FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, demonstrație de forță! » În plină criză, roș-albaștrii și-au surclasat rivalele

Chiar dacă a avut 15 indisponibili pentru meciul cu CS Mioveni (3-0), FCSB a aliniat cel mai scump „11” din etapa recent încheiată. +27   FOTO
Chiar dacă a avut 15 indisponibili pentru meciul cu CS Mioveni (3-0), FCSB a aliniat cel mai scump „11” din etapa recent încheiată.

Articol de - Publicat marti, 19 octombrie 2021 17:10 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 03:31

Chiar dacă a avut 15 indisponibili pentru meciul cu CS Mioveni (3-0), FCSB a aliniat cel mai scump „11” din etapa recent încheiată.

Dintre cei 28 de jucători înregistrați la LPF, FCSB nu s-a putut baza pe mai mult de jumătate dintre aceștia, ei fiind accidentați sau testați pozitiv la coronavirus.

Iar câțiva absenți au fost și sunt în continuare foarte importanți: Iulian Cristea, Ovidiu Popescu, Budescu, Cordea sau Valentin Crețu - nume pierdute recent de vicecampioană care pot reprezenta oricând soluții pentru primul „11”.

FCSB, demonstrație de forță

La Buzău, FCSB a dat piept chiar cu ultima echipă din etapa #12 după valoarea formulei de start. Numai două milioane de euro însumează cotele de piață ale jucătorilor introduși pe teren de Alexandru Pelici din primul minut. De altfel, argeșenii au, per total, lotul cu cea mai mică valoare din Liga 1 pe Transfermarkt: 4,1 milioane.

Pentru a ne da seama exact de forța FCSB-ului din această perspectivă, în campionatul României există doar două loturi mai bine cotate decât primul „11” utilizat de vicecampioană contra Mioveniului! Evident, este vorba despre rivalele la titlu CFR Cluj și Universitatea Craiova.

Cum a arătat FCSB cu Mioveni:

FCSB, demonstrație de forță! » În plină criză, roș-albaștrii și-au surclasat rivalele
Sumele sunt exprimate în milioane de euro, conform portalului de specialitate Transfermarkt

Cele mai scumpe formații de start din etapa #12

ECHIPĂVALOARE DE PIAȚĂ*
1. FCSB16,7
2. CFR Cluj14,8
3. CSU Craiova10,1
4. Farul9,2
5. Dinamo6,1

*sumele sunt exprimate în milioane de euro

FCSB - CS Mioveni / Sursă foto: Crisi Preda (GSP)
FCSB - CS Mioveni / Sursă foto: Crisi Preda (GSP)
FCSB - CS Mioveni / Sursă foto: Crisi Preda (GSP)
FCSB - CS Mioveni / Sursă foto: Crisi Preda (GSP)
FCSB - CS Mioveni / Sursă foto: Crisi Preda (GSP)
+23 FOTO

Cele mai valoroase loturi din Liga 1

La nivel de lot, FCSB e depășită la mustață de CFR Cluj. Între cele două efective diferența este de doar 300.000 €. Universitatea Craiova completează podiumul, însă între olteni și primele două e un ecart mare, de peste 10 milioane.

ECHIPĂVALOARE DE PIAȚĂ*
CFR Cluj32,6
FCSB32,3
CSU Craiova21,1

Loturile cu cele mai slabe cote de piață

La polul opus se regăsesc două dintre cele 3 nou-promovate: CS Mioveni și FCU Craiova, dar și „lanterna roșie” Academica Clinceni.

ECHIPĂVALOARE DE PIAȚĂ*
CS Mioveni4,1
Clinceni6,3
FCU Craiova7,2

*sumele sunt exprimate în milioane de euro

Dan Petrescu: „Am tot lotul valid. În sfârșit!”

Ce paradox! Înaintea meciului cu Rapid, pierdut de CFR Cluj cu 0-2, antrenorul campioanei Dan Petrescu afirma că e în final „fericit” întrucât a scăpat de problemele de lot.

„Cel mai important lucru este că nu avem niciun accidentat și eu sunt foarte fericit! Mi se pare că sunt mult mai bine fizic toți. Pot să aleg cel mai bun «11»”, declara Petrescu la conferința de presă. În același timp, FCSB își număra jucătorii să vadă dacă poate disputa sau nu partida cu CS Mioveni.

La finalul meciului însă, „Bursucul” a afirmat că nu s-a putut baza pe Claudiu Petrila și a bifat regula U21 cu portarul Otto Hindrich, în vârstă de doar 19 ani: „Petrila are pubalgie. A avut o deplasare lungă în Spania, a venit accidentat de la tineret și am preferat să nu-l forțăm”.

Se amână Farul - FCSB?

Farul și FCSB ar trebui să joace duminică, de la 20:30, însă meciul programat la Ovidiu ar putea fi amânat din cauza problemelor grave de lot pe care le au oaspeții.

Lovită de COVID-19 și de accidentări, FCSB nu are 13 jucători apți în acest moment, după ce Florin Tănase s-a lovit la meciul cu Mioveni (3-0).

E posibil ca meciul cu Farul să fie amânat. Dacă Tănase e bine, se va juca meciul cu Farul. Și înainte de meciul cu Mioveni am întrebat care e starea lui. Cât timp Tănase e bine, se vor juca toate meciurile. Dacă e accidentat, nu se joacă. Cu el suntem 13, fără el suntem 12
Gigi Becali, patron FCSB

O partidă se poate desfășura în Liga 1 dacă fiecare dintre formații are cel puțin 13 jucători apți, între care minim un portar. Cu CS Mioveni, FCSB a respectat la limită această regulă, avându-i ca rezerve doar pe goalkeeperul Ștefan Târnovanu și mijlocașul ofensiv Alexandru Musi.

2este locul ocupat de FCSB la finalul rundei a 12-a - cea mai bună clasare de până acum a roș-albaștrilor

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi se ia de Iordănescu, realitatea îl contrazice! Cum arată FCSB cu Edi pe bancă

Care e „firma de cazane” la care s-a referit Becali: „Vrea să fie sponsor principal FCSB” » Are contracte în aproape toate țările din lume

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (14)
luisharcsa
luisharcsa  •  20 Octombrie 2021, 11:54
Postat de mehighms pe 20 Octombrie 2021, 10:33

tu vorbesti ma? de dan piinalty si kvsc nu zici nimic? hotii striga hotii!

Aha, exact cum spui tu. Vezi ce spune mimishor despre " albitrajul" de la Mioveni. Neaga evidenta. Da, hotul striga hotii.

mehighms
mehighms  •  20 Octombrie 2021, 10:33
Postat de luisharcsa pe 20 Octombrie 2021, 07:47

Cel mai scump si cel mai eficient, a fost *** Barsan. Inaintea lui, tot corpul de "albitrii". Fcsb joaca in permanenta 14 contra 10, ca na, tre eliminat la fiecare meci un adversar. De penalty-rile inventate in favoarea " valorosilor" nu mai vorbesc, sunt normale deja.

tu vorbesti ma? de dan piinalty si kvsc nu zici nimic? hotii striga hotii!

aius
aius  •  20 Octombrie 2021, 09:02

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează