FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

LPF demarează un nou proiect la derby-ul FCSB - Dinamo » Premieră în Liga 1: ce se întâmplă înainte de meci

Jucătorii celor de la FCSB și Dinamo vor intra pe gazon fiind însoțiți de mai mulți câini // foto: Imago
Jucătorii celor de la FCSB și Dinamo vor intra pe gazon fiind însoțiți de mai mulți câini // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 19:39 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 20:19

Liga Profesionistă de Fotbal, în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, demarează la meciul dintre FCSB și Dinamo proiectul „Umple golul din viața ta”. Astfel, jucătorii celor două echipe vor păși pe gazon însoțiți de câini care provin din adăpostul public Brănești.

LPF anunță că meciul dintre FCSB și Dinamo, programat duminică, 12 septembrie, la ora 21:00, va fi primul inclus în proiectul „Umple golul din viața ta”, pus la cale de CJ Ilfov și LPF, forul care guvernează Liga 1.

Jucătorii din FCSB - Dinamo intră pe gazon însoțiți de câini

Duminică, pe Arena Națională, jucătorii celor de la FCSB și Dinamo vor intra pe gazon fiind însoțiți de mai mulți câini, în speranța că aceștia vor fi adoptați de spectatorii fenomenului.

LPF menționează că animalele provin din adăpostul public Brănești, câinii fiind „vaciinați, sterilizați, deparazitați și pregătiți pentru a fi luați acasă de către iubitorii de animale”.

Fotbaliștii din Liga 1, însoțiți de câini înaintea meciurilor

Consiliul Județean Ilfov a adoptat hotărârea prin care câinii adoptabili vor fi prezentați spectatorilor de pe stadioanele din România înaintea meciurilor din Liga 1 pe 26 august, chiar în Ziua Internațională a Câinelui. Protocolul va dura cel mult 12 luni de la data semnării și a fost parafat de către Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, și Gino Iorgulescu, președintele LPF.

Proiectul are scopul de a reduce presiunea pusă pe adăposturile de pe raza județului Ilfov, aflate în imposibilitatea asigurării îngrijirii tuturor câinilor abandonați.

„Mă bucură enorm acest proiect, care va avea o vizibilitate foarte bună, având în vedere că fotbalul este sportul cu cel mai numeros public în țara noastră”, a scris pe Facebook președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

Acesta a atras atenția asupra problemei câinilor abandonați în cadrul unei conferințe de presă: „Sunt foarte mulți câini abandonați, aruncați din mașină. Sunt aduși din București, din Giurgiu, alții abandonați din Ilfov. Oamenii nu știu, abandonul unui animal este o infracțiune.

În Domnești am instalat 10 camere de luat vederi într-o zonă în care sunt foarte des abandonate animale. Câinii se înmulțesc după aceea pe străzi, devin agresivi și devin o problemă pentru oamenii care locuiesc acolo”.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

MM Stoica anunță câte bilete s-au vândut înainte de FCSB - Dinamo + Ce așteaptă de la nou-veniții Keșeru și Budescu

Rapidiștii, furioși după ce Mihai Iosif a fost suspendat: „Nu este normal! Cum să dai decizia cu câteva ore înainte de meci?!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
318812238881711
Marco Marco Popa  •  11 Septembrie 2021, 13:02

Intrebare... de ce nu intra pe gazon insotiti de copii mutilati de *** sau de caini personali nesupravegheati de proprietari? Unde in tari civilizate din Europa sunt haite de caini pe strazile oraselor mari si oamenii sunt pusi pe locul doi , dupa animale?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mcvyper
mcvyper  •  11 Septembrie 2021, 08:30

Fcsb oricum pasesc alaturi de "caini" abandonati. Poate se sesizeaza autoritatile si ii duc pe "caini" intr-un adapost.

corectu
corectu  •  11 Septembrie 2021, 07:38

Le cam amestecă LPF.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează