FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR

CCA nu riscă nimic: Hațegan la derby-ul FCSB - CFR Cluj!

EXCLUSIV CCA nu riscă nimic: Hațegan la derby-ul FCSB - CFR Cluj!
EXCLUSIV CCA nu riscă nimic: Hațegan la derby-ul FCSB - CFR Cluj!

Articol de , , - Publicat luni, 15 martie 2021 19:17 / Actualizat luni, 15 martie 2021 22:02

Vassaras l-a ales pe arbitrul numărul 1 al României, Ovidiu Hațegan, pentru a conduce duelul primelor două clasate, FCSB - CFR Cluj

Cel mai echilibrat sezon regulat are șanse mari să fie decis de meciul direct dintre FCSB și CFR, de vineri seara. Tocmai pentru că miza e una imensă, cine va intra de pe primul loc în play-off, Comisia Centrală a Arbitrilor a ales o brigadă de Champions League League pentru a oficia confruntarea. Așa cum a informat și Prosport, e vorba despre Ovidiu Hațegan, practic arbitrul numărul 1 al României pe lista "centralilor" cu ecuson FIFA.

În aceeași categorie cu el, cea mai valoroasă, în structura forului mondial, se află și Istvan Kovacs, care însă a fost acuzat violent de Gigi Becali în urmă cu 10 zile. Împotriva lui, FCSB a făcut chiar și o sesizare oficială către CCA, solicitând să nu mai fie delegat la jocurile roș-albaștrilor.

Hațegan, în schimb, se află la unul dintre cele mai bune sezoane din carieră. Conform monitorizării GSP, are, după 27 de etape, cel mai mic număr al erorilor produse comparativ cu precedenții ani. A condus recent și partida dintre Slavia Praga și Rangers, 1-1, în optimile de finală ale Europa League.

Având în vedere modul în care s-au comportat FCSB și CFR, pe parcursul acestui campionat, atunci când au fost arbitrate de Hațegan, vestea delegării lui e una bună pentru ambele combatante. Victorii pe linie obținute de cele două formații, indiferent de numele adversarului întâlnit.

CCA nu riscă nimic: Hațegan la derby-ul FCSB - CFR Cluj!

FCSB cu Hațegan în acest sezon

FCSB - Viitorul 3-0
FCSB - Botoșani 4-1 
U Craiova - FCSB 0-2 
FC Botoșani - FCSB 0-2

CFR cu Hațegan în acest sezon

CFR - Hermannstadt 1-0 
Sepsi - CFR 0-1

Cele două rivale s-au acuzat reciproc în startul lui 2021, subiectul fiind exact erorile de arbitraj. Becali a rostit în public acuze că arbitrii sunt influențați de CFR și că există o tentă pro gruparea din Gruia pentru a câștiga al 4-lea titlu consecutiv, în vreme ce din partea campioanei a venit o replică rostită de Marius Bilașco, șeful Departamentului de scouting.

"Din păcate, în România am văzut în ultima vreme anumite acuzații, extrem de dure, lansate de persoane din fotbal, la adresa arbitrilor, care foarte probabil că încearcă să pună presiune pe aceștia și să-i determine să greșească în favoarea unei echipe anume pe viitor. N-am văzut până acum, din partea forurilor care conduc, nicio reacție la aceste acuzații, ce trebuie probate", a declarat Bilașco înaintea meciului pe care CFR l-a disputat duminică împotriva lui Poli Iași, scor 4-0. 

Cum stau FCSB și CFR cu Hațegan all-time

FCSB

Parametru

CFR
44

Meciuri

48
20

Victorii

20
9

Eșecuri

9

Egalitate perfectă în disputele directe

Exclusiv în meciurile de campionat, Hațegan s-a mai aflat la centru într-o dispută dintre FCSB și CFR de 5 ori. Prima dată s-a întâmplat în primăvara lui 2013, la peste 5 ani de când el primise ecuson internațional. Și aici e egalitate perfectă. Trei jocuri s-au terminat egal, iar fiecare și-a trecut în cont câte un succes. 

Sezonul

Meciul

Nota GSP
2012-2013

CFR - FCSB 0-0

7
2013-2014

FCSB - CFR 3-0

7
2017-2018

CFR - FCSB 1-1

5
2019-2020

FCSB - CFR 0-0

5
2019-2020

CFR - FCSB 1-0

7

15meciuri, din cele 27 disputate până acum de FCSB în Liga 1, au fost arbitrate de "centrali" care la acel moment erau pe lista FIFA, în vreme ce CFR are 14 astfel de partide

De ce e miză locul 1 la finalul sezonului regulat

  1. Pentru că toate edițiile de campionat de până acum, disputate în sistem cu play-off, au fost câștigate de echipa care a terminat pe primul loc în sezonul regulat, și nu de cea care a făcut cel mai mare număr de puncte pe parcursul play-off-ului. 
     
  2. Fiindcă împerecherea din play-off se va face în funcție de locurile de pe care vor intra cele 6 echipe. Prima clasată va disputa în primele 3 etape meciuri cu locurile 6, 5 și 4, iar derby-ul cu ocupanta locului 2 va fi în etapa de final a turului din play-off, pe teren propriu.
     
  3. Pentru că primul criteriu de departajare la finalul play-off-ului, în cazul în care două sau mai multe echipe se vor afla la egalitate de puncte, va fi cel al numărului de puncte pe care fiecare echipă l-a avut în cele 30 de etape din sezonul regulat. 

Pe CFR o avantajează și remiza

În disputa pentru ocuparea primului loc la finalul campionatului regulat, trupa lui Edi Iordănescu e favorită. Deși cele două echipe sunt acum la egalitate, iar golaverajul e superior în cazul FCSB-ului, la final vor conta meciurile directe. Unde, deocamdată, CFR e avantajată de victoria din tur, scor 2-0. Dacă meciul de vineri se va termina remiză și la finalul celor 30 de etape cele două se vor regăsi tot la egalitate, cum sunt și acum, criteriul care le va departaja va fi cel al meciurilor directe. 

VIDEO Ai jucat la Steaua sau la FCSB? George Ogăraru: „Dacă cineva îți plătește salariul, îți este stăpân?”

O noua variantă de stadion pentru FCSB! Becali ia în calcul să joace pe stadionul unei rivale: „Jucătorii vor decide”

CFR Cluj îl trimite pe Gigi Becali în fața comisiilor: „Nimeni nu a dat explicații pentru asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (301)
113057495799230
Dorin Dorin  •  16 Martie 2021, 15:01

*** e pro fcsb să se știe !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

422663335592396
Angela Ionescu  •  16 Martie 2021, 14:25

Alt arbitru nu găseam?. Acest arbitru a fost intodeauna contra stelei. Avertismente verbale fără sfârșit pentru ceferisti si cartonașe galbene bine calculate stelistilor pentru a pune presiune pe ei. Dacă incepi un meci cu doi fundași centrali cu galben din primele minute iar adversarilor li se fac observații fără a li se arată nici un cartonaș, balanta înclină spre cei ajutați părintește de acest arbitru.

189254898748309
Claude SH  •  16 Martie 2021, 13:23
Postat de Benedic Gabriel Duck pe 16 Martie 2021, 07:17

O fi el Hategan cel mai bun din România, dar titlul articolului este departe de adevar:ăștia de la cca,cu grecul lor ORICUM NU RISCA NINIC,că nu-i întreabă nimeni de sănătate .Problema e ca și Hategan a gresit GRAV la ultimul meci impotriva FCSB=STEAUA....(11 metri de pe lună nedat)...Sper să nu facă la fel și acum și sper să nu tolereze intrările "criminale",gen susici in secunda 49 la Olaru,din tur,nemaivorbind de "coatele" în gură ale lui djokovici și deac....Eu aș fi adus pentru acest meci o brigadă străină, și nu din Grecia....de prin Cehia,Ungaria,Polonia,ca să nu se zică, vezi Doamne că voian Germania sau Franța. La FIX același barem ar fi venit și ăia si era mult mai OK.....Așa, or să fie O GRĂMADĂ de discuții. Hai FCSB =STEAUA!!!

Nu te mai agita atât, ar trebui sa bateți ca jucați acasă. Dacă nu reușiți nici acum, nu meritați sa câștigați titlul. Lasati-i mai bine pe cei de la CSU Craiova

Vezi toate comentariile (301)
Comentează
Close