FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB 2-1

VIDEO Ce final de meci, ce final de campionat! Dinamo o bate în prelungiri pe Steaua şi reintră în cursa pentru titlu: scor 2-1

Articol de GSP - Publicat marti, 02 mai 2017 00:00

Dinamo a fost mai agresivă, mai orgolioasă, Steaua s-a retras devreme, apărând un punct amărât într-un derby-maraton, iar Hanca a semnat o victorie memorabilă.

Derby de România n-a murit niciodată! A stat ascuns câţiva ani, dar aseară a ieşit în lumina reflectoarelor cu tot ce are mai frumos şi mai de valoare: spectatorii.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Un derby nu poate fi derby fără parfumul fanilor, indiferent de calitatea fotbaliştilor. Coregrafiile celor două galerii, urmate de spectacolul cu papelitos au creat senzaţia de America de Sud într-o ţară care trăia cu impresia că şi-a pierdut definitiv pasiunea pentru fotbal.

Început agresiv

Ce a fost mai important s-a rezolvat. Oamenii s-au reîntors pe stadion!  Atmosferă avem, tensiune e din plin, miza e uriaşă! Rămâne să vedem şi cât fotbal avem. Derby-ul începe aspru.

Genunchiul lui Alibec aproape că se sparge la intrarea criminală a lui Dielna, după care Rivaldinho e oprit cu un procedeu de judo de Bălaşa. Exuberanţa tribunelor determină jucătorii să joace mult dincolo de limita regulamentului, dar chiar şi asta place publicului.

Penedo, parada serii!

Dinamo stă prost la fazele fixe. Momcilovici ratează un assist perfect cu latul (9), după care Boldrin execută fabulos o lovitură liberă. Mingea se duce sub transversală. E gooo... Nu, nu e, Penedo-Spiderman are un reflex uluitor, chiar cu preţul unei ciocniri violente de bară (17).

Penalty Nemec, gol Hanca

Steaua e mai activă. Stă mai mult în jumătatea adversă, are mai multă calitate în a pasa şi a rezolva unu contra unu duelurile. Dar fotbalul nu înseamnă doar posesie şi tehnică. Înseamnă şi specularea momentelor-cheie. Iar Dinamo fix asta face: obţine un penalty din nimic.

Bălaşa îl faultează clar în careu pe Nemec, Haţegan vede, nu închide ochii şi fluieră, corect, 11 metri. Hanca îl execută pe Niţă, aruncă stadionul în aer şi pe Steaua în postură de outsideră la titlu!

Dar Derby-ul nu e gata! Alibec inventează o minunăţie de pasă, pe care scrie ASSIST, dar Boldrin ratează o ocazie cât un campionat! Pauză. Chiar e nevoie după o repriză care a durat nu 45, ci 64 de minute, cu tot cu întreruperi.

Gol din greşeală

Steaua riscă tot. Iese Ovidiu Popescu, intră De Amorim. Şi terenul se înclină înspre poarta lui Penedo! Dar golul vine dintr-o fază hilară: Pleaşcă vrea să recentreze cu capul, iar mingea se duce în poartă, cu un Penedo prea pasiv şi fără reacţie! Asta da, pleaşcă de gol!

Meciul se deschide! Nistor slalomează frumos, dar trage alături (62). Se rupe Pintilii, intră Tamaş, Moke urcă mijlocaş. Niciuna dintre echipe nu pare mulţumită cu remiza.

Nici chiar Steaua, care rămâne în continuare lider cu un punct! Finalul e agitat, dar fără realizări. 1-1 şi Dinamo e out din lupta pentru campionat! Steaua, în schimb, e tot la mâna ei, dar o aşteaptă Şumudică, lunea viitoare la Giurgiu, în ceea ce va fi, probabil, ultima finală a Ligii 1.

The killer

Da, ștergeți tot acest scenariu! În prelungirile-record, Romera, spaniolul tot mai bun pe faza ofensivă, a luat-o la picior cu tupeu, De Amorim a demonstrat că degeaba e brazilian, și a faultat. Octavian Șovre a fost la post și a semnalat faza.

În secunde cât un campionat întreg, Hanca (90+6) a marcat din nou de la 11 metri și a reintrodus-o pe Dinamo în lupta pentru titlu. Iar Steaua nu mai este la mâna propriilor rezultate. Viitorul jubilează la malul mării. A fost un Derby-maraton, de povestit și peste ani!

Cifrele derby-ului

Dinamo Parametru FCSB
49% Posesie 51%
5 Șuturi pe poartă 4
3 Șuturi la poartă 5
3 Cornere 6

Trei "câini" s-au pus scut pentru Alibec

Denis Alibec a fost controlat serios la glezne de către adversari. Nu trecuseră decât două minute când șeptarul FCSB-ului a fost faultat tare de către Claude Dielna și a avut nevoie de îngrijiri medicale pe marginea gazonului, după zeci de secunde în care a stat întins pe gazon. Alibec a revenit, dar a continuat să fie luat în primire de dinamoviști.

Spre finalul primei reprize a căzut în flancul drept al terenului, iar spectatorii, fani ai "câinilor", au aruncat câteva brichete în direcția fotbalistului. Văzând situația, dinamoviștii cei mai apropiați de fază, Palici, Hanca și Romera, s-au pus între atacant și tribună, protejându-și adversarul și cerându-le fanilor să înceteze!

Mama lui Alibec cu sigla Stelei

Suporter special pentru căpitanul oaspeților, aseară, la meci. Emilia Stroe a sosit la partidă pentru a-i face galerie fiului său, Denis Alibec. Doamna purta un tricou roș-albastru cu sigla Stelei, cea pentru care se luptă Gigi Becali cu Armata de câțiva ani, dar pe spate, deasupra numărului 7, era trecut numele fiului său. Cu toate că Alibec, sosit în iarnă la FCSB, n-a jucat la seniori cu această siglă pe piept!

Moke, ai grijă la bucurie!

Wilfried Moke a avut un moment de satisfacție imediat după golul egalizator al lui Marian Pleașcă, în meleul bucuriei roș-albastre, dar s-a prăbușit în scurt timp pe gazon.

N-a fost lovit de vreun agresor, ci de piciorul lui Florin Niță, care sosise să se alăture grupului, iar portarul a sărit pur și simplu pe coechipieri! Fundașul nici n-a înțeles ce l-a lovit și l-a atenționat pe "central", doar că Hațegan l-a trimis în jumătatea proprie pentru a reporni partida.

Boldrin, lovit în cap. De 2 ori!

Chiar înainte de golul egalizator al lui Pleașcă, Boldrin a fost agresat de către suporterii dinamoviști. În minutul 50, mai multe role de hârtie au zburat către brazilianul care se pregătea să execute o lovitură de la colț, iar una dintre ele l-a lovit în cap!

Sud-americanul a căzut și "centralul" Hațegan a întrerupt meciul și a făcut din nou apel asupra oficialilor gazdă pentru a-i calma pe "ultrași", altfel existând pericolul suspendării partidei.

Boldrin a executat în cele din urmă cornerul, și-a ținut palmele pentru a-și proteja capul, dar după ce le-a lăsat pe lângă corp, a fost lovit de o altă rolă, prăbușindu-se la pământ! În cele din urmă, s-a ridicat, iar meciul a continuat.

"Ar fi râsul râșilor! Mă pot retrage!"

Ionuț Negoiță a declarat la Look TV că ia în calcul să părăsească gruparea și a explicat motivul: "Am venit la Dinamo și am rămas la Dinamo pentru acești suporteri minunați. Ar fi râsul râșilor dacă nu s-ar construi stadionul nou. Dacă nu se face, eu mă retrag de la Dinamo! Ar fi inadmisibil să nu se găsească o soluție. Nicolae Badea a zis că e de acord, face tot ce poate, sunt convins că se va găsi soluția".

Și-a luat apărarea rivalilor: "Acest campionat fără Dinamo și fără Steaua ar fi aproape mort. Trebuie să ieșim din această stare aberantă, cum e și la Steaua. Ce faci cu sigla? Unde o pui, pe perete, în dulap? E o prostie să nu-i lași să joace cu sigla "Steaua", când ei au făcut performanțe reale!".

"FCSB e o echipă puternică. Dar eu nu înțeleg de ce n-au închis jocul la 1-1! La 1-1 rămâneau cu un punct în fața Viitorului și la 4 sau 5 față de Dinamo. Bine, nu vreau eu să fac acum pe lupul moralist din sufragerie! Un punct pentru Steaua, mă scuzați, pentru FCSB, era uriaș"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"Aceste victorii care vin pe final sunt meritul actualului antrenor și al echipei. Vedeți ce înseamnă dăruirea? O victorie contra Stelei pe final e mai dulce decât orice. Putem spera la titlu, jucătorii trebuie să creadă"
Giani Kiriță, ex-fotbalist Dinamo

"Am crezut până în ultima secundă. Îi felicit pe jucători, pe Cosmin Contra. Băieții au reușit să câștige meciul, chiar dacă erau foarte obosiți. Înainte de meci, șansele la titlu erau mici, dar acum au crescut. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ"
Adrian Mutu, director general Dinamo

"Ei cu golurile, noi cu ocaziile. Ca de fiecare dată în ultimul timp, se întâmplă să nu înscriem, deși avem ocazii, dar nu putem s-o băgăm în poartă. E dureros să stăm la mâna altora, dar trebuie să batem tot și apoi vom vedea ce va fi"
Gabriel Enache, mijlocaș FCSB

"Nu știu dacă a fost penalty la ultima fază, cred că Willy a băgat alunecare și a scos mingea. Noi am jucat mai bine și am avut ocazii, Dinamo nu prea. A fost ca la meciul cu Viitorul. Steaua rămâne favorită, ca întotdeauna"
Florin Niță, portar FCSB

"Da, chiar începem să credem în titlu. Ne-am apropiat la două puncte de locul 1, e fabulos. Suporterii dinamoviști sunt unici"
Dan Nistor, mijlocaș Dinamo

"Am luat două goluri prostești. Ne-a costat lipsa de concentrare. Vă dați seama că e o dezamăgire foarte mare, să iei gol în prelungiri și să pierzi într-un derby. Strângem rândurile și încercăm să câștigăm celelalte meciuri"
Marian Pleașcă, fundaș FCSB

Top asistență Derby-uri cu Dinamo gazdă

1. Dinamo - FCSB 0-2 43.789 10 mai 2013 Național Arena campionat
2. Dinamo - FCSB 1-1 38.794 17 aprilie 2014 Național Arena campionat
3. Dinamo - FCSB 2-1 37.669 1 mai 2017 Național Arena campionat

dinamo fcsb 2 1

Save

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează