FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV » Craiova și CFR Cluj, scandalizate de hotărârea DSP: „Șmecherii se descurcă în România! Lumea să se aștepte la orice în acest sezon”

Articol de - Publicat joi, 14 ianuarie 2021 19:06 / Actualizat joi, 14 ianuarie 2021 19:58

Sorin Cârțu (65 de ani), președinte CS Universitatea Craiova, și Marius Bilașco (39), directorul departamentului de scouting de la CFR Cluj, au oferit reacții pe controversa iscată în jurul cantonamentului desfășurat de FCSB în Turcia.

  • CONTEXT: FCSB este singura formație din Liga 1 care a efectuat un cantonament în afara țării, în ciuda interdicțiilor instaurate pe fondul pandemiei de coronavirus. UTA a trecut și ea granița, dar doar pentru un meci amical cu Szeged.
  • GSP a solicitat puncte de vedere oficiale din partea autorităților din România cu responsabilitate în acest caz: Guvernul, Ministerul Sănătății, Direcțiile de Sănătate Publică din București și Ilfov. Absolut toate au avut același răspuns: „Nu am primit nicio solicitare și nu am oferit nicio aprobare pentru ca FCSB să evite o eventuală carantină”.
  • Delegația lui FCSB a revenit azi în România. A scăpat de carantină. DSP a decis exceptarea fiecărui jucător în parte.

Craiova și CFR Cluj reclamă decizia DSP în cazul rivalei FCSB

Așa e în România. Șmecherii se descurcă, fraierii... Asta e! S-a făcut un aranjament. Ce, e prima dovadă pentru cum merg lucrurile în România?! Nu se țin cont de niște legi. Sezonul trecut n-a fost stricat tot de DSP? Au intervenit și atunci. 

Am vorbit cu un prieten care a fost în Turcia, a revenit pe 4 ianuarie, iar acum stă în carantină. Noi, cei de la Craiova, nu am plecat din țară, deoarece știam de aceste reguli. Dacă eram în situația lor, probabil intram în carantină la revenirea în România. 

Am mai spus-o, anul ăsta să fim atenți la FCSB! E o echipă foarte bine organizată. Ar fi o mare minune să nu intervină DSP și pe parcursul sezonului, să influențeze meciuri pierdute... Lumea să se aștepte la orice!”, a declarat Cârțu pentru GSP.ro.

„S-a creat un precedent, știam că așa se va întâmpla. Nu pot să vorbesc mai mult acum, pentru că sunt înainte de meciul cu Clinceni”, a spus și Marius Bilașco.

DSP, explicație „subțire” pentru cazul FCSB

Oana Nicolescu, directorul DSP București, a refuzat dialogul cu jurnaliștii Gazetei și a preferat să trimită în schimb un mesaj. Directorul DSP București vorbește despre o anume „dovadă” arătată pe aeroport de șefii delegației roș-albastre, o hârtie, cel mai probabil, care ar atesta că echipa a jucat o competiție internațională. 

+8 FOTO

Totuși, FCSB nu a făcut până la ora redactării articolului vreo informare oficială privind presupusul amical, numele adversarului sau scorul final. Astfel, DSP lasă de înțeles că autoritățile i-au crezut pe cuvânt pe roș-albaștri, fără să fi demarat o verificare suplimentară în nume propriu.

„Membrii delegației sportive a Fotbal Club FCSB au prezentat reprezentanților DSPMB care desfășoară activitate pe Aeroportul Internațional Henri Coandă dovada participării la o competiție sportivă internațională desfășurată în Belek -Antalya, Turcia, motiv pentru care aceștia au fost exceptați de la măsura carantinării în temeiul prevederilor art. 1 alin. 1 lit. t) din Hotărârea CNSU nr. 48/2020 de modificare a art. 3 din Hotărârea CNSU nr. 36/2020”, este motivarea pe care șefa DSP București a trimis-o ziarului.

Ce spune art. 1 alin. 1 lit. t) din Hotărârea CNSU nr. 48/2020 Sunt exceptate de la măsura carantinării: „sportivii români, care își desfășoară activitatea în alte state și care sunt convocați la loturile naționale pentru a reprezenta România la competiții sportive organizate în condițiile legii, membrii delegațiilor sportive românești care se întorc în România de la competiții sportive internaționale, oficialii și arbitrii români care au fost delegați la competițiile internaționale precum și jurnaliști acreditați la aceste competiții".

VIDEO » FCSB a revenit astăzi în România

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali, dialog cu GSP, după ce FCSB a scăpat de carantină: „Din cauza voastră, până și MM începuse să aibă emoții! Știți ce a făcut Arafat după ce ați scris?" + l-a sunat să-l certe pe șeful DSP Ilfov!

Raed Arafat, prima reacție după ce FCSB a scăpat de carantină

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
883135188391540
Popa Corneliu  •  15 Ianuarie 2021, 21:00

In Justitia normala, nu Madam Justitie din Romania, executanta la Ordinul Politicului, PREZUMTIA/BANUIALA/ZVONUL, doar intr-o "PRESA ASERVITA", nu este proba in instrumentarea unui caz! Ce i-a manat in lupta pe vasnicii jurnalisti, - aliniati toti sub acelesi stindard, doar DDB sau D(oar)D(âncu)CFR, sub atenta indrumare alui... Habarnam Burleanu, sa „execute” o asemenea ancheta? De rasul, plansului! Cat de *** sa fim sa punem...„botul” pe asemenea manipulari? Dar, mai stii...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

908074729289300
Radulescu Aurel  •  15 Ianuarie 2021, 15:34

Cred,ca cel mai bine ar fi ca,cei de la Craiova sa se uite in curtea lor, antrenor calamitate,jocul echipei cel mai prost din liga I. Sa lase pe FCSB,ca ei au multa traba la echipa lor,care curge incet si sigur spre mijlocul clasamentului.

jabs
jabs  •  15 Ianuarie 2021, 11:49

cine vorbeste de smekerii.....cfreaua si clonutza sunt ultimii care ar trebui sa vorbeasca......

Vezi toate comentariile (23)
Comentează