FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Cine e de fapt managerul sportiv » Gigi Becali l-a ales pe Bogdan Vintilă antrenor la recomandarea lui!

Articol de , , - Publicat vineri, 13 septembrie 2019 00:00

La Craiova conduce Pițurcă, el ia toate deciziile tehnice. La București e șef Becali, asistat de preotul care a negociat cu Edi Iordănescu și apoi i l-a propus pe Bogdan Vintilă.

Becali l-a ales pe Bogdan Vintilă la recomandarea unui preot, același care-l asistase pe Gigi și la negocierea cu Edward Iordănescu, de la începutul verii!
În public, Gigi a evitat să explice cum a ajuns la soluția asta, "ca să nu speculați voi, ziariștii!". Părintele nu l-a convins pe Edi în urmă cu două luni și jumătate, a avut o influență mai mare în "cazul Vintilă". 

I-a spus patronului FCSB că Bogdan ar fi cel mai potrivit pentru job și Becali a acceptat imediat. "L-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea un antrenor așa cum vreau eu și mi l-a trimis pe Vintilă Bogdan Argeș".

Duhovnicul funcționează, așadar, ca un real director sportiv în clubul vicecampion al României. Narcis Răducan, care ocupă postul acesta în organigramă, nu pe Vintilă îl propusese, încercase să-l convingă pe Becali cu alte soluții: Edi Iordănescu, Ionuț Badea. Preotul a fost mai influent decât a fost Narcis.

Degeaba l-a ispitit duhovnicul

FCSB // Cine e de fapt managerul sportiv » Gigi Becali l-a ales pe Bogdan Vintilă antrenor la recomandarea lui!

Părintele nu a reușit totuși să-l convingă pe Edi Iordănescu. Antrenorul liderului de acum, Gaz Metan, a acceptat o negociere cu Gigi după finalul sezonului trecut, când Becali renunțase la Teja și-l curta insistent pe Iordănescu junior. Antrenorul cerea o garanție scrisă în contract, o clauză de reziliere în valoare de un milion de euro.

Condiția funcționa ca o asigurare: dacă patronul i-ar fi transmis ordine în timpul meciurilor, schimbări în echipă, și Edward nu le-ar fi executat, tehnicianul n-ar fi putut fi demis altfel decât cu achitarea de către patron a unui milion de euro.

Becali nu a acceptat clauza scrisă, a încercat să apeleze la una spirituală: "Edi, e părintele aici, el e garantul meu că vei fi liber, tu vei putea să conduci echipa". Invocarea duhovnicului nu a fost de ajuns, fiul lui Anghel Iordănescu a refuzat oferta și a bătut-o pe FCSB cu 4-0 în campionat, într-o partidă disputată recent.

"Mă mai implic în decizii doar la meciul cu Craiova, ca să vedem atunci care-i mai bun, antrenorul sau antrenorii! Dacă ne e mai greu să câștigăm împotriva lui Pițurcă? Nu!"
Gigi Becali, patron FCSB

6meciuri a prins Vintilă pe banca lui FC Voluntari în 2015, ultima oară când a mai condus o echipă din Liga 1. Ilfovenii l-au demis din cauza rezultatelor slabe, Becali l-a ales acum datorită credinței fostului portar de la FC Argeș

De cealaltă parte e "Satana"

Pițurcă, adversarul de duminică al trioului Becali-Vintilă-Duhovnic, e poreclit "Satana" de oamenii din fotbal. Au existat și glume despre legătura lui Piți cu numărul 666, prezent și pe mașină, și în telefon. Apropiați ai lui Pițurcă povestesc că și antrenorul era uimit de cum îl urmărea cifra 6, nu o căuta el ca să-și întrețină imaginea și porecla pe care le dobândise: "Piți a cupărat o mașină din Germania prin intermediul lui Marica. A venit mașina și numărul de înmatriculare conținea 666. Când a semnat cel mai recent contract cu federația, a primit telefon de serviciu. Numărul de telefon conținea, din nou, 666! "Băi, cum e posibil așa ceva? Mă urmărește cifra asta!", s-a mirat Pițurcă".

Narcis și-a schimbat părerea

Directorul sportiv Răducan a încercat să-l convingă pe Becali că alte nume erau mai potrivite pentru banca FCSB, acum a acceptat că Vintilă e mai bun decât credea el. "Recunosc că nu face parte din categoria de antrenori din care aș fi ales eu, însă m-a uimit, efectiv! I-am spus și lui că mă surprinde plăcut. Are metode de antrenament foarte bune, își structurează pregătirea cu atenție, lucrează foarte bine!".

Cum a mai implicat Gigi religia în viața echipei de fotbal 

1. În 2006 a chemat un sobor de preoți pe gazon 

FCSB // Cine e de fapt managerul sportiv » Gigi Becali l-a ales pe Bogdan Vintilă antrenor la recomandarea lui!

În urmă cu 13 ani și jumătate, în martie 2006, FCSB se pregătea de campania europeană din Cupa UEFA. Echipa juca pe fostul "Lia Manoliu", iar Gigi Becali a adus un sobor de preoți pentru a ține o slujbă pe gazon. Terenul era acoperit de zăpadă, dar aceasta a fost îndepărtată pe o porțiune de aproximativ 30 de metri pătrați, acolo unde preoții au așezat pe o masă lumânările, Evanghelia și o cruce. După slujbă, Becali a argumentat: "Am alungat relele și ghinionul din preajma echipei mele". A urmat un parcurs formidabil, cu 3 "duble" câștigătoare, Heerenveen, Betis și Rapid, FCSB ratând la limită accesul în finală, 1-0 și 2-4 cu Middlesbrough. 
 

2. A pus crucea pe tricouri și pe autocar 

FCSB // Cine e de fapt managerul sportiv » Gigi Becali l-a ales pe Bogdan Vintilă antrenor la recomandarea lui!

În 2008, Becali a luat o altă decizie prin care a ținut să implice religia în viața echipei. A decis să inscripționeze o cruce pe tricourile de joc ale fotbaliștilor. Cum UEFA interzice orice semn religios pus la vedere, Becali a găsit o modalitate de a dribla interdicția forului european: a inserat semnul crucii pe partea interioară a tricourilor, în spatele gâtului, fapt pentru care acesta nu va fi vizibil în timpul meciurilor. În plus, a ordonat să fie desenată o cruce mare și pe autocarul clubului, lucru care s-a întâmplat! 

3. Antrenor ofertat fiindcă l-a întâlnit la Schit

Înaintea lui Vintilă, Gigi Becali a dorit să-l pună antrenor pe Florin Motroc. Patronul lui FCSB a vrut să-l numească "principal" doar pentru că l-a întâlnit pe acesta la Schitul Darvari. Motroc l-a refuzat, explicându-i că a fost toată viața rapidist și nu poate accepta. În schimb, Becali a mers pe mâna lui Motroc în privința aducerii lui Gikiewicz, polonezul care însă a dezamăgit în toate aparițiile pe care le-a avut în tricoul roș-albastru! 

4. Tudor angajat pentru rugăciuni 

FCSB // Cine e de fapt managerul sportiv » Gigi Becali l-a ales pe Bogdan Vintilă antrenor la recomandarea lui!

Gigi Becali a surprins și prin decizia de a-l aduce în club pe fostul arbitru Alexandru Tudor. Acesta a fost numit șeful Academiei de la baza din Berceni. Gestul patronului nu a avut la bază competențele lui Tudor, ci faptul că este o persoană extrem de credincioasă. "O rugăciune spusă din suflet de Tudor face cât 100 de goluri ale lui Mbappe sau 100 de driblinguri ale lui Neymar. Eu mă ghidez după alte lucruri în viață", a declarat Gigi Becali!

"Tot ceea ce am realizat în viața mea a fost cu ajutorul lui Dumnezeu, al lui Iisus Hristos și al Sfântului Duh" 
Gigi Becali

VEZI ȘI:

Gigi Becali, fără emoții înaintea duelului cu Victor Pițurcă: „O să vorbească echipa pe teren”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
ray51
ray51  •  20 Septembrie 2019, 10:54

Ii transmit lui Piturca faptul ca 666 nu este o cifra ci un numar!

steaua.libera
steaua.libera  •  13 Septembrie 2019, 11:17

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

miki123
miki123  •  13 Septembrie 2019, 09:22

Articol penibil, ziariști penibili(gigiști supuși), ziare de "sport" penibile, adică gigisp și progigisport!!! Însă niciun așa zis ziarist de sport nu provoacă atâta greață și dezgust precum mironică care o are mică!?! Zilele trecute insista neîncetat ca România să joace fără spectatori și în același timp plângea de milă ungariei că a fost înfrantă pe nedrept de Slovacia!!! Mercenar plătit, fără scrupule, care se vrea formator de opinie!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează