FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - ACADEMICA CLINCENI

Video Chirilă, show la conferința de presă, înaintea debutului cu FCSB: „Le voi zice jucătorilor că suntem AC Milan”

Ionuț Chirilă
Foto: academicaclinceni
Ionuț Chirilă Foto: academicaclinceni

Articol de - Publicat vineri, 24 septembrie 2021 15:52 / Actualizat vineri, 24 septembrie 2021 21:27

Ionuț Chirilă (47 de ani), se pregătește de debutul ca antrenor în Liga 1 la Academica Clinceni. Acesta a prefațat partida cu FCSB, de sâmbătă seară.

Chirilă evidențiază marea problemă a Academicii în acest sezon, pregătirea fizică, dar promite că echipa sa va da totul la meciul cu roș-albaștrii.

„Doar CFR e mai dificil (n.r. ca prim adversar), dar și CFR, și FCSB sunt puternice. Sunt echipele care, dacă Craiova nu va ține ritmul, vor rupe campionatul și se vor bate la titlu. 

Avem o foarte mare problemă din punctul de vedere al potenței fizice. Echipa este prăbușită fizic. 

Dacă se termina campionatul ăsta în minutul 80 și nu în minutul 90, Clinceni avea 14 puncte acum. În minutul 85 la CFR pierd meciul, în minutul 85 cu Argeșul pierd meciul, cu Mioveniul cad în repriza a doua, la Buzău în prelungiri. Când se întâmplă o dată, e întâmplare, a doua oară e tot întâmplare, dar când se întâmplă de la începutul campionatului, nu mai e întâmplare. Avem două săptămâni după meciul cu Botoșani, s-ar putea chiar să plecăm undeva să lucrăm. 

Jocul pe care vreau eu să-l fac, de superioritate numerică pe tot terenul, necesită o risipă enormă de efort și am nevoie de jucători proaspeți. Trebuie lucrat enorm de mult fizic, tehnic, tactic, mental. La Buzău am fost la 30 de secunde de o calificare. Mi-am pus problema, constatând nivelul fizic la care ne aflăm, că putem pierde în prelungiri. 

Nu vorbesc nimic de trecut, nu găsesc vinovați. Steaua (n.r. FCSB) este o echipă puternică, are jucători de calitate, care în situații de unu la unu te lovesc decisiv. Noi vom încerca să echilibrăm diferența de valoare netă în favoarea lor cu forța colectivă.

Este un meci între o echipă care se bate la campionat și una care este în reconstrucție. În ultimii 4-5 ani au ales crema fotbalului românesc. Faptul că nu au câștigat titlul a fost poate pentru că nu s-au sincronizat, dar jucătorii au clasă mare pentru campionatul României. Vom vedea cum vom juca, va fi un meci aprig, în care jucătorii vor da totul și chiar mai mult. 

Toată lumea vrea ca Clinceniul să redevină măcar ceea ce a fost. Trebuie să ne uităm foarte bine de unde am plecat: 2 puncte în 9 etape. Jucătorii sunt foarte concentrați, încearcă să se obișnuiască cu stilul de joc. În viitor vrem să fim o echipă polivalentă. Lucrurile astea se vor întâmpla în 2-3 ani.

Aud niște utopii prin fotbalul românesc. Dacă s-ar face dintr-un jucător de 10.000 un jucător de 1.000.000 de euro de miercuri până joi, aici ar fi Arabia Saudită, s-ar arunca cu miliardele pe jos. Și noi murim de foame, suntem în faliment. În afară de FCSB, CFR și Craiova, care au stabilitate financiară și pot asigura fără probleme bugetul pe un an, celelalte echipe trăiesc din drepturi de televiziune și din posibilitatea de a vinde 1-2 jucători pe an, la cele 3 mari sau la echipe medii din Occident”, a declarat Chirilă.

Cum îi motivează pe jucători

Întrebat ce le va spune fotbaliștilor pentru a-i motiva înaintea meciului cu FCSB, Chirilă a oferit un răspuns incredibil:

„Le voi zice că sunt AC Milan și că în Curva Nord (n.r. galeria „rossonerilor”) scrie «Deasupra tuturor suntem noi, azi». Nu trebuie să ne ascundem de faptul că suntem deficitari la capitolul atacanți. Am jucat la Buzău ca atacant cu un mijlocaș ofensiv și după cu un copil, Dumitrache, care nu a avut un ritm necesar. Trebuie să-i găsim, să-i creștem”, a încheiat Ionuț Chirilă.

Urmăriți aici toată conferința de presă a lui Ionuț Chirilă înaintea meciului cu FCSB:

Citește alte știri din Liga 1:

Dan Petrescu a primit atacantul visat » Fost internațional de juniori francez, cu 60 de meciuri la Leeds

Mircea Rednic ar vrea să lucreze cu Ioan Andone la Dinamo! Răspunsul „Fălcosului”: „Vin doar șeful lui”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
paolo14
paolo14  •  25 Septembrie 2021, 07:54

S-a bagat singur în seama (ajutat și de "jurnaliști"), pana și-a găsit o echipa. Mai rămână sa demonstreze ca e cel mai bun, așa cum delirează...

gazistu
gazistu  •  24 Septembrie 2021, 22:55

ce cauta povestaciu` asta in fotbal? e mai mult poet decat antrenor ... l-am tot auzit ca el face, ca el drege.. ca daca Gigi il pune antrenor la FCSB, el pariaza 500.000E ca ia titlul cu lotul actual, daca nu-l ia, pierde el 500k, daca il ia, ii plateste Gigi 1 mil euro... si dinastea... sa vedem daca Gigi il lua in serios... oare ii lasa 500.000 E la palat la Gigi, pana la sf campionatului??? ca de vorbit, vb multe... gura nu-l doare!!!

alexandruivan7
alexandruivan7  •  24 Septembrie 2021, 21:00

ce gluma de antrenor!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează