FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

S-a prăbușit! » Problema pe care noul antrenor de la Dinamo trebuie s-o rezolve urgent

Articol de - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021 17:00 / Actualizat miercuri, 15 septembrie 2021 17:01

Mutat frecvent dintr-o parte în alta a terenului, Deian Sorescu (24 de ani), salvatorul lui Dinamo în startul campionatului, a intrat într-un declin acut!

Dinamo a ajuns la 5 eșecuri pe linie și e antepenultima în Liga 1. Clubul l-a demis pe Dario Bonetti și se află în căutarea unui nou antrenor care să scoată echipa din zona roșie a clasamentului. 

6 puncte au adunat „câinii” în acest sezon, câștigate în principiu de Sorescu. Acesta a marcat 5 dintre cele 6 goluri ale roș-albilor în partidele cu Voluntari (3-2) și Academica Clinceni (3-1), singurele din care Dinamo a ieșit învingătoare De altfel, singurele în care Dinamo a contat pe tabelă și a adunat puncte.

De-atunci însă, Deian a picat odată cu rezultatele. Folosit pe 3 posturi diferite - mijlocaș și fundaș dreapta, mijlocaș stânga - și doar o singură dată acolo unde preferă el, adică în flancul apărării, Sorescu a dezamăgit crunt în ultimele etape.

Curtat pe rând în vară de Legia, FCSB ori Gaziantep, jucătorul venit în 2018 de la Poli Timișoara are nevoie să fie pus pe picioare de noul antrenor al lui Dinamo, oricare va fi el, și să îi fie definitivat un loc în teren pentru a mai putea face obiectul unui transfer important în următoarea fereastră de transferuri.

Deian Sorescu s-a prăbușit odată cu Dinamo

În primele 3 etape, Sorescu a reușit 5 goluri și era cel mai bun mijlocaș dreapta din Liga 1 în baza raportului InStat (308 indice).

Acum, e doar al 5-lea cel mai bun mijlocaș stânga din campionat (245 indice). Firma de monitorizare schimbă poziția fotbalistului în funcție de minutele pe care acesta le joacă pe respectivul post.

Unde a evoluat Deian Sorescu la Dinamo

MECIPOST*RANDAMENT
3-2 vs. FC Voluntarimijlocaș dreapta3 goluri
0-1 vs. FCU Craiovamijlocaș dreapta0
3-1 vs. Academicamijlocaș stânga2 goluri
0-1 vs. Chindiamijlocaș dreapta0
0-1 vs. CS Miovenimijlocaș stânga0
0-3 vs. Farulmijlocaș stânga0
0-2 vs. FC Argeșfundaș dreapta0
0-6 vs. FCSBmijlocaș dreapta0

*poziția pe care a jucat cele mai multe minute în acel joc

Din ce poziții a marcat cele 5 goluri Deian Sorescu:

  • 3 din flancul drept;
  • 1 din fază fixă - șut de la distanță după o lovitura liberă executată scurt de un coleg;
  • 1 din flancul stâng.
+18 FOTO

Deian Sorescu, modest și la națională

Spre deosebire de echipa de club, la națională Sorescu a evoluat pe un singur post, acela de mijlocaș stânga.

Chiar și așa, Deian nu a întrerupt seria nefastă de la Dinamo și a continuat bilanțul negru și în tricoul României: 0 goluri, 0 pase decisive. 

Iar Sorescu a prins „topul” celor mai slabi „tricolori” în fiecare dintre cele 3 partide ale naționalei din septembrie, clasament dominat în două rânduri de Markovic, atacantul Universității Craiova, o altă dezamăgire din atacul asamblat de Mirel Rădoi.

Cei mai slabi „tricolori” în septembrie

ISLANDA - ROMÂNIA 0-2

JucătorIndex InStat*
Markovic199
Sorescu 231
Alibec233

ROMÂNIA - LIECHTENSTEIN 2-0

JucătorIndex InStat
Markovic178
Sorescu 201
Ghiță 206

MACEDONIA - ROMÂNIA 0-0

JucătorIndex InStat
M. Marin 205
Markovic210
Sorescu215

*indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui jucător. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise, chiar și volumul de minute jucate, recuperări, pase reușite etc.

5 selecțiila echipa națională a adunat Deian Sorescu, debutant la prima reprezentativă în iunie, la amicalul pierdut cu Georgia la Ploiești, 1-2

Deian Sorescu, Dinamo: „Îmi place fundaș dreapta”

Într-un interviu acordat recent pentru Gazeta Sporturilor, Sorescu declara că se simte cel mai bine ca fundaș dreapta: „Am mai spus-o și la club: m-am obișnuit să evoluez fundaș dreapta, post pe care am jucat în trecut și la națională. Acolo e locul care-mi place cel mai mult. A fost puțin ciudat că am revenit în linia ofensivă, dar ăsta nu e un motiv plauzibil că n-am putut face mai mult în aceste trei jocuri”.

26 de goluriși 27 de pase decisive a reușit Sorescu la Dinamo în 122 de apariții (toate competițiile)

Taxat de Ilie Dumitrescu

După eșecul cu Farul, 0-3, analistul Digi Sport Ilie Dumitrescu îl „urechea” pe Sorescu: „Dinamo are nevoie de jucători cu experiență pe lângă acești tineri. Sorescu este starul echipei și a adus foarte multe puncte, dar trebuie să înțeleagă și jocul fără minge. El nu prea participă la faza defensivă când e folosit în atac. Trebuie să fie un exemplu în exprimare, la antrenament, în tot. Trebuie să fie un lider, să nu coboare nivelul!”.

Cu FCSB (n.r. 0-6), Sorescu a jucat extremă dreapta. Am impresia că în niciun meci în care a jucat acolo nu a făcut nimic! El poate să dea randament ori fundaș dreapta, ori extremă stânga!
Basarab Panduru, expert Telekom Sport

1.400.000 €e cota de piață a lui Sorescu, potrivit portalului de specialitate Transfermarkt

Giani Kiriță, îndemn pentru jucătorii lui Dinamo: „Să ridice capul din pământ!”

Citește mai multe articole despre Dinamo:

Portretul-robot al viitorului antrenor de la Dinamo: „El se potrivește, ar fi ideal în momentul de față”

Dario Bonetti, mesaj amplu după plecarea de la Dinamo: „Mă simt folosit și aruncat” + cum își radiografiază mandatul

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (12)
514091889218839
Mihai Buzea  •  16 Septembrie 2021, 12:53
Postat de cuviosul_pafnutie pe 16 Septembrie 2021, 10:03

S-a prabusit fiindca „a pus botul” la oferta lui Becali!Iar in meciul direct a comis un non combat jenant!Nu trebuie sa uitam ca el a venit din Liga a doua,iar Rednic a fost primul care l-a tot mutat(ba fundas dreapta,ba fundas stanga(!),mai rar ca mijlocas dreapta postul lui de baza)!

6! Vine fcsb=steaua!!!!

tataika
tataika  •  16 Septembrie 2021, 11:17
Postat de demolarii pe 16 Septembrie 2021, 10:13

Acum e treaba impresarului. Clubul îi pune la dispozitie scena. Impresarul are rol de manager personal. Pentru el, impresar, Sorescu reprezintă o marfa a carei valoare trebuie macar păstrată, daca nu se poate creste. Pentru club Sorescu e un cost. I se pune la dispozitie condiții de antrenament, și salar, doar a arătat ce distracții poate, deci a avut ce cheltuiti.....unde e acum impresarul, când jucătorul are nevoie de el, de sfaturile și experiența de viata?

“Pentru club Sorescu e un cost” pe care tararache si bucurica il platesc cand mai strang niste bani din alocatiile copiilor si ***. Bine ca nu-l platesc in plinuri de benzina, ca pe dirijorul torje. Bai, chiar nu va e rusine? Ati ajuns de rasul rasilor din padure!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

demolarii
demolarii  •  16 Septembrie 2021, 10:13

Acum e treaba impresarului. Clubul îi pune la dispozitie scena. Impresarul are rol de manager personal. Pentru el, impresar, Sorescu reprezintă o marfa a carei valoare trebuie macar păstrată, daca nu se poate creste. Pentru club Sorescu e un cost. I se pune la dispozitie condiții de antrenament, și salar, doar a arătat ce distracții poate, deci a avut ce cheltuiti.....unde e acum impresarul, când jucătorul are nevoie de el, de sfaturile și experiența de viata?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează