FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ FCSB chiar a dat lovitura în mercato » Prima concluzie a campionatului: roș-albaștrii au un nou lider

Articol de - Publicat marti, 18 iulie 2023 08:30 / Actualizat marti, 18 iulie 2023 09:21

FCU Craiova - FCSB 1-3 a fost primul meci oficial în roș-albastru pentru Damjan Djokovic (33 de ani) și Alexandru Băluță (29). Croatul a demonstrat deja că e o certitudine, olteanul a fost șters, dar s-a văzut că are calitate.

FCSB s-a impus de o manieră categorică în prima rundă a campionatului și nu i-a dat nicio șansă lui FCU Craiova la Târgu Jiu. 

Vicecampioana a avut în echipa de start două nume noi față de sezonul precedent, Djokovic și Băluță. Primul a evoluat 94 de minute ca inter în 4-3-3 și mijlocaș central în 4-2-3-1, al doilea 70 de minute, ca „9 fals” în 4-3-3 și „10” - adică în spatele atacantului - în modulul 4-2-3-1.

Gigi Becali recurge la un gest disperat pentru a intra în Ghencea: „Îl sun azi sau mâine! Să execute ordinul!”
FCSB
Gigi Becali recurge la un gest disperat pentru a intra în Ghencea: „Îl sun azi sau mâine! Să execute ordinul!”

Damjan Djokovic » E aproape sigur: va fi un lider la FCSB

Djokovic e un mijlocaș central complet, prezent și în defensivă, și în ofensivă. S-a comportat ca un lider, de parcă evolua de ani buni la FCSB. Le-a dat tot timpul indicații colegilor lui, unde să paseze sau când să temporizeze. 

S-a folosit constant de experiența pe care a acumulat-o de-a lungul carierei și a anihilat în repetate rânduri atacurile oltenilor numai datorită plasamentului. Și colegii au prins rapid încredere în croat, sărit în puține atacuri.

FCSB chiar a dat lovitura în mercato » Prima concluzie a campionatului: roș-albaștrii au un nou lider

Principalele acțiuni:

  • '41 » A șutat excelent de la 30 de metri, cu stângul, Robert Popa s-a întins să-și salveze echipa și a respins în corner;
  • '57 » A centrat perfect din flancul drept pentru Edjouma, care a trimis slab cu capul, pe direcția portarului;
  • '73 » A fost imprudent în careu, l-a călcat pe Aurelian Chițu și l-a obligat pe Radu Petrescu să dicteze penalty în favoarea gazdelor, lovitura de la 11 metri fiind transformată de Sidibe.

Alexandru Băluță » Slab cu FCU Craiova, dar are premisele unui transfer reușit

În prima parte, când a fost distribuit în centrul atacului, Băluță s-a descurcat greu pentru că era înghesuit între fundașii Craiovei. De altfel, e puțin probabil ca Alex să dea randament în această poziție la FCSB. Vicecampioana va domina majoritatea partidelor, mai ales pe cele din campionat, adversarele se vor baricada în defensivă, iar el nu va avea spații pentru a-și pune în valoare viteza. 

Îngrijorător poate fi că fostul fotbalist de la Akademia Puskas nu și-a crescut nivelul nici în repriza a doua, când, până să fie schimbat, a evoluat în rol de „număr 10”, în spatele atacantului improvizat Edjouma

Deși n-a avut reușite palpabile, Băluță a arătat totuși că se pliază pe stilul echipei. A dat și a plecat, a încercat tot timpul să iuțească atacurile, să combine și cu siguranță va mai avea șanse să demonstreze că e capabil să și producă.

FCSB chiar a dat lovitura în mercato » Prima concluzie a campionatului: roș-albaștrii au un nou lider

Principalele acțiuni:

  • '5 » A reluat peste poartă, cu capul, din careul oltenilor;
  • '26 » S-a demarcat bine pe un contraatac pe care l-a interpretat corect până la capăt: a primit de la Olaru, a avansat și l-a servit ideal pe Florinel Coman în fața porții. Trebuia să fie assist, numai că „șeptarul” roș-albaștrilor a ratat din câțiva metri.

Celălalt transfer realizat de FCSB în această vară, Siyabonga Ngezana, încă nu e apt din punct de vedere fizic și n-a prins lotul pentru duelul cu FCU Craiova.

GALERIE FOTO. Cele mai tari imagini din întâlnirea FCU Craiova - FCSB:

+25 FOTO

VIDEO. Golul de 1-0 marcat de David Miculescu în FCU Craiova - FCSB:

Tot despre FCU Craiova - FCSB:

Adrian Mititelu a băgat echipa în ședință după eșecul cu FCSB » Ce s-a întâmplat la vestiare
FCU Craiova - FCSB 1-3
Adrian Mititelu a băgat echipa în ședință după eșecul cu FCSB » Ce s-a întâmplat la vestiare
„E un câștig, FCSB nu va mai fi la fel de expusă cu el” » Ilie Dumitrescu a dat verdictul așteptat de fanii roș-albaștrilor: pe cine a remarcat cu FCU Craiova
FCU CRAIOVA - FCSB 1-3
„E un câștig, FCSB nu va mai fi la fel de expusă cu el” » Ilie Dumitrescu a dat verdictul așteptat de fanii roș-albaștrilor: pe cine a remarcat cu FCU Craiova

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (14)
VanBasten
VanBasten  •  18 Iulie 2023, 14:16
Postat de bigd pe 18 Iulie 2023, 12:55

Voi nu cititi decat articole despre FCSB si gigi. S-a scris despre Djokovic si cand era la CFR, dar pe cine interesa?

Hai lasa-ne, da-ne 2-3 linkuri.

clubman
clubman  •  18 Iulie 2023, 13:32

Penibililor, abia acum v-ati dat seama de valoarea croatului?!...:) Atentie mare insa, Djokovic nu prea stie de ''stapan'', are oaresce probleme la capitolul autoritate... Este o bomba cu ceas, si daca vedetele semianalfabete ale puscariasului nu vor fi extrem de atente, s-ar putea sa iasa cu scantei...:)

fcsb_clar_e_steaua
fcsb_clar_e_steaua  •  18 Iulie 2023, 13:12

Cordea a ținut de multe ori mingea prea mult, ceilalți jucau din două atingeri, își dorește prea mult să marcheze, in loc să joace pentru echipă. De la el a plecat golul oltenilor, când a pierdut mingea.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează