FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

FCSB - DINAMO 3-2. VIDEO + FOTO FCSB câștigă un derby spectaculos, cu „centralul” Radu Petrescu protagonist

FCSB și Dinamo, cele mai importante echipe din Liga 1, se întâlnesc de la ora 21:00 în Derby de România +38   FOTO
FCSB și Dinamo, cele mai importante echipe din Liga 1, se întâlnesc de la ora 21:00 în Derby de România

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 octombrie 2020 00:22 / Actualizat sambata, 03 octombrie 2020 23:12

FCSB a câștigat derby-ul cu Dinamo, scor 3-2, și urcă pentru moment pe locul secund în Liga 1.

Vezi AICI programul și rezultatele etapei #6 din Liga 1

FCSB și Dinamo au oferit un adevărat recital pe Arena Națională, unul cu multe sincope din partea arbitrului Radu Petrescu. Gazdele au deschis rapid scorul. În minutul 8, polonezul Gol a pierdut o minge la centrul terenului, Man a pasat ideal pentru Florin Tănase, iar „decarul” gazdelor trimite cu stângul pe lângă Mejias.

Dinamo a ripostat, a ratat două șanse importante și a fost pedepsită de Iulian Cristea. Fundașul central a punctat cu capul, în minutul 17, scăpat din marcajul lui Grigore. 

Radu Petrescu a stricat derby-ul

Prima ieșire la rampă a lui Radu Petrescu a fost în minutul 29. A dictat penalty la duelul dintre Panțîru și Gonzalez. Mihai Stoica a răbufnit pe facebook, dar nu a contat. Borja Valle a redus din diferență din lovitura de pedeapsă rezultată. La pauză s-a intrat cu scorul de 2-2, după autogolul lui Cristea.

Meciul a avut ritm și în partea secundă. Ocaziile au curs la ambele porți, dar echilibrul a fost rupt la penalty-ul dictat de Petrescu în minutul 75, pentru un presupus fault comis de Isma Lopez asupra lui Dennis Man. Apărătorul dinamovist a fost eliminat, iar Tănase nu a ratat de la punctul cu var. 

Radu Petrescu a mai arătat un cartonaș roșu, în prelungiri, pentru o lovitură violentă de cot aplicată de Răuță lui Octavian Popescu. 

Clasament Liga 1:

FINAL » FCSB - Dinamo 3-2

min. 90+1: Răuță vede cartonașul roșu, pentru o lovitură cu cotul aplicată lui Octavian Popescu.
min. 90: Dinamo presează în 10 oameni. Centrările venite de la colțul terenului sunt slabe executate.
min. 83: Dennis Man e înlocuit cu Șut.

min. 81: Andrei Vlad are o nouă intervenție de senzație, la execuția lui Grigore.
min.75, GOL FCSB, 3-2: Florin Tănase transformă lovitură de pedeapsă.
min. 75: Isma Lopez lovește mingea, Dennis Man alunecă și cade în careu. Radu Petrescu îl elimină pe dinamovist și dictează lovitură de la 11 metri. 
min. 69: Răuță ridică piciorul extrem de sus, lovește mingea în duelul cu Buziuc, dar vede cartonașul galben din partea lui Radu Petrescu.

min. 68: Camara șutează slab de la 13 metri. Mingea se ducea pe lângă poartă, dar a a fost respinsă de Vlad în corner. 
min. 60: Ovidiu Popescu e avertizat pentru o intrare dură asupra lui Sorescu. 
min. 52: Gol vede cartonașul galben pentru un fault din spate comis asupra lui Dennis Man.
min. 50: Gonzalez centrează perfect pentru Sorescu. Șutul mijlocașului dinamovist e pe direcția lui Andrei Vlad, care respinge spectaculos în corner.

A început repriza secundă! Petrea a efectuat două modificări: au intrat Octavian Popescu și Alexandru Buziuc, au ieșit Sergiu Buș și Perianu.

Radu Petrescu pune punct primei reprize!

min. 42, GOL Dinamo, 2-2: Iulian Cristea deviază în propria poartă șutul lui Nemec din 10 metri.

min. 33: Sorescu reia din voleu, de la marginea careului. Mingea trece la mai puțin de un metru de poarta lui Andrei Vlad.
min. 32: Momente bune pentru FCSB. Gazdele beneficiază de 3 cornere consecutive, nefructificate.
min. 29: Borja Valle îi dă o palmă peste față lui Panțîru, din alergare, și vede cartonașul galben.
min. 26, GOL Dinamo, 2-1: Borja Valle transformă cu sânge rece lovitura de pedeapsă. 
min. 25: Gonzalez e doborât în careu de Panțîru. Lovitură de la 11 metri pentru Dinamo. 
min. 21: Nemec și Florin Tănase se ciocnesc în careul celor de la FCSB. Jocul este întrerupt, prilej ca Sorescu să fie trimis de Contra în locul lui Mihaiu. 

min. 17, GOL FCSB, 2-0: Iulian Cristea scapă din marcajul lui Grigore și reia cu capul o centrare venită din flancul stâng, de la Ovidiu Popescu. 

+34 FOTO

min. 15: Camara și Florin Tănase se încaieră la centrul terenului. Radu Petrescu le acordă câte un cartonaș galben. Totul a pornit de la o decizie greșită a „centralului”, care a fluierat henț la fotbalistul dinamovist. 
min. 12: Camara îl depășește superb pe Panțîru și pasează ideal pentru Lopez. Șutul acestuia e blocat în ultimul moment de Miron. 
min. 8, GOL FCSB, 1-0: Polonezul Gol pierde o minge la centrul terenului, Man pasează ideal pentru Florin Tănase, iar „decarul” gazdelor trimite cu stângul pe lângă Mejias. 

min.7: Florin Tănase scapă din marcajul apărătorului la o faza fixă, se înalță frumos, dar lovitura lui de cap trece puțin pe lâgă poartă.
min. 5: Valle încearcă să devieze elegant, din 6 metri. 
min. 3: Valle centrează periculos dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri. Niciun coechipier nu ajunge la minge. 

Derby-ul FCSB - Dinamo a început la ora 21:00!

FCSB - Dinamo, echipele de start:

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Miron, I. Cristea, Panțîru - Perianu, Ov. Popescu - Man, Moruțan, Fl. Tănase - Sg. Buș
Rezerve: Udrea - Simion, Soiledis, Vână, Buziuc, Istrate, Oc. Popescu, G. Enache, Șut
Antrenor: Toni Petrea

Dinamo: Mejias - A. Gonzalez, Puljic, R. Grigore, I. Lopez - Răuță, Gol - Camara, Valle, Mihaiu - Nemec 
Rezerve: Rene - Bejan, Ehmann, Sorescu, Bani, I. Borcea, Măgureanu, Fabbrini, I. Șerban
Antrenor: Cosmin Contra

Stadion: Arena Națională
Arbitru: Radu Petrescu // Asistenți: Marius Nicoară, Mihai Marica

Clasament Liga 1:

VIDEO Match preview FCSB - Dinamo: totul despre Derby de România

Citește mai multe știri despre FCSB - Dinamo: 

Ionel Dănciulescu vede o favorită certă în derby-ul FCSB - Dinamo: „Să nu uităm!”

Ionuț Negoiță, primele declarații despre Dinamo, varianta spaniolă: „Au adus jucători buni, buni!” » Ce spune despre LEUL pe care îl are de primit

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (198)
pendulu
pendulu  •  04 Octombrie 2020, 15:07

la faultul lui pantaru und eradu petrescu a si sanctionat infractiunea trebuia dat rosu direct .fundasul dinamovist era in faza iminenta d egol iar faultul lui pantaru a fost unu premeditat cu intensitate folosind mana drept arma pt a opri dinamovistul din actiunea de gol ..o faza asemantoare cand mana a fost folosita intentionat de a lob=vi blatistu de petrescu judeca diferit fata d efaza lui pantaru ..da rosu la rauta meritat lovesti intentionat primesti rosu .dar si la fcsb treuia sanctionat cu aceiasi unitate d emasura nu cu ocale diferite .ala pantaru nici galben nu s adat ..deci clar Petrescu venit cu tema de la mai marii federatiei ligii cca-ului ca Dinamo sa nu plece cu puncte dupa acest meci .

pendulu
pendulu  •  04 Octombrie 2020, 15:01

tanase trebuia eliminat dupa ce a dat cu pumnu in Camara pima repriza ...culmea pana si angheluta au vazut ca jucatorii fcsb erau lesinati in min 40 numai puteau duce nici 10 minute gafaiau ..dupa pauza parca intrase alta garnitura odihnita cum e la hochei ..i ultimele minute alergau ca miei pe campie zburdau fara orizont si Dinamo in 9 jucatori dintre care un portar a avut posesie 64 la 36..dacase juca pe bune se ternmina f prost pt blatisti ..petrescu trebuie dat afara din arbitraj dar e pila unuiain cca ..acum ceva ani la un meci sibiu -cfr scoate mingea din poarta clujenilorcu tupeu cum a dat aseara 11m intentionat si rosu ..atunci a spus fault la beto .nici vorba sibianul trecuse la 2 m de beto cu o minge lobata ..

alecsone
alecsone  •  04 Octombrie 2020, 11:58

E adevărat că arbitrul a comis greșeli grave și că manageri-generali-păcălici ca memo nu au ce căuta într-o competiție care se respectă, dar drespre fotbal ce părere aveți?! Dinamo a întâlnit în ultimele două etape o nou promovată și o echipă care abia stătea în ghete (vezi statistica posesiei, peste 60% pentru Dinamo în ambele meciuri și tragerile de timp). Dar ne apărăm rudimentar și nu știm să producem pericol la poarta adversă! Ceva valoare peste media ligii 1, cel puțin de la mijloc în față, există dar (în afară de relațiile de joc - prea mulți jucători noi) lipsește luciditatea ( și în atac și în apărare - prea multă nervozitate). Mă tem că Guriță e un antrenor la fel de valoros ca Laur fără punguțele lui Neubert! În plus, nu mi se pare că Alex Gonzales, de pildă, merită un salariu mai mare decât Sorescu! Aș zice că dimpotrivă, în ultimele două meciuri Alex Gonzales mi s-a părut că se apropie mai mult de nivelul lui G. Crețu decât de prima ligă spaniolă! Mai sunt și alte slăbiciuni ale lui Guriță (Nemec, de exemplu) dar mă opresc aici.

Vezi toate comentariile (198)
Comentează