FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - FCSB 1-3

VIDEO + FOTO Începură în forță! FCSB nu i-a dat nicio șansă lui FCU Craiova la Târgu Jiu

FCSB a învins-o pe FCU Craiova, scor 3-1, în runda inaugurală a sezonului 2023/2024 din Superligă. +29   FOTO
FCSB a învins-o pe FCU Craiova, scor 3-1, în runda inaugurală a sezonului 2023/2024 din Superligă.

Articol de , , , - Publicat duminica, 16 iulie 2023 23:27 / Actualizat duminica, 16 iulie 2023 23:39

FCSB a învins-o pe FCU Craiova, scor 3-1, în runda inaugurală a sezonului 2023/2024 din Superligă. Vicecampioana a făcut instrucție la Târgu Jiu împotriva unei echipe care nu a jucat absolut nimic în prima repriză.

FCU Craiova - FCSB 1-3 » Cronică: Demonstrație de forță

FCU Craiova a început noul sezon pe teren neutru, la Târgu Jiu, fără antrenor principal cu licență Pro și fără căpitanul Juan Bauza, suspendat, dar foarte omogenă. O singură achiziție în echipa de start, fundașul dreapta Gabriel Compagnucci (31 de ani). Argentinianul l-a expediat pe banca de rezerve pe Radu Negru (24), favoritul patronului Adrian Mititelu, considerat punctul nevralgic în multe meciuri din sezonul trecut. 

În locul lui A. Duarte, dat ca fugit, conducerea colectivă a Craiovei l-a titularizat ca stoper pe Paramatti, care nu mai jucase din 31 martie, după ce s-a accidentat în meciul cu Petrolul (0-1) din etapa a 2-a din play-out. 

FCSB are un nou atacant » Gigi s-a distrat cu FCU Craiova și i-a ieșit: improvizația a marcat
FCU CRAIOVA - FCSB
FCSB are un nou atacant » Gigi s-a distrat cu FCU Craiova și i-a ieșit: improvizația a marcat

De partea cealaltă, vicecampioana a avut doar 6 titulari de la "finala" campionatului trecut, cu Farul (2-3): Târnovanu, Dawa, Radunovici, Olaru, Șut și Coman. Golgheterul Compagno nu a jucat nici de data asta împotriva fostei sale echipe, blocat de acea clauză de 100.000 de euro impusă de Mititelu. În lipsa lui Andrea, roș-albaștrii au improvizat cu Al. Băluță vârf, iar în locul lui Tavi Popescu, suspendat, extremă dreaptă a jucat Miculescu.

Start fulminant pentru FCSB

FCSB a pornit ca din pușcă. Cu o viteză în plus și mult mai puternici în duelurile fizice, bucureștenii s-au desprins repede de tot la 2-0. În minutul 7, roș-albaștrii aveau deja două cornere. De primul a scăpat ușor, dar micuțul Băluță, cu capul, a tras un prim semnal de alarmă. 

Dezorganizarea din jocul Craiovei s-a văzut și la cea de doua lovitură de colț. Deși gazdele au avut în careu 10 oameni, mingea centrată de Coman și deviată cu călcâiul de Djokovici a ajuns fără probleme la Miculescu, liber pe colțul careului mic. Mascarenhas, spectator, a admirat execuția omului său direct, iar Popa n-a mai avut ce face. Gol, 1-0 pentru FCSB. 

VIDEO. Golul lui Miculescu de 1-0:

FCU Craiova, niciun șut pe poartă în prima repriză

Codul roșu s-a revărsat în continuare periculos spre poarta unei Craiove neputincioase. Olaru l-a angajat cu o pasă rafinată în careu pe Coman, care l-a pierdut pe drum pe Compagnucci. "Mbappe" a fost luat pe sus de Popa, iar arbitrul Petrescu a pus mingea la punctul var. Tot Coman a executat și a dublat avantajul echipei. În minutul 17, tabela arată un sec, dar meritat, 2-0 pentru FCSB. 

Mititelu privește în gol spre teren. Nu înțelege ce se întâmplă cu echipa lui. Trupa lui Becali ar fi putut intra cu 3-0 la cabine. Prinși pe contraatac, oltenii au fost salvați de Popa, care a reușit o intervenție fantastică la șutul lui Coman, servit ideal de Al. Băluță (26). Djokovici l-a întins și el pe portarul Craiovei cu o ghiulea de la distanță. Repriza s-a încheiat 2-0 pentru FCSB, și cu un raport neverosimil la șuturi pe poartă, 6-0.

+25 FOTO

Asamoah a trezit Craiova. Prea târziu, prea puțin

La reluare, Craiova s-a trezit cât de cât, prin introducerea lui Asamoah, care a semnat prima ocazie a gazdelor (51). Rămasă fără Olaru, accidentat, și Coman, schimbat, oltenii au avut un pasaj foarte bun de joc, perioadă în care Chițu a fost aproape de gol. Târnovanu a zburat însă efectiv, iar în loc de 1-2 s-a făcut 0-3. 

Achim a băgat o minge în centru, iar de acolo mingea a ajuns rapid la Cordea, care i-a pasat decisiv lui Edjouma. E 3-0 pentru FCSB și zarurile sunt aruncate. 

Craiova a reușit doar o reacție de orgoliu și a marcat golul de onoare, dintr-un penalty transformat de Sidibe, cu o execuție care l-a lăsat mască pe Târnovanu. 

FCSB a făcut o demonstrație de forță în fața unei echipe cu pretenții, dar complet nepregătită pentru un derby venit atât repede. 

FINAL. FCU Craiova - FCSB 1-3

  • Djokovic îl faultează în careu pe Chițu, Radu Petrescu indică punctul cu var, Sidibe transformă de la 11 metri.
  • Din poziție de atacant central, Edjouma înscrie din fața porții, primind de la Cordea.
  • Ocazie mare ratată de FCU Craiova în minutul 56. Târnovanu o salvează pe FCSB la lovitura de cap trimisă de Chițu.
  • Darius Olaru se accidentează chiar înainte de pauză și e înlocuit cu Malcom Edjouma.
  • La capătul unui contraatac excelent al FCSB-ului, Coman primește în fața porții de la Alex Băluță, șutează, dar Popa intervine excelent ('26).
  • Servit ideal de Olaru, Florinel Coman obține un penalty pe care ulterior îl transformă tot el, cu emoții, întrucât mingea a fost atinsă de Robert Popa. „Șeptarul” roș-albaștrilor a ajuns la 6 goluri și 8 pase decisive în 2023.
  • David Miculescu a deschis scorul în urma unui corner, așteptând mingea la bara a doua și finalizând la colțul scurt.

FCU Craiova - FCSB. Echipele de start:

FCU Craiova: R. Popa - Compagnucci, Paramatti, Henriques, Mascarenhas - Dr. Albu, Vl. Achim - Baeten, Bahassa, Van Durmen - Chițu
Rezerve: Gurău - Negru, Kvakic, Vl. Pop, Vanghele, Asamoah, Sidibe, Ibrahim, Blănuță
Antrenor: Florin Drăgan (interimar)

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Haruț, Radunovic - Djokovic, Șut, Olaru - Miculescu, Al. Băluță, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad - V. Crețu, Panțîru, Lixandru, Edjouma, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Radaslavescu, Cordea
Antrenor: Elias Charalambous

Stadion: Municipal „Constantina Diță”, Târgu Jiu 
Arbitru: Radu Petrescu / Asistenți: Mircea Grigoriu și Radu Ghinguleac 
Arbitru VAR: Cătălin Popa / Arbitru AVAR: Ionuț Coza

UPDATE, ora 21:00. Scenografie specială pregătită de galeria lui FCU Craiova

Începură în forță! FCSB nu i-a dat nicio șansă lui FCU Craiova la Târgu Jiu

UPDATE, ora 20:30. Ce a declarat Adrian Mititelu înainte de FCU Craiova - FCSB

UPDATE, ora 20:15. Un suporter FCU Craiova rămâne fidel clubului: „Nu poate să-mi spună mie un judecător cu cine ține”

UPDATE, ora 20:00. Look nou pentru Dawa

Dawa are un nou look la startul sezonului, s-a vopsit roșu în cap. Și FCU Craiova „punctează” la acest capitol, Radu Negru a venit la stadionul din Târgu Jiu cu părul albastru.

Începură în forță! FCSB nu i-a dat nicio șansă lui FCU Craiova la Târgu Jiu

UPDATE, ORA 19:00. Gazonul de la Târgu Jiu e decent, nu extraordinar

Reporterii GSP prezenți la meci transmit că suprafața de joc nu e extraordinară, cel mult decentă. Îngrijorător e că terenul pare destul de moale și s-ar putea să nu reziste foarte bine.

Începură în forță! FCSB nu i-a dat nicio șansă lui FCU Craiova la Târgu Jiu

Din cauza unui festival organizat în Bănie, pe stadionul „Ion Oblemenco”, FCU Craiova a fost nevoită să se mute la Târgu Jiu pentru derby-ul cu FCSB. Au existat semne mari de întrebare în privința stării gazonului, dar autoritățile locale au făcut eforturi în ultimele zile și au refăcut suprafața de joc, care se prezintă în condiții mai bune.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Faza care l-a lăsat fără cuvinte pe Panduru: „Ce să zic? N-am mai văzut așa ceva”

Decizia care a băgat în ceață Liga și Federația » Cine apare antrenor principal pe lista transmisă de FCU Craiova: „Nu-mi dau seama ce urmăresc”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (155)
marcbrad
marcbrad  •  07 August 2023, 22:03
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 17 Iulie 2023, 00:17

Ai putina rabdare, se vor linisti apele in cele din urma...

da s-au linistit,Steaua s-a detasat mult de tot fatza de locul 2,fiind pe primul loc.

ap0klyps3
ap0klyps3  •  17 Iulie 2023, 21:14
Postat de Matt124 pe 17 Iulie 2023, 06:53

Cine e rapid?

Aia care v-au dat 5 "acasa" cu rezervele in ultimul meci

ciobanudorin_2006
ciobanudorin_2006  •  17 Iulie 2023, 15:07

Nu l mai umflați pe Olaru...tot cel mai slab sa ii spună cineva ca drumul cel mai scurt e pasa simpla sa nu mai care el mingea ca nu e Mesi...Aloo Giginio...te face și asta la bani cum te au făcut toți ii dai leafa degeaba.....scăpa de el cât mai repede...I al bai nene pe Bauza ca îl iau alții i ați un conducător de joc ca nu ai de 10 ani,joci fără cap nu ți e mila de banii dumneata.Rapidul sa întărit...Șepsi merge brici ..Clujul amândouă..Craiova lui Rotaru ,Farul....se trezește și Petrolul te vad ca iar plângi la sfârșitul campionatului....dar deh îs banii matale aruncai pe geam....

Vezi toate comentariile (155)
Comentează