FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Cum l-a descoperit Bogdan Vintilă pe Adrian Petre în 2014 » L-a văzut mai bun decât Coman!

Articol de , - Publicat marti, 25 februarie 2020 09:00

FCSB // Adrian Petre, 22 de ani, noul atacant al FCSB-ului, a fost remarcat de actualul tehnician al roș-albaștrilor, Bogdan Vintilă, la un trial U17, organizat la Timișoara, în urmă cu 5 ani.

Transferul lui Adrian Petre la FCSB îi deschide atacantului posibilitatea să lucreze cu antrenorul căruia îi datorează practic accesul în lumea bună a fotbalului. Bogdan Vintilă este cel care l-a descoperit pe Adi încă dinainte ca el să devină un fotbalist important chiar și pentru UTA, formație de la care a plecat în străinătate, la Esbjerg, în Danemarca.

L-a observat la 16 ani

Actualul tehnician al vicecampioanei l-a remarcat în noiembrie 2014, în cadrul unui trial pe care antrenorii de la naționala U17 l-au efectuat la Timișoara și care a avut ca scop descoperirea de jucători care să se încadreze în limita de vârstă a generației 1998. Petre s-a prezentat și el, alături de alți peste 100 de jucători. Nu fusese niciodată chemat la vreo acțiune a unui lot, dar calitățile sale l-au impresionat imediat pe Vintilă, care l-a anunțat că a trecut testul și că va fi convocat la primul meci pe care România U17 urma să-l joace.

A marcat singurul gol la Turneul de Elită

Și așa au stat lucrurile, Petre a venit la Mogoșoaia în decembrie 2014, după care a făcut parte și din turneele pe care "tricolorii" mici le-au efectuat la începutul lui 2015, în care s-a pregătit participarea la Turneul de Elită. În lotul cu care România a mers acolo se afla și Florinel Coman, titularul de drept al postului de atacant, într-o echipă care reprezintă naționala U21 de astăzi a României și din care au mai făcut parte Ianis Hagi, Oaidă, Casap, Dobre, Andrei Ciobanu, Ghiță.

Vintilă l-a văzut pe Petre mai bun decât Coman și i-a oferit acestuia postul de atacant central. România a pierdut toate cele 3 jocuri la Turneul de Elită, 0-3 cu Slovenia, 0-2 cu Norvegia și 1-2 cu Anglia, însă singurul gol al "tricolorilor" i-a aparținut chiar lui Petre, iar el a fost reușit chiar în poarta Angliei.

Din acel moment, cariera lui Petre a explodat. UTA a început să-i dea credit, chiar dacă avea numai 17 ani. A fost debutat la Liga a 2-a, unde în primul sezon a marcat un singur gol în 9 jocuri. Apoi, în al doilea sezon în tricoul Bătrânei Doamne, a făcut senzație: 28 de goluri în 29 de meciuri. Imediat a fost cumpărat de Esbjerg pentru 500.000 de euro!

Adrian Petre: "Nu ne axăm foarte mult pe presiunea pe care o pune patronul nostru! Tot timpul sunt pregătit psihic"

Cum arăta România U17 în 2015: Suciu - Kilyen, Ghiță, Fridrich, Vlădescu - Căpușă, Oaidă, Casap, Dobre - I. Hagi - Ad. Petre

Petre la naționalele României

NAȚIONALA / MECIURI / GOLURI
U17 5/3
U18 2/1
U19 6/2
U21 15/5

Petre la echipe de club

CLUB / MECIURI / GOLURI
UTA 38/29
Esbjerg 79/29
FCSB 1/0

1,3milioane de euro e cota de piață a lui Adi pe site-ul transfermarkt.com

800de mii de euro a plătit FCSB pentru a-l achiziționa pe Petre

7jucători eligibili pentru regula U21 are Vintilă în lot în momentul de față: Vlad, Oaidă, Moruțan, Olaru, Man, Coman și Petre, toți au bifat cel puțin o selecție în reprezentativa de tineret

Adrian Petre: "Nu ne axăm foarte mult pe presiunea pe care o pune patronul nostru! Tot timpul sunt pregătit psihic"

Gabi Balint, necruțător cu jucătorii de la FCSB: „Imaginile sunt penibile! Parcă își așteptau pedepsele”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (13)
rocky2
rocky2  •  25 Februarie 2020, 18:37
Postat de mal. pe 25 Februarie 2020, 13:20

Însușirea de bază a unui ziarist ar trebui să fie cunoașterea limbii române... ar trebui... Domnilor Crăiţoiu și Udrea, nu prea v-a plăcut școala. Expresiile de genul „a debuta pe cineva”, „cutare a fost debutat” nu sunt din bagajul limbii române. Sunt jocuri de cuvinte, prețiozități ale unor indivizi cu educație îndoielnică! La fel ca bancul acela cu „expertiza”! În țara asta toată lumea are expertiză în varii domenii... Nu mă miră nici gângăveala unor moderatori la emisiuni sportive, dl. Udrea fiind și acolo printre fruntași!

Ziaristii care scriu articole destinate fcsbimii, nu trebuie sa stie limba romana!

rooster_adevarat
rooster_adevarat  •  25 Februarie 2020, 16:29
Postat de dobrescum pe 25 Februarie 2020, 14:07

1. crăiţoiu, udrea şi râureanu, trei parveniţi care se pretind "ziarişti"!!! 2. Ei "este" doxa în cunoaşterea limbii române, ar fi o blasfemie să le faci observaţie că au greşit ceva ]n exprimare. 3. Să fii mulţumit că nu ţi-au cenzurat comentariul, la cât îi duce capul nu ştiu şi nu pot să facă mai mult.

Bine spus ca se pretind ziaristi

rooster_adevarat
rooster_adevarat  •  25 Februarie 2020, 16:28
Postat de Daniel Buriu pe 25 Februarie 2020, 12:24

Ar cam trebuii sa se faca remarcat, doar "ziaristii GSP" l-au si numit bombardier!!!

Este o blasfemie sa fie numiti ziaristi, ei sunt gesepisti

Vezi toate comentariile (13)
Comentează