FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CRAIOVA

FCSB - Craiova e „Derby de România”! Detaliul spectaculos remarcat înainte de cel mai tare meci al etapei

Articol de , , , - Publicat sambata, 03 aprilie 2021 08:55 / Actualizat sambata, 03 aprilie 2021 09:15

Meciul FCSB - Craiova propune disputa echipelor care folosesc cei mai puțini fotbaliști străini, etapă de etapă, dintre toate cluburile din Liga 1.

  • FCSB - Craiova se dispută duminică, 4 aprilie, de la ora 20:30. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Look Sport+, DigiSport 1 și Telekom Sport 1

Derby de România ar trebui acordat duelului dintre FCSB și Craiova, nu eternei dispute dintre FCSB și Dinamo. Titulatura de „România" i se potrivește mult mai bine confruntării dintre cluburile patronate de Gigi Becali și Mihai Rotaru, iar motivul e legat de volumul fotbaliștilor români din cele două formații. 

Deși sunt două echipe potente financiar și și-ar putea permite să achiziționeze fotbaliști străini, cărora să le achite eventual și salarii consistente, FCSB și Craiova și-au schimbat mult strategia în actualul sezon, iar în 2021 au ajuns să aibă pe teren cel puțin 90% jucători autohtoni.

Aproape etapă de etapă, mai ales în primul  „11", ambele grupări au propus în ultima vreme un singur jucător străin. La FCSB a fost muntenegreanul Radunovici, iar la Craiova, italianul Pigliacelli. Craiova și-a mai pierdut din procentajul străinilor care își făceau loc în formația de start după ce Koljici s-a accidentat grav în toamna trecută, iar înlocuitorul său a pierdut și el postura de titular după prestațiile foarte slabe pe care le-a avut.

Practic, cele două cluburi sunt cele care ocupă primele două locuri în topul actualei Ligi 1 în privința mediei de jucători străini folosiți pe meci. FCSB e, practic, 99% formată din români, are o medie de sub un străin, în vreme ce Craiova are un nivel de 2,7. 

Comparativ cu cea de-a treia candidată la câștigarea titlului de campioană, FCSB și Craiova sunt foarte departe. CFR a trecut pragul de 7 fotbaliști de afară folosiți în medie pentru fiecare dintre cele 28 de etape!

Un singur club mai are o medie de sub 3 jucători străini, e vorba despre UTA, care a promovat în vara trecută pe prima scenă! În rest, marea majoritate a echipelor sunt mai degrabă axate pe străini. Botoșani, Gaz Metan și Hermannstadt ating, la fiecare 90 de minute, sau chiar trec de nu mai puțin de 8 fotbaliști din afara granițelor României.

Media de străini pe meci:

FCSB - Craiova e „Derby de România”! Detaliul spectaculos remarcat înainte de cel mai tare meci al etapei

Cum ar arăta un prim „11" al României cu jucători doar de la FCSB și Craiova: A. Vlad - Ov. Popescu, Haruț, M. Constantin, Bancu - Nistor, Olaru - Moruțan, Cicâldău, Fl. Coman - Fl. Tănase

7 străiniare Craiova în lot în acest moment: Pigliacelli (Italia), Acka (Coasta de Fildeș), Fedele (Elveția), Camara (Spania), Ofosu (Germania), Koljici (Bosnia), Mamut (Croația)

3 străini conține actualul lot al FCSB-ului: Soiledis (Grecia), Radunovici (Muntenegru), Vukusici (Croația)

Cine are de pierdut după acțiunile naționalei?

Cele două echipe au fost bine reprezentate la cele două echipe naționale, care au disputat 6 meciuri la turneul final al Campionatului European de tineret și în preliminariile Mondialului.

 FCSB a avut la cele două loturi nu mai puțin de 9 fotbaliști, în vreme ce de la Craiova au fost selecționați 4. Dintre ei, cu mai multe minute bifate sunt cei de la FCSB, însă ultimul meci dinaintea derby-ului de duminică a fost confruntarea Armenia - România 3-2, în care Bancu și Cicâldău au fost, practic, amândoi integraliști, în vreme ce în formula de start nu s-a regăsit niciun jucător al roș-albaștrilor.

 Din rândul selecționabililor, ambele au câte o pierdere importantă pentru meciul de pe Arena Națională. Florinel Coman s-a accidentat grav și va lipsi, probabil, tot play-off-ul, în vreme ce Bancu va fi suspendat din cauza cumulului de cartonașe galbene

Jucătorii selecționați de la FCSB

FCSB - Craiova e „Derby de România”! Detaliul spectaculos remarcat înainte de cel mai tare meci al etapei

 Jucătorii selecționați de la Craiova 

FCSB - Craiova e „Derby de România”! Detaliul spectaculos remarcat înainte de cel mai tare meci al etapei

VIDEO FCSB și Craiova, derby în Liga 1! Totul despre duelul de duminică

Citește mai multe știri despre FCSB - Craiova: 

Rotaru, patron al Craiovei, scouter al FCSB! Cum i-a „furat” Becali pe doi dintre cei mai promițători jucători

FCSB a fost întotdeauna călău pentru Craiova! Oltenii au un palmares umilitor pe terenul roș-albaștrilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
steauaeuna
steauaeuna  •  05 Aprilie 2021, 09:42
Postat de wuhan pe 03 Aprilie 2021, 14:42

Toată România știe ca fcsb nu este Steaua ! De la Dunăre pana in Oas și Bucovina!

Doar prostii si frustratii zic ca FCSB nu e Steaua. Ceilalti, douazeci de milioane, 20 000 000 stiu sigur ca STEAUA E DOAR UNA, CEA DIN LIGA 1. Clonele vin dupa valori...

spion_kop
spion_kop  •  04 Aprilie 2021, 21:32
Postat de danut1971 pe 03 Aprilie 2021, 18:30

craiova victorie in razboiul clonelor

pt cei ce au mai vazut terenul de fotbal inainte de anii 2010... atacul clonelor a inceput...

danut1971
danut1971  •  03 Aprilie 2021, 18:30

craiova victorie in razboiul clonelor

Vezi toate comentariile (30)
Comentează