se vor afla față în față în antepenultima rundă, vineri seara, pe Arena Națională. FCSB și CFR au același număr de puncte și un golaveraj asemănător, un avans minim de numai 3 goluri pentru roș-albaștri. Partida de peste două zile ar putea să decerneze titlul neoficial de campioană a sezonului regulat.

Monitorizarea InStat are deja o concluzie pentru primele 27 de etape. FCSB se impune aproape la toți parametrii importanți din timpul unui meci. Diferențele nu sunt considerabile, însă actualul lider al campionatului câștigă pe linie această dispută inedită, singurul capitol la care clujenii sunt superiori fiind cel al duelurilor aeriene. Unde CFR are un avans extrem de mare, ca medie per meci: 54-42

În rest, FCSB peste tot! De la media de goluri marcate până la frecvența șuturilor spre și pe poartă, de la volumul de pase până la driblinguri și chiar deposedări. Concluzia e dată de indexul InStat, cel care constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unei echipe. Și aici FCSB e peste CFR: 262-251.

Comparație FCSB - CFR Cluj după cele 27 de etape

FCSB - CFR Cluj: care e echipa mai bună la aproape toate capitolele, după monitorizarea InStat a sezonului
cifrele reprezintă mediile per meci

Totuși, meciul direct, disputat în decembrie 2020, a fost câștigat fără drept de apel de campioana en titre. CFR s-a impus atunci, scor 2-0, prin golurile marcate de Deac, din penalty, și Valentin Costache. În ciuda victoriei însă, chiar și raportul acelui joc a fost favorabil tot FCSB-ului.

Cifrele meciului direct CFR - FCSB 2-0

FCSB - CFR Cluj: care e echipa mai bună la aproape toate capitolele, după monitorizarea InStat a sezonului

A fost un meci în care, în schimb, CFR a compensat prin agresivitate și determinare, iar raportul faulturilor și al cartonașelor galbene acordate de arbitrul Istvan Kovacs a fost covârșitor în favoarea gazdelor. CFR a produs cu peste 50% mai multe faulturi decât FCSB, iar în privința avertismentelor scorul a fost 9-3 pentru Deac și compania. 

FCSB înseamnă copiii...


E extrem de interesantă și comparația celor mai buni fotbaliști, din fiecare echipă, în ierarhia indexului InStat, raportat tot la cele 27 de etape disputate până acum. E o diferență fantastică în privința vârstei pe care o au cei din Top 5. La FCSB, unde oricum primul "11" e dominat de tineri, 3 dintre cei 5 sunt fotbaliști care îndeplinesc regulaU21, impusă de FRF. Unul dintre ei e Octavian Popescu, care a împlinit de curând 18 ani și care va mai fi eligibil pentru legea respectivă până în vara lui 2025.

Top 5 la FCSB

  1. Moruțan (21 ani): 287 indice InStat
  2. Fl. Coman (22 ani): 286
  3. I. Cristea (26 ani): 278
  4. Oct. Popescu (18 ani): 272
  5. Fl. Tănase (26 ani): 271

FCSB a pierdut în februarie, când l-a vândut pe Dennis Man la Parma pentru 11 milioane de euro, cel mai bun fotbalist. Man are în acest sezon, în tricoul roș-albastru, un index InStat fantastic: 320!!! 

... CFR trăiește datorită bătrânilor

În schimb, campioana e în continuare la acest nivel ridicat datorită aproape în exclusivitate jucătorilor bătrâni și foarte bătrâni. În Top 5 cei mai buni, fotbalistul cu cea mai mică vârstă e Burcă, stoper care va împlini luna viitoare 28 de ani. 

Top 5 la CFR

  1. Deac (35 ani): 268 indice InStat
  2. Vinicius (36 ani): 266
  3. Soares (32 ani): 266
  4. Camora (34 ani). 262
  5. Burcă (27 ani): 262

17 goluria marcat Florin Tănase în acest sezon de Liga 1, e golgeterul FCSB-ului, în vreme ce primul la CFR e Ciprian Deac, 10 reușite

10 pase de gola strâns până acum Moruțan, în actualul campionat, lider la FCSB; la gruparea din Gruia cel mai bun pasator e tot Deac, cu numai 5 assisturi

26 de meciuriîn Liga 1 a bifat Păun, cel mai folosit fotbalist al CFR-ului. În schimb, la FCSB, cel mai mult au jucat Vlad, Ovidiu Popescu și Miron, câte 25 de apariții

VIDEO

Citește mai multe știri despre FCSB - CFR Cluj: 

CCA nu riscă nimic: Hațegan la derby-ul FCSB - CFR Cluj!

Gigi a cumpărat, CFR a valorificat! Derby-ul FCSB - CFR Cluj propune un contrast teribil

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (396)
parpalache
parpalache  •  18 Martie 2021, 11:35
Postat de Silvio pe 18 Martie 2021, 08:48

De catalynn nu prea am dubii ca minte.. ninonistul ala, in schimb, isi da prea mare importanta, si nu prea se leaga nimic din ce tot abereaza el. Catalynn e doar un ticalos care ii canta in struna unui nibbun paranoic :)))

„De trei zile incoace gura nu-ti mai tace...”!Va exploateaza rau MM Stoica,daca nu va da pauza deloc!

adriann_
adriann_  •  18 Martie 2021, 11:16

In rest da, am inteles, ne umilesti pe toti mentionand o marca de bere BAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA Asa ceva... :)))

adriann_
adriann_  •  18 Martie 2021, 11:14
Postat de Silvio pe 18 Martie 2021, 08:33

O fi si consumerismul bun la ceva :))). Deeh, voi va plangeti de globalistii neomarxisti, dar n-ati cumpara, lichelelor, de la producatorii locali. N-ati sprijini taranul de rand, doar sa pompati bani la greu in supermarketuri. Si iar te-am prins cu 'obiectivitatea' ta: pai mobila de la IKEA e pentru calici, desi isi face treaba si n-am gusturi de mobila din lemn masiv la varsta asta.. poate pe la 50 de ani o fi altceva. PAL-ul tot PAL ii, fie ca ii IKEA, fie ca ii la comanda. Lasand mobila la o parte si revenind la incapacitatea ta de a fi obiectiv: pai n-ai zis ma nimic de A51-le lui hahahadriannu? N-ai facut misto de el, cum da 2000 de lei intr-un weekend la cumparaturi, dar nu investeste intr-un telefon mai de calitate? Ahh, ca ala isi face treaba. Dar IKEA nu. Am inteles. Dar de berea la "PET" ce zici? Tot n-ai zis nimic, pentru deh.. obiectivitate :))). L-a mancat in kwr sa pomeneasca de bere, zbang cu berea peste botic :))). Si pe cine vrea el sa pacaleasca, de faptul ca la Kaufland ii peste mai bun decat la Metro? :)))) PS: daca vrei sa fii 'mafiot', cumpara si sprijina producatorii locali, astia livreaza si in tara, nu doar la Cloooj: https://nodverde.ro/. Deh, stiu, fite de IT-ist, cu producatorii locali si bere artizanala.. ntzz ntzz.. :))))

Ma "IT-istule" tu ESTI SI EXTREM DE PROST NU DOAR FOARTE TICALOS :))) Hai sa te umilesc din nou (a cata oara??? :))) IA ZI TU FRAIERE CE TELEFON DIN OFERTA CURENTA ARE JACK AUDIO SI CAMERA PENTRU MACRO? :))) Hai ma postache, sa mai radem un pic :)))

Vezi toate comentariile (396)
Comentează