FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Uluitor: n-are licență, dar Pintilii poate să devină azi UNICAT în istoria FCSB!

Pintilii apare pe foaia de joc drept delegat al echipei și ține inclusiv tabla arbitrului de rezervă la schimbările pe care FCSB le face
Pintilii apare pe foaia de joc drept delegat al echipei și ține inclusiv tabla arbitrului de rezervă la schimbările pe care FCSB le face

Articol de , - Publicat joi, 15 decembrie 2022 15:58 / Actualizat joi, 15 decembrie 2022 15:58

Dacă se va impune și diseară, în derby-ul FCSB - CFR Cluj, Mihai Pintilii va ajunge la 6 victorii în primele 6 meciuri de Liga 1 ca antrenor, unicat în istoria clubului. Va fi peste nume grele precum Reghecampf, Gâlcă, Zenga, Hagi, Lăcătuș.

  • FCSB - CFR Cluj, restanță din etapa a 9-a a Superligii, se joacă joi, de la 20:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport 1, Orange Sport 1și Digi Sport 1.

Mihai Pintilii n-are niciun fel de licență de antrenor, nici măcar carnet de antrenor nu are, însă e la un pas să intre în istoria clubului la care acum joacă rol de „principal”. Se află în fața unei performanțe fără egal pentru banca tehnică a FCSB, în decursul celor aproape 20 de ani de când există acest club. Pintilii are victorii pe linie în cele 5 meciuri în care a fost A1, în prima divizie. Dacă se va impune și joi seară, atunci va fi singur pe primul loc în topul antrenorilor pe care clubul lui Becali i-a avut din 2003 și care au început cu cele mai multe succese.

Pițurcă anunță prăbușirea FCSB-ului: „E o situație penibilă!”
FCSB
Pițurcă anunță prăbușirea FCSB-ului: „E o situație penibilă!”

FCSB - CFR Cluj » Mihai Pintilii e deja în istorie

În momentul de față, Pintilii împarte fotoliul de lider cu fostul său șef, Toni Petrea, care în al doilea mandat, pe parcursul sezonului trecut, după ce a preluat formația de la Edi Iordănescu, a câștigat primele 5 etape. În a 6-a însă a terminat remiză, scor 0-0, cu Sepsi. 

În rest, toți ceilalți au cel mult 3-4 victorii în debutul lor la FCSB. Chiar și cei care au cucerit titlul nu au putut să înceapă mai bine decât a făcut-o acum Pintilii. Zenga a avut doar 3 victorii în primele lor 5 jocuri, în timp ce Reghecampf a avut 4, la fel ca și Gâlcă, toți aceștia fiind în cele din urmă campioni.

Doar Gheorghe Popescu I e peste Mihai Pintilii

Chiar și în întreaga istorie a Stelei, nu există exemple de tehnicieni care să fi avut un debut de mandat peste cel al lui Pintilii de acum. De fapt, unul singur a reușit mai mult de 5 succese în campionat după ce a preluat echipa. E vorba despre Gheorghe Popescu I, într-un sezon care a avut loc acum mai bine de 70 de ani. În 1951, Popescu avea 7 succese în primele 7 runde. Alți doi antrenori ai Stelei au bifat și ei linia de azi a lui Pintilii: Ilie Savu (1964-1965) și Gheorghe Constantin (1978-1979).

Cele mai bune linii de clasament în primele 5 meciuri

ANTRENORVictoriiPuncte
Pintilii515
Petrea*515
Protasov413
Reghecampf**413
Gâlcă412
Reghecampf*412
Dică**311

* al doilea mandat
** primul mandat

Mai multe știri despre FCSB - CFR Cluj:

S-a întors gafeurul la FCSB, avantaj CFR! Joi va fi titular omul care i-a făcut campioni pe clujeni în 2021
FCSB - CFR Cluj
S-a întors gafeurul la FCSB, avantaj CFR! Joi va fi titular omul care i-a făcut campioni pe clujeni în 2021
Ironii în serie ale lui Dumitru Dragomir, înaintea derby-ului FCSB - CFR Cluj: „Antrenorului Gigi Becali îi va fi greu să-l păcălească pe Petrescu”
FCSB - CFR CLUJ
Ironii în serie ale lui Dumitru Dragomir, înaintea derby-ului FCSB - CFR Cluj: „Antrenorului Gigi Becali îi va fi greu să-l păcălească pe Petrescu”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
fabulos
fabulos  •  16 Decembrie 2022, 01:32

Înfrângerea cu CFR este în palmaresul antrenorului Pintilii sau a antrenorului Leo Strizu? GSP, poți sa răspunzi? Nu este nevoie neapărat de răspuns dar contează sa vezi ce jurnaliști ai. Mulțumesc mult.

adriann_
adriann_  •  15 Decembrie 2022, 17:49
Postat de Army47redblue pe 15 Decembrie 2022, 16:19

Pai cauta ca nu te doare mana sa vezi data infiintarii fc efsiesb -2003. Tu si milioanele de romani de stati cu porumb in curte si porcu in brate si nu stiti in ce an sunteti. Tu nu te-ai prins ca sunteti multi si degeaba?? Fcsb e pt voi ca psd la sate

Taci ma cu PSD la sate, ca am vazut cu totii ce face USR la oras. Mormane de gunoaie pe strazi fix in pandemie in sectorul 1, Bucurestiul lasat iarna fara apa calda si caldura de abramburel ala de Nicusordan, locuri de parcare cu plata si cu hingheri care tabara cu amenda in fata spitalelor de urgenta din centru etc etc. Degeaba declari intentii bune din gura daca tot ce aduci sunt haosul si masuri antiumane...

steaua.libera
steaua.libera  •  15 Decembrie 2022, 17:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează