FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO, DUMINCĂ, 21:00, TELEKOM, LOOK, DIGI, GSP.RO

FCSB - DINAMO // EXCLUSIV Declarații tari ale lui Steliano Filip: ”Ce frumos a fost când le-am luat titlul steliștilor în minutul 96! Nu aș juca niciodată la FCSB”

Articol de - Publicat sambata, 28 iulie 2018 09:00

Steliano Filip le ține pumnii foștilor săi colegi de la Dinamo și își amintește de victoriile împotriva rivalei tradiționale.

Steliano Filip, 24 de ani, s-a transferat în ianuarie la Hajduk Split, dar e în continuare cu sufletul la Dinamo. Fundașul stânga consideră că Nistor și Hanca vor decide Derby-ul în favoarea roș-albilor.

- Steliano, te-ai obișnuit să fii spectator la Derby de România și nu pe gazon?
- E al doilea Derby pe care o să-l urmăresc din afara gazonului. Cu mari emoții, așa cum am făcut-o și data trecută! Le țin pumnii băieților, sper să câștige.

- Dinamoviștii au cerut să joace împotriva FCSB-ului în echipament negru.

- Da, am avut noi o serie de victorii în echipament alb-negru și ne-a plăcut ideea. Sper să aducă noroc echipei și de data aceasta.

- Bate Dinamo duminică?

- (râde) Îți dai seama! E Derby-ul Românei, se poate întâmpla orice, dar eu îmi doresc să câștige "câinii roșii", normal.

Rolul PCH

- Cine crezi că o să fie decisiv?
- Hanca și Nistor. Amândoi au experiență mare în meciurile cu miză, au decis multe momente importante și cred că o vor face și acum.

- Vorbeai de o perioadă de supremație a lui Dinamo în fața FCSB-ului. Cum ați reușit să treceți de diferențele financiare mari?
- Într-un Derby nu contează conturile bancare sau poziția din clasament. Și să nu uităm un lucru, poate cel mai important. Noi am avut PCH-ul care ne-a împins de la spate.

- Cum ți se pare trupa actuală a lui Dinamo? Crezi că se poate atinge vreo performanță serioasă cu lotul acesta?
- Echipa pare bună, cu jucători tineri de valoare, dar e prea devreme să vorbim despre obiective.

Înjurăturile lui Bratu

- Florin Bratu cum ți se pare? Îi cam înjură pe jucători. Tu ai fi acceptat așa ceva dacă mai erai la Dinamo?
- Eu zic că Bratu e antrenorul potrivit pentru Dinamo. E tânăr, a arătat deja că este un tehnician bun și știe ce înseamnă acest club! Cât despre partea cu înjuratul… cine înțelege fenomentul fotbal mai acceptă și o înjurătură. Sunt convins că un antrenor care mai scapă o înjurătură sau te ceartă nu o face din răutate, ci pentru că vrea să dea ce ai mai bun și să scoată din tine tot ce se poate pentru a face performanță.

"Mă opreau oamenii pe stradă"

- Care e cea mai frumoasă amintire a ta din Derby-urile cu FCSB?
- Când le-am luat titlul în minutul 96 (râde). A fost foarte frumos și când i-am bătut cu 4-1. Îmi aduc aminte că mă opreau oamenii pe stradă să-mi spună că le-am făcut cele mai frumoase sărbători după mulți, mulți ani. Când trăiești astfel de momente te simți cu adevărat fotbalist.

- Cea mai urâtă amintire?
- Perioada în care îi antrena Reghecampf și au câștigat tot în România. Au avut o echipă foarte bună și mă durea să văd rivalii sus.

"Îmi pare rău pentru Alibec"

- Dacă ai primi acum o ofertă de la FCSB...
- Nu există! Nu aș juca niciodată la FCSB, Steaua sau cum se va mai chema în viitor. Eu am crescut la Dinamo, m-am format în Ștefan cel Mare și ca fotbalist, și ca om. Ce să caut în partea cealaltă? N-am cum!

- Cum ți se pare FCSB după plecarea lui Budescu?
- Budescu a fost clar cel mai bun jucător al FCSB-ului, alături de Alibec. E un avantaj că nu mai sunt în lotul rivalei noastre.

- Legat de Alibec, s-a dus la Astra. Cum vezi mutarea?
- Denis e unul dintre cei mai buni atacanți din România și mă bucur mult că nu mai e la Steaua, deci nu joacă în Derby (râde). Îmi pare rău pentru el că a trecut prin momente mai puțin plăcute. La cum îl cunosc, sunt sigur că își va reveni la Astra și va fi din nou cel mai bun. Sper totuși să nu mai marcheze în poarta lui Dinamo!

"Doar Dinamo București"

- Care este cea mai frumoasă scenografie PCH pe care ai văzut-o în Derby-uri?
- Știe toată lumea că suporterii noștri sunt cei mai buni din România, nu există să le comparăm, toate sunt frumoase și diferite de fiecare dată. Totuși, mie cel mai mult mi-a plăcut aia din meciul FCSB-Manchester City când toată tribuna a doua de pe Arena Națională a fost "Doar Dinamo București". Acel moment a intrat în istorie la nivel mondial.

"Suporterii dinamoviști sunt unici. Cei mai buni din România de departe! Nu au dezamăgit niciodată"
Steliano Filip

5
goluri în 128 de meciuri a marcat Filip pentru Dinamo în Liga 1

16
Derby-uri de România a bifat Filip în tricoul lui Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  28 Iulie 2018, 14:28
Postat de Constantin Valentin pe 28 Iulie 2018, 11:33

Tu...Steliano Filip cotonogarul cotonogarilor vorbesti despre Steaua, ai tu fata de Steaua ??? Pai cine ma esti tu pe langa un asemenea brand STEAUA !!!

N-ai inteles nimic. El nu accepta sa joace in judet, iar o echipa fara nume nu il reprezinta.)

el11
el11  •  28 Iulie 2018, 11:37
Postat de Constantin Valentin pe 28 Iulie 2018, 11:33

Tu...Steliano Filip cotonogarul cotonogarilor vorbesti despre Steaua, ai tu fata de Steaua ??? Pai cine ma esti tu pe langa un asemenea brand STEAUA !!!

La ce echipa de petarde aveti , Filipao ar fi lux

geo.b.
geo.b.  •  28 Iulie 2018, 11:37

"Suporterii dinamoviști sunt unici. Cei mai buni din România de departe! Nu au dezamăgit niciodată" Steliano Filip Ba,au dezamagit,prin lipsa lor din tribune la meciuri.Aceia nu se pot numi suporteri,care merg la meciuri doar cand le este bine,adevaratii suporteri merg sa sustina echipa MAI ALES la greu.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează