FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Artistul a rămas fără rol! Budescu a ajuns într-o situație delicată la FCSB » 3 argumente care-i fac viața grea

Constantin Budescu // FOTO: Imago
Constantin Budescu // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat luni, 11 octombrie 2021 07:40 / Actualizat luni, 11 octombrie 2021 08:29

Revenirea lui Florin Tănase, sistemul de joc folosit de Edi Iordănescu, dar și bifarea jucătorului de regulă U21 îl pun pe Budescu într-o postură extrem de delicată: nu mai găsește nicio poziție disponibilă în teren pentru a începe în primul „11” la FCSB.

FCSB l-a prezentat cu mare fast pe Budescu, legitimat luna trecută din postura de jucător liber. „Artistul" a fost descrierea revenirii lui în roș-albastru, însă postura în care se regăsește și în care se va afla și de aici înainte va fi una extrem de delicată pentru el. 

Practic, șansele lui de a prinde un loc de titular sunt extrem de reduse, mai ales atunci când lotul vicecampioanei va fi complet. Există măcar 3 argumente care îi fac viața grea lui Budescu în tentativa lui de a prinde un loc în formula de bază.

1. S-a întors Tănase

E un fotbalist esențial în structura de joc a FCSB-ului. Nu există niciun dubiu că el va fi titular. Și, având cam același profil de joc cu Budescu, el îi va reduce semnificativ șansele să apară ca titular fostului jucător al Astrei. Indiferent de sistemul folosit, practic Tănase îi ia mereu fața lui Budescu, mai ales că în privința numărului 9 clasic lucrurile sunt clare: Keșeru are întâietate. 

8 luniau trecut de la ultimul gol din acțiune reușit de Budescu, în meciul Voluntari - Astra 1-3, disputat pe 3 februarie 2021

2. Sistemul 4-3-3

E un alt aspect care îi pune piedici serioase lui Budescu. În singurul meci pe care l-a disputat ca titular la FCSB, cel cu Hunedoara, din Cupa României, el a fost distribuit ca inter, o poziție care presupune însă și realizarea fazei defensive pe multe din momentele jocului, iar Budescu e un fotbalist care mereu a fost deficitar la așa ceva. 

Dovadă că și în fața unei echipe din Liga a 3-a, el a avut o prestație foarte slabă. N-a contribuit la nici unul dintre cele 5 goluri, iar indexul lui InStat a fost printre cele mai mici dintre titularii folosiți de Iordănescu. 

41%din meciurile disputate de Budescu în ultima jumătate de an, 5 din 12, au fost din postura de rezervă introdusă pe parcurs: la Al Damac, echipa națională și FCSB

Dacă FCSB nu va schimba modulul de joc, atunci Budescu are puține variante. Una ar fi cea de atacant, însă acolo există Keșeru, în fața căruia n-ar avea șanse să joace. 

În zonele laterale, atacant stânga, dreapta, randamentul lui ar fi unul scăzut fiindcă nu e un jucător de viteză, așa cum sunt Cordea, Vali Gheorghe, Florinel Coman. Tot postura de inter i-ar rămâne, însă și acolo există ca titulari doi jucători care foarte greu ar putea să fie scoși. Primul e Tănase, al doilea e Olaru. Acesta din urmă, chiar dacă nu traversează o formă deosebită, e un jucător tânăr, care este parte din strategia clubului de a-i face pe anumiți fotbaliști în care a investit să fie vandabili și de a aduce profit.

De fapt, în afara meciului din Cupă, Budescu nu a prins niciodată tricoul de titular, atunci când echipa a început în modulul 4-3-3. O variantă pentru el ar fi ca Edi Iordănescu să aleagă mai mult sistemul 4-4-2, la care a apelat în câteva rânduri, ultima oară chiar în repriza a doua cu Chindia. Budescu ar putea să facă cuplu cu Keșeru, însă în acest sistem, dacă n-ar fi unul dintre cei doi atacanți, Tănase n-ar putea avea alt rol, iar din duelul Budescu - Tănase, câștig de cauză ar avea cel din urmă.

MeciMinute BudescuPoziție în care a jucatSistemul de joc (cu el pe teren)
FCU Craiova - FCSB 0-114atacant4-2-3-1
Hunedoara - FCSB 3-4120inter4-3-3
FCSB - Clinceni 3-218atacant4-2-3-1
Chindia - FCSB 0-145atacant4-4-2

* cifre și detalii oferite de InStat, firmă de monitorizare a meciurilor din Liga 1

3. Regula U21

E un alt capitol din cauza căruia Budescu ar putea avea de suferit. În momentul de față, de exemplu pentru meciul de sâmbătă cu Mioveni, există doar două variante pentru U21: Ianis Stoica și Perianu.

 Șerban și Tavi Popescu nu vor fi disponibili pentru acest joc. Aproape sigur va fi preferat Stoica, iar el va ocupa încă o poziție ofensivă, acolo unde și așa variantele pentru Budescu sunt extrem de restrânse.

Artistul a rămas fără rol! Budescu a ajuns într-o situație delicată la FCSB » 3 argumente care-i fac viața grea
Constantin Budescu // FOTO: Imago

 Când își va reveni și Octavian Popescu, nu doar Budescu ar avea o problemă să rămână pe bancă, ci chiar și alți jucători importanți, fiindcă de la mijloc în sus, formula ar fi: Olaru, Ov. Popescu, Fl. Tănase - Oct. Popescu, Keșeru, Fl. Coman, caz în care, alături de Budescu, rezerve ar sta și Cordea, dar și Vali Gheorghe. 

Cum ar putea arăta FCSB în 4-3-3: Vlad - Crețu, Vinicius, Miron, Radunovici - Olaru, Ov. Popescu, Fl. Tănase - Oct. Popescu, Keșeru, Fl. Coman

Cum ar putea arăta FCSB în 4-4-2: Vlad - Crețu, Vinicius, Miron, S. Șerban - Cordea, Olaru, Ov. Popescu, V. Gheorghe - Keșeru, Fl. Tănase

Cu ar putea arăta FCSB în 4-2-3-1: Vlad - Crețu, Vinicius, Miron, Radunovici - Ov. Popescu, Șut (Olaru) - Oct. Popescu, Fl. Tănase, Fl. Coman - Keșeru

87%din meciurile pe care Budescu le-a disputat pentru FCSB în precedentul mandat, 2017-2018, adică 31 din 37, au fost bifate din postura de titular

50%din golurile marcate de Budescu în ultimul an, 4 din 8, au fost reușite din transformarea penalty-urilor

VIDEO România, meci decisiv în preliminariile CM 2022! Totul despre meciul cu Armenia

Citește și: 

EXCLUSIV A dispărut! » Edi Iordănescu l-a exclus pe omul lui Gigi Becali de pe banca FCSB

Vedeta de la FCSB, criticată vehement de un fost selecționer: „Nu vrea să fie mare”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
talpaiadului
talpaiadului  •  11 Octombrie 2021, 20:06

Budescu are nevoie sa se puna la punct cu conditia fizica si dupa aia nu are cine sa-l scoata din echipa. Daca se antreneaza in mod serios si vrea sa joace, Budescu e peste tot fotbalistii din liga mamaliga, nu numai de la FCSB.

albalbastru72
albalbastru72  •  11 Octombrie 2021, 16:35

Ziaristii lui peste prajit nu pot face diferenta intre un jucator si un circar.Budescu a fost toata viata un circar,mai putin acum cind e o baba inutila.

amadeus2021
amadeus2021  •  11 Octombrie 2021, 15:25
Postat de valentindragobete pe 11 Octombrie 2021, 10:56

Părerea mea este ca ar fi bine ca cei care s-au saturat de cancanizarea asta scârboasă si perdanta, sa nu mai acceseze si mai ales sa nu mai comenteze toate prostiile astora dar si ale cazarmagiilor&dinam&cheferea etc al căror coeficient de inteligenta este sub zero dar foarte apropiat pana la identificare cu cel al " analiștilor "

Părerea ta de fcsb-ist. Care ești. Din sectorul 5?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează