FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapidiștii, furioși după ce Mihai Iosif a fost suspendat: „Nu este normal! Cum să dai decizia cu câteva ore înainte de meci?!”

Mihai Iosif, antrenor Rapid // foto: GSP
Mihai Iosif, antrenor Rapid // foto: GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 18:35 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 18:49

Rapid, prin vocea președintelui Daniel Niculae (38 de ani), a reacționat după ce FRF a suspendat antrenorul clubului, pe Mihai Iosif (46).

Astăzi, chiar în ziua meciului dintre UTA și Rapid, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a dat verdictul după ce Școala Federală de Antrenori i-a acuzat pe Marius Croitoru, Mihai Iosif, Ilie Poenaru și Andrei Prepeliță că au încălcat regulamentul în vigoare, dând indicații deși nu posedă licență antrenor principal în Liga 1.

Antrenorul Rapidului, precum Andrei Prepeliță, „principal” la FC Argeș, a fost suspendat două etape și amendat cu 6.800 de lei. În plus, și cluburile celor doi au fost pedepsite, acestea fiind nevoite să achite amenzi în valoare de 10.000 de lei!

Rapid contraatacă după suspendarea lui Mihai Iosif: „Nu este normal” 

La scurt timp după ce FRF a dictat pedepsele, Rapid a reacționat oficial, prin vocea președintelui Daniel Niculae. Acesta consideră anormal faptul că suspendarea antrenorului a fost anunțată chiar în ziua în care Rapid dispută un meci dificil, la Arad, cu UTA.

„Nu este normal ca această decizie sa apară cu doar câteva ore înaintea unui meci important, contra unei echipe foarte bune. Mihai Iosif își stabilise o anumită strategie, iar acum totul este dat peste cap. Antrenorul Rapidului a fost, este și va fi numit de către conducerea clubului pe baza CALITĂȚILOR sale și nu a diplomelor obținute în 10 ani de zile”, a spus Niculae.

Televiziunile, revoltate

Poziția FRF de a nu-i lăsa pe cei 4 la interviuri a revoltat posturile TV, cele care, prin intermediul firmei care a câștigat licitația pentru drepturile Ligii 1, EAD Interactive, achită anual 28,5 milioane de euro. Acestea au luat atitudine și au semnat o adresă prin care solicită în mod oficial la interviuri, înainte de startul jocurilor, dar și la final, în mod explicit, 4 persoane de la respectivele cluburi:

„Noi dorim ca domnii Iosif, Croitoru, Prepeliță și Poenaru să ne dea declarații. Și înainte de partidă, dar și după”.

În plus, televiziunile au solicitat și modul în care să fie prezentați publicului cei în cauză, care sunt angajați ai respectivelor echipe: „Vă rugăm să ne spuneți sub ce formă să îi prezentăm pe cei 4: antrenor secund, doar antrenor, pur și simplu, sau o altă formă pe care o doriți și pe care așteptăm să ne-o comunicați”.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

LPF a dat verdictul în cazul lui Constantin Budescu » Mijlocașul poate evolua în meciul cu Dinamo

Eroare uriașă de arbitraj în primul meci al etapei » Gol anulat pentru un ofsaid inexistent!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
257895086146349
Lucian Stoicescu  •  12 Septembrie 2021, 14:09

Specialisti in fotbal sunt peste si antrenori mari sunt destui in lume dar care nu au rezultate care sa confirme licentele alea PRO .De pe urma banilor care se dau pentru cursurile astea FRF tine o gramada de specialisti(trintori)care nu fac nimic bun prin birouri dar care traiesc pe banii cluburilor,antrenorilor ,jucatorilor si amenzilor uluitor de scumpe, apropo cind un arbitru greseste nu vedem nici o sanctiune ba mai mult este promovat pe listele UEFA.Si daca tot vorbim de specialisti cind pleaca BURLEANU cu toata gasca lui caci avem rezultate din ce in ce mai rasunatoare dupa ultimile rezultate ale antrenorilor cu licenta PRO ,apropo unde a jucat BURLEANU fotbal poate in parc sau in curtea scolii.

ucluj2011
ucluj2011  •  11 Septembrie 2021, 11:56
Postat de supereduardo10 pe 10 Septembrie 2021, 21:31

Hahhaha nu a stat pe banca baii baiatule a antrenat non stop la FCSB si la nationala de tineret fara licenta PRO ...ia si citeste habarnist exact cum spunem. Oricum Rapid are echipa rezolva si fara antrenor. S-a facut liniste la Arad, o echipa admirabila.

EXACT!!! Dar nu te aștepta la FCSBiști să recunoască asta , cu toate că o știu la fel de bine ca orice alt iubitor de fotbal sau ca *** de la FRF.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fanfotbal11
fanfotbal11  •  10 Septembrie 2021, 21:59

Nu inteleg revolta asta... Atat regulamentele FRF cat si dispozitiile UEFA spun clar ca e nevoie de licenta PRO pentru a antrena in prima divizie si in competitiile europene. Cu toate astea, in fiecare an apar 1-2 cazuri de antrenori fara licenta, si mereu se lamenteaza cluburile de parca n-au stiut dinainte pe cine au pus. Ba mai mult, unii antrenori in cauza mai au chef si de mistocareala, in loc sa taca din gura cat sunt cu musca pe caciula. Ar trebui suspendati cu consecventa la fiecare abatere, pana se invata cluburile sa nu mai fenteze regulile.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează