FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Dezvăluiri incredibile din vestiarul lui FCSB: Slujbe, da. Ședințe, nu » Cum a fost tratat Bogdan Vintilă de către Gigi Becali

Bogdan Vintilă a fost înlocuit pe banca lui FCSB de către Toni Petrea
Bogdan Vintilă a fost înlocuit pe banca lui FCSB de către Toni Petrea

Articol de , , - Publicat marti, 21 iulie 2020 11:21 / Actualizat marti, 21 iulie 2020 13:02

FCSB. Gigi Becali (62 de ani) a explicat că l-a demis pe Bogdan Vintilă (48) fiindcă antrenorul nu mai avea autoritate în fața lotului, însă chiar el i-a șubrezit influența cu slujbe religioase ținute înaintea antrenamentelor și cu decizii transmise prin telefon, pe care tehnicianul le afla uneori de față cu jucătorii.

„Vintilă a fost depășit de situație, îmi pare rău pentru el” a fost explicația pe care Becali a oferit-o pentru demiterea antrenorului căruia îi garanta în trecut un contract pe viață, o promisiune datorată religiozității lui. Ce s-a întâmplat de Bogdan și-a pierdut suportul și a fost înlocuit cu Toni Petrea, fostul secund al lui Reghecampf?

Antrenorul ajunsese să fie depășit de situație, dar și Becali îl adusese în situația aceasta. Surse din club povestesc câteva scene care indică modul de lucru de la FCSB:

1. Slujbă de două ore înaintea antrenamentului

Gigi a construit o biserică în curtea cantonamentului din Berceni și a chemat într-o zi preoți pentru o slujbă. Tot lotul a fost convocat. Slujba a durat mai mult de două ore, după care echipa ar fi trebuit să aibă antrenament

„Abia mai stăm în picioare!”,, i-au zis jucătorii lui Vintilă. Antrenorul încuraja amestecul de sport profesionist cu ortodoxie, el și fostul arbitru Alexandru Tudor tămâiau birourile, vestiarele. Apropierea lor de biserică a fost chiar criteriul după care au fost angajați.

2. „Dacă se supără Man, nu mai analizați!”

Vintilă, ca toți antrenorii, obișnuia să țină niște ședințe de analizare a meciurilor, cu date monitorizate de firme specializate și cu impresii proprii. Obișnuința a încetat când antrenorul i-a reproșat ceva lui Dennis Man. 

Criticată într-o astfel de ședință, „Perla” l-a sunat pe Becali și patronul a comandat încheierea analizelor: „Dacă se supără Man, nu mai faceți ședințe!”. Man, 21 de ani, a ajuns la FCSB în 2016 de la UTA și are 27 de goluri în 96 de partide. Becali speră să-l vândă cu 15 milioane de euro.

7 goluriare Man în acest sezon, jucătorul de dragul căruia Becali anula ședințele de analizare a meciurilor. Patronul FCSB a negociat recent cu Norwich transferul mijlocașului, însă englezii au refuzat să plătească 15 milioane de euro

3. „A sunat șeful, plecăm!”

Analizele de după meciuri au fost anulate din cauza lui Man, cele dinaintea jocurilor au fost întrerupte fiindcă Becali a calculat prestația echipei în funcție de ora la care ajungea ea la stadion. Tot o sursă din club povestește: „Lotul era la ședința finală dinaintea unui meci. A intrat în cameră șoferul autocarului: „Gata, plecăm spre stadion!”. „Suntem în ședință!”, a zis Vintilă. 

„Nu mai contează, șeful a zis că echipa joacă mai bine dacă ajunge la stadion mai devreme!”. Fotbaliștii au râs, antrenorul a cedat și toți au urcat în autocar. Luțu îl sunase pe șofer, din ordinul lui Becali, și îi comandase să ducă imediat echipa la Arena Națională.

GALERIE FOTO Nepoata lui Robert Turcescu a cucerit vedeta lui Becali de la FCSB! S-au băgat și în afaceri

4. Pregătire la mișto

„Unii dintre titulari nu se antrenau la maximum, știind că oricum patronul stabilea echipa”, a povestit Ilie Dumitrescu la DigiSport. Fostul internațional a citat o discuție cu Adi Popa, plecat recent de la FCSB la finalul contractului. Ce se petrecea în realitate? 

Becali schimba preparatori fizici sau îi învinovățea pentru accidentări, deși specialiștii în pregătirea fizică îi avertizau pe jucători că ei nu lucrau la intensitatea normală exercițiile comandate. Preparatorii nu aveau puterea să-i controleze pe fotbaliști, nici Vintilă nu o avea, din moment ce lotul era conștient că Becali alegea titularii și schimbările.

Voi nu știți, dar toți antrenorii care au trecut pe la FCSB au ascultat. Olăroiu, Reghecampf? Nu vreau să dau nume, dar eu m-am implicat mereu. Uneori mă implicam mai puțin fiindcă nu mă pricepeam cum mă pricep acum - Gigi Becali, patron FCSB

Gigi Becali: „Și-a dat seama că apărarea era problema”

Becali a povestit că a adunat informații despre primele antrenamente pe care le-a condus Toni Petrea, noul antrenor principal: „Și-a dat seama că luam goluri prea ușor și le-a explicat cum să stea în apărare”. 

Petrea a fost secundul lui Reghecampf și în România, și în Asia, unde a mai antrenat Laurențiu. Înaintea lui, Gigi i-a mai angajat pe Vintilă, fost secund al lui Hagi, pe Bogdan Andone, fost secund al lui Teja, și pe Andronache, fost secund al lui Andone. „La FCSB nu se schimbă antrenorul principal, sunt înlocuiți doar colaboratorii”, crede Vasile Maftei.

Match Preview Sepsi - FCSB, finala Cupei României

Citește mai multe știri despre FCSB:

FCSB pregătește un transfer surpriză! Gigi Becali a pus ochii pe fundașul unei rivale din fruntea clasamentului

Gigi Becali reface echipa din temelii. Toni Petrea are de ce să fie fericit: pe lângă Briceag și Buș, FCSB mai are cinci noutăți pentru sezonul viitor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
vri7
vri7  •  22 Iulie 2020, 07:45
Postat de demilitarizare pe 21 Iulie 2020, 15:31

Dependenta de pomenile de la cazanul cazarmii face rau la sanatate, ceea ce se vede clar in cazul acestui obsedat, care repeta la foc automat (ca in cazarma!) nume, identitati, supozitii, care nu au nicio legatura cu subiectul articolului si al comentarilor. Aceasta caricatura de patefon defect incerca astfel, modest si ridicol asa cum este si el, sa apere ceea ce nu se mai poate apara si justifica la 31 de ani de la revolutie, adica o cazemata sportiva anacronica-CSA, care sa continue sa polueze si capuseze sportul profesionist al unei tari UE, sa deturneze de la buget anual 20 milioanme euro si sa ajunga ca din 1990 (cand trebuia lichidata la fel ca alte simboluri staliniste) sa risipeasca incredibila suma de 620 milioane euro, disparuti in gaura neagra a UM Ghencea!

De ce jigniți lumea în halu ăsta, domnule Viorel Predoșanu? Așa vă cere *** jiji?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1272979566060802
Jon Radu  •  21 Iulie 2020, 20:27

Cand prostul se crede mai destept decat cel care la invatat,inseamna ca dobitocul e mai presus decat pastorul cum zice JIJI. Un *** care are in jurul lui numai lachei,dar toti il cauta pentru ca orice prstie a ciobanului cu bani se vinde. Iar antrenorii la fcsb se pot chiema decat purtatori de cuvinte .Sa chiemi antrenori niste *** la comanda e jignitor,si ofensiv pentru cei ce au spina dorsala si au atestestate de liga pro. Dar din alea care le arata valoarea,nu bucati de hartie care le arata frecventa la cursuri si simpozioane de frumusete.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

faraprostiincazarma
faraprostiincazarma  •  21 Iulie 2020, 15:53

a aparut si prostu' baltii,aruncatul de la restul siteurilor de sport.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează