FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CRAIOVA

FCSB - CRAIOVA // Credința bate brandul! Cifre șocante: Bogdan Vintilă, mult peste Victor Pițurcă!

Articol de , - Publicat joi, 19 decembrie 2019 09:00

Bogdan Vintilă (47 de ani) și Victor Pițurcă (63 de ani) au fost numiți aproape în același timp la FCSB și CS Universitatea Craiova, iar duelul părea la început unul total disproporționat, în favoarea fostului selecționer, însă cifrele ultimelor 3 luni sunt realmente șocante!

Anul 2019 se va închide în Liga 1 cu un supermeci: FCSB - U Craiova, duminică seara, pe Arena Națională, ora 20:00. 

Partida pune pe afiș și un duel inedit, Pițurcă versus Vintilă. O confruntare care se anunța inegală din toate punctele de vedere atunci când cei doi au fost instalați. Mai ales că mutările s-au produs aproape în același timp. Vintilă a preluat echipa la finalul lunii august, în vreme ce Pițurcă a susținut conferința de prezentare în Bănie o săptămână mai târziu

 La acel moment, orice comparație între cei doi era aproape imposibil de făcut. Pițurcă, un tehnician cu un CV fantastic, mai ales la nivelul echipelor naționale. Calificase România la nu mai puțin de 4 turnee finale, o dată cu tineretul și de 3 ori cu prima reprezentativă. În plus, avea un titlu de campion cucerit cu Steaua în 2001. Pe scurt, era un nume mare, un brand în branșa antrenorilor. 

De partea cealaltă, singura calitate care l-a recomandat pe Vintilă pentru a fi numit la FCSB a fost faptul că e un tip credincios și trece foarte des pragul bisericii. „O rugăciune contează mai mult decât o tactică bună" a fost argumentul lui Gigi Becali, care l-a prezentat pe Vintilă la reședința sa din centrul Bucureștiului, într-o încăpere în care se aflau peste 15 icoane.

Ce a urmat însă a răsturnat toate calculele și previziunile. Vintilă a fost „principal" la FCSB în 14 etape de campionat, Pițurcă a bifat doar cu un meci mai puțin. Iar cele mai importante procente produc o victorie prin KO a lui Vintilă.

72% din jocuri s-au terminat cu victoria FCSB-ului, în vreme ce nivelul atins de Craiova cu Piți e la jumătate, 38%. Distanța aproape că se menține în privința punctelor: 78% - 48% în favoarea fostului portar. Practic, credința și religia au bătut experiența și brandul. 

StatisticăVintilăPițurcă
Victorii72%38%
Remize14%31%
Înfrângeri14%31%
Puncte78%48%

Bogdan Vintilă - Victor Pițurcă e deja 1-0

Primul duel dintre cei doi s-a petrecut la jumătatea lunii septembrie. S-a jucat în Bănie, iar Vintilă s-a impus atunci, scor 1-0, printr-un gol marcat în final de Tsoumou, după o eroare produsă de portarul Pigliacelli. 

Cei doi protagoniști au ieșit din prim-planul echipelor lor.

Italianul din poarta Craiovei a căzut în dizgrația lui Pițurcă și foarte probabil va pleca în iarnă, în vreme ce Tsomou n-a jucat nici măcar un minut în ultimele 10 etape. 

204 meciurica antrenor are Pițurcă în Liga 1, de aproape 4 ori mai mult decât palmaresul lui Bogdan Vintilă, care a ajuns la 55 de jocuri

96 de partideare Pițurcă în calitate de antrenor al naționalei de seniori a României, locul 2 all-time după Iordănescu (101), în vreme ce Vintilă a fost selecționer doar la naționala U17, pentru 3 jocuri

Locul 1 cu locul 3

Confruntarea dintre FCSB și U Craiova reprezintă și un duel între două dintre cele mai iubite formații din Liga 1, locurile 1 și 3, în opțiunile fanilor, așa cum reiese din sondajul comandat de Gazeta Sporturilor și realizat de GfK. Totodată, sunt grupările ce aduc cei mai mulți oameni pe stadioanele României. 

1. FCSB: 40,9% 
2. Dinamo: 13,7% 
3. CS Universitatea Craiova: 8,8%  
4. CFR Cluj: 7,4% 
5. Steaua: 4,8% 
6. Rapid: 4,7% 
7. Poli Iași: 2,8% 
8. Petrolul: 2,2% 
9. Viitorul: 2%  
10. FC Argeș: 2%   
11. U Cluj: 1,8% 
12. ASU Poli Timișoara: 1,4% 
13. FC U Craiova 1948: 1,2% 

Match Preview FCSB - CSU Craiova

VEZI ȘI:

VIDEO Mike Temwanjera a revenit în România: „Vasluiul rămâne sufletul meu. Visul meu e să aduc jucători aici”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  19 Decembrie 2019, 17:58

meciul asta il va castiga Craiova.

teniss
teniss  •  19 Decembrie 2019, 12:30

credinta bate ...stiinta !! si totusi sunt niste orgolii !

blatistu49
blatistu49  •  19 Decembrie 2019, 09:26

cistiga ciobanul nu se lasa de ..pina cind nu va fi arestat din nou de nu cu un Autogol sa u se npiedica TASE

Vezi toate comentariile (25)
Comentează