FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, tranzacții cu FCSB » Chiar și jucătorii echipei plătesc o chirie

Antrenament FCSB la baza din Berceni FOTO www.fcsb.ro +22   FOTO
Antrenament FCSB la baza din Berceni FOTO www.fcsb.ro

Articol de , , - Publicat vineri, 02 aprilie 2021 07:55 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 08:17

FCSB plătește o chirie de 40.000 € lunar pentru folosirea bazei în care a izbucnit un incendiu. Cantonamentul din Berceni fusese inclus și în planul pentru Euro 2020, însă echipele desemnate să joace la București au refuzat să se cazeze în casa lui Gigi Becali.

Un incendiu a izbucnit în baza de pregătire a lui FCSB în noaptea de marți spre miercuri, un accident în care o persoană a decedat. Victima nu era angajată a clubului, conform informațiilor existente ar fi fost vorba despre un om căruia Becali îi oferise cazare în incinta cantonamentului. Gigi îi găzduiește pe proprietatea lui pe câțiva oameni, dintr-un gest caritabil.

Incendiul ar fi încurcat și planurile pentru Campionatul European, dacă naționalele repartizate în grupa din București ar fi acceptat să fie cazate în baza lui Gigi. UEFA apucase să rezerve 80 de camere din hotelul celor de la FCSB pentru perioada EURO 2020. Rezervarea era valabilă pentru 28 de zile. Costul unei camere pentru o noapte: 120 de euro. Cantonamentul prezenta avantajul de a avea terenurile pentru antrenamente imediat lângă hotel, deci naționala care ar fi ales să se pregătească în Berceni nu ar fi avut drumuri de parcurs cu autocarul.

Echipele naționale nu au preferat baza lui Gigi Becali din Berceni

Echipele au ignorat avantajul acesta și au refuzat cazarea în hotelul lui Becali. Austria, Ucraina și Macedonia de Nord, formațiile care vor evolua la București în grupa de la Euro, au ales hotelurile: Sheraton, Marriott și Caro. Ele se vor antrena în Ghencea, la Voluntari și pe arena Arcul de Triumf. Tot pe stadionul de rugby vor efectua antrenamentele și selecționatele implicate în optimea de finală programată, de asemenea, în capitala României.

Becali a ratat, așadar, ocazia de a câștiga niște bani din închirierea cantonamentului pentru Euro 2020. Prin societatea Arcom, proprietara bazei de pregătire, Gigi are venituri din închirierea către clubul propriu.

Arcom încasează bani de la FCSB

Arcom încasează de la FCSB 40.000 de euro în fiecare lună, costul pentru ca echipa aflată pe primul loc în Liga 1 să folosească facilitățile existente în Berceni, în baza pe care Becali și nepotul lui, Vasile Geambazi, au construit-o de la zero pe locul unei foste fabrici comuniste.

480.000 de €mută Becali anual din contul FCSB în contul Arcom, numai pentru ca echipa să închirieze cantonamentul din Berceni. Ambele societăți îi aparțin lui Gigi

Meciurile programate la București în grupa de la EURO 2020

  • Austria - Macedonia de Nord, 13 iunie 2021, ora 19:00
  • Ucraina - Macedonia de Nord, 17 iunie 2021, ora 16:00
  • Ucraina - Austria, 21 iunie 2021, ora 19:00
    * Arena Națională va mai găzdui și un joc din optimile de finală ale competiției.

Și jucătorii de la FCSB plătesc chirie

Cantonamentul celor de la FCSB îi găzduiește și pe unii dintre jucători, juniori și seniori. Fiecare fotbalist achită 120 de euro lunar pentru închirierea unei camere. Condițiile sunt decente, drept dovadă, Gikiewicz a ales să locuiască în cantonament în perioada în care a evoluat pentru FCSB.

Când Becali a devenit dezamăgit de randamentul polonezului, cazarea a devenit o metodă de presare a jucătorului, care nu accepta să semneze rezilierea contractului fără pretenții. Clubul nu i-a mai permis atacantului să intre în camera din Berceni în care locuia, i-a confiscat și mașina de serviciu pe care i-o pusese la dispoziție.

+18 FOTO

Doar Giuleștiul nu e folosit pentru EURO 2020

Statul român a investit, prin Compania Națională de Investiții, în construirea a trei stadioane noi în București: Steaua, Rapid și Arcul de Triumf. Lucrările au pornit sub pretextul realizării acestor arene în vederea organizării Euro 2020. Turneul final a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, dar stadioanele încă nu au fost inaugurate. „Steaua” și „Arcul de Triumf” sunt construcții finalizate, chiar dacă n-au fost utilizate deocamdată pentru vreun eveniment, și vor fi folosite pentru antrenamentele echipelor naționale în timpul Europeanului. La arena din Giulești încă se mai lucrează, „Rapid” nu va mai face parte din planul pentru Euro și a fost înlocuit cu baza clubului FC Voluntari.

VIDEO. Incendiu la baza FCSB din Berceni! O persoană a murit și alte două au avut nevoie de îngrijiri medicale

Citește și alte știri din fotbalul intern:

Moruțan, ochit de două cluburi din Bundesliga » Începe asaltul pentru „perla” lui Becali!

Liga rebuturilor » Străini aduși la grămadă, rezultate penibile! Legea FRF a adâncit prăpastia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
manutd.steaua
manutd.steaua  •  02 Aprilie 2021, 18:28
Postat de ripensistu pe 02 Aprilie 2021, 17:48

Inchisoare pe viata pentru oier, capusa care cauzeaza saracia din Romania.

Decat sa umple buzunarele generalilor,iese mai bine asa! Pana la urma este baza lui,nu a echipei!

ripensistu
ripensistu  •  02 Aprilie 2021, 17:48

Inchisoare pe viata pentru oier, capusa care cauzeaza saracia din Romania.

vali.gazzaev
vali.gazzaev  •  02 Aprilie 2021, 11:42

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează