FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Noile clauze impuse de Gigi Becali: pe cine poate da afară, dacă FCSB nu obține banii de la UEFA

Gigi Becali judecă totul în funcție de banii pe care-i poate lua din Europa League
Gigi Becali judecă totul în funcție de banii pe care-i poate lua din Europa League

Articol de , , - Publicat vineri, 17 iulie 2020 09:16 / Actualizat vineri, 17 iulie 2020 09:24

FCSB. Gigi Becali judecă totul în funcție de banii pe care-i poate lua din Europa League. El le-a impus și secundului Ovidiu Petre, și antrenorului de portari Marius Popa clauze care permit demiterea lor dacă premiile de la UEFA sunt ratate încă o dată.

Două sezoane în care a ratat calificarea în grupele Europa League l-au speriat pe Becali, el își planifică acum o parte dintre cheltuielile clubului în funcție de rezultatul traseului european. Accesul în grupe i-ar aduce clubului mai mult de 10 milioane de euro, deci FCSB și-ar permite să suporte niște cheltuieli mai mari.

3.000 de euro pentru fiecare

Jucătorii, antrenorii, toți au contracte care depind de grupele europene. Inclusiv asistenții pe care Toni Petrea i-a moștenit de la Bogdan Vintilă, Ovidiu Petre și Marius Popa, vor fi judecați în funcție de rezultatele din preliminariile Europa League. Secundul Ovidiu Petre și antrenorul de portari Marius Popa au semnat recent prelungirea contractelor pentru încă un sezon, până în vara anului viitor.

FCSB. Noile clauze impuse de Gigi Becali: pe cine poate da afară, dacă FCSB nu obține banii de la UEFA
Ovidiu Petre, 38 de ani, a jucat la FCSB între 2006 și 2010

Fiecare dintre ei încasează un salariu de 3.000 de euro lunar. Nu sunt însă asigurați că vor continua la FCSB până la finalul contractelor. Becali le-a impus amândurora clauze conform cărora ei pot fi demiși pe parcursul campionatului următor dacă echipa nu se află pe primul loc în clasament sau dacă ratează accesul în grupele europene.

Pierderi de 30 de milioane

Gigi tocmai a condiționat și înțelegerea cu Sergiu Buș, atacantul pe care l-a prezentat miercuri, tot de premiile de la UEFA. Buș va încasa 250.000 de euro în primul sezon la FCSB, din prima de la semnarea contractului și din salariul fix. Poate ajunge la mai mult de 300.000 de euro din bonusuri care depind de grupe. Primește 50.000 de euro dacă devine golgeter și echipa merge în grupele Champions sau 30.000 de euro dacă e cel mai bun marcator din Liga 1 și FCSB ajunge în grupele Europa League. Mărirea salariului său de la un an la altul cu 30.000 de euro o să fie valabilă, și ea, numai dacă echipa nu se blochează iar în preliminarii.

Clubul lui Becali are deja două sezoane la rând în care a ratat grupele. O dată a fost eliminat de Rapid Viena, apoi a cedat în disputa cu Vitoria Guimaraes. Rezultatele acestea l-au lipsit pe Gigi de aproape 30 de milioane de euro, bani pe care i-ar fi încasat dacă ar fi depășit toate fazele preliminare.

Pe mine nu mă interesează titlurile, cupele, nu caut gloria, eu vreau doar să vând jucători pe zeci de milioane de euro și să joc în grupele Europa League. Așa calculez eu și așa am reușit să salvez clubul în anii ăștia în care au falimentat Rapid, UTA, Petrolul, Oțelul, iar Dinamo a intrat în insolvență
- Gigi Becali, patronul FCSB

Jucătorii își recuperează salariile doar de la UEFA

Becali a redus toate salariile fotbaliștilor la jumătate, încă de la începutul pandemiei. Jucătorii care au refuzat micșorarea au fost puși pe liber, așa au pățit Adi Popa, Gnohere, Momcilovici. Nu l-a putut da afară pe Alexandru Stan, al cărui contract mai e valabil până la 30 iunie 2021. Cine a semnat pentru înjumătățirea salariului între 1 martie și 30 septembrie poate să recupereze la calificarea în grupele Europa League banii pe care i-a pierdut în perioada aceasta. În noile contracte cu salarii tăiate la jumătate, jucătorilor le-au fost stabilite bonusuri pentru grupele EL egale cu sumele pe care le-au pierdut ca urmare a măsurii anticriză la care a recurs Becali.

VIDEO. FCSB - CFR Cluj, derby în Liga 1

Citește și alte știri despre FCSB:

DILEMA Thomas Neubert: poate și singur sau e dependent de Reghe? Ce l-a șocat în primul mandat și ce a realizat până acum

Suporterii FCSB încep războiul cu Talpan! Asociația „Salvați Steaua”, cerere către MApN » Ce solicită fanii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
bazinga
bazinga  •  17 Iulie 2020, 15:55

ddddddd

poison_says
poison_says  •  17 Iulie 2020, 15:50

Hai cu cea de-a treia eliminare consecutiva din preliminariile EL și cu falimentul clonei primitive Fotbal Club FCSB!

fibra
fibra  •  17 Iulie 2020, 15:38

Numai niste zgarie branza sunt de acord cu astfel de contracte.Isi merita soarta.Nu care cum sa ai mila de astfel de specimene pres.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează