FOTBAL  »  Superliga  »  SFATURI

Raț i-a desenat pe foaie fotbalistului dorit de FCSB: „Așa trebuie să stai în teren. Nu poți juca numai din talent!”

Denis Haruț (centru, alb) ar putea lăsa FC Botoșani pentru FCSB
Denis Haruț (centru, alb) ar putea lăsa FC Botoșani pentru FCSB

Articol de , - Publicat joi, 07 ianuarie 2021 07:21 / Actualizat joi, 07 ianuarie 2021 08:22

Denis Haruț (21 de ani), fundașul dreapta de la FC Botoșani dorit cu insistență de FCSB, nu știa în urmă cu doi ani cum să joace fotbal. Răzvan Raț (39) l-a ajutat cu sfaturi și i-a corectat hibe pe care nu i le anulaseră antrenorii.

Haruț a devenit un jucător interesant pe piața transferurilor, înainte să-l vrea FCSB l-a mai dorit și o echipă din Serie B italiană. El nu are meciuri în naționala de seniori, nu a jucat în grupele cupelor europene. Cum a devenit un fotbalist curtat?

Denis a fost considerat talentat încă de când se afla la Timișoara, ca junior. A apărut și la seniorii de la ACS Poli și a jucat în prima ligă deși nu era la curent cu mai nimic din ceea ce însemna instruirea unui fundaș profesionist.

Denis Haruț, ajutat de Răzvan Raț. I-a desenat pe foaie! 

De carențe s-a prins Răzvan Raț. Fostul fundaș stânga al naționalei a evoluat pentru Poli în prima jumătate a anului 2018 și a fost coleg de cameră cu Haruț. Raț l-a observat în antrenamente și și-a dat seama că Denis nu avea deprinderile unui apărător bun.

„Tu nu ai orientare deloc! Cum calculezi, cum te poziționezi?”, l-a întrebat Răzvan. „Păi, după cum e faza”, i-a răspuns Denis. Lui Raț, obișnuit cu meciuri internaționale și cu partide în grupele Champions League la Șahtior, răspunsul i-a sunat rău de tot.

„E greșit să joci doar din instinct! Ești fundaș, contează organizarea!”, i-a spus Răzvan. El i-a explicat pe urmă: „Trebuie să ai repere clare pe teren, să ții cont de minge, de adversar, de coechipieri. Nu poți să te descurci numai cu talentul!”.

Ca să-l convingă, Raț i-a desenat pe o foaie cum ar trebui să se așeze Haruț în funcție de reperele pe care i le fixase el. Denis a continuat să fie titular la Timișoara, apoi echipa a retrogradat, iar el a trecut la Botoșani, unde a tot crescut, și datorită sfaturilor pe care i le oferise Răzvan, pe care el îl întâlnise întâmplător.

Pur și simplu, se nimerise ca ei doi să fie colegi de cameră în ultimul sezon din cariera multiplului campion al Ucrainei și internațional român cu 113 selecții.

VIDEO. Dezvăluire incredibilă făcută de Răzvan Raț: „Daum m-a pensionat: «Dacă te chem și nu te bag, poți să-mi creezi probleme»!"

Citește mai multe știri din Liga 1:

Noutăți la antrenamentele lui Dinamo » Cine e jucătorul care se alătură „haitei”

Se face! FCSB realizează al doilea transfer al iernii: „Am tras cât am putut de bani”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
mattteo
mattteo  •  07 Ianuarie 2021, 14:50

Deci practic ala a zis ca se pozotioneaza in functie de faza si Rat i-a raspuns ca nu e bine, ca trebuie in functie de repere dupa cum e faza....Astea sunt articolele cele mai urate, care nu spun nimic. Macar daca ne aratati ce a zis Rat ca sa putem sa vedem daca avea dreptate. Rat oricun, se stie, nu e unul dintre oamenii inteligenti sau care stiu sa se exprime.

the_fixer
the_fixer  •  07 Ianuarie 2021, 10:42

Dacă și Raț a ajuns sa dea sfaturi...... cel mai slab stranier din istoria lui West Ham United!

1948forever
1948forever  •  07 Ianuarie 2021, 10:34
Postat de smdb pe 07 Ianuarie 2021, 09:46

Iti dai seama cam ce fotbal se face la nivel de copii si juniori daca Harut la 18 ani, jucator de prima liga, nu stie cum sa stea in teren. S-apoi ne miram ca se intorc toti cu coada intre picioare dupa 6 luni in Vest, si dam vina tot pe bietii copiii. Si pe deasupra avem si pretentii de la echipa nationala. Totul e putred in tara asta, tot, numai incompetenti, hoti, pile, nepotisme, nepasare, lene, etc. Scarba.....

pai la 16 ani trebuie sa stii abecedarul si sa incepi sa pui forta pe tine. la noi asta incepe pe la 23 de ani, cu hai ca trebuie si asta daca vreau afara.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează