FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

A venit verdictul în cazul antrenorilor fără licență PRO » Sancțiuni drastice primite de Mihai Iosif și Andrei Prepeliță! Marius Croitoru a scăpat ieftin

Mihai Iosif
Foto: Imago
Mihai Iosif Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 15:29 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 17:03

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a dat verdictul după ce Școala Federală de Antrenori i-a acuzat pe Marius Croitoru, Mihai Iosif, Ilie Poenaru și Andrei Prepeliță că au încălcat regulamentul, dând indicații.

Comisia Federației a decis să îi suspende pe Mihai Iosif și Andrei Prepeliță timp de două etape și să le aplice o amendă în valoare de 6.800 de lei. De asemenea, cluburile celor doi vor avea de plătit 10.000 de lei sancțiuni.

Marius Croitoru și Ilie Poenaru au scăpat mai ieftin. Cei doi vor putea sta pe bancă la meciurile viitoare. Aceștia sunt nevoiți doar să plătească o amendă de 2.000 de lei.

„Școala Federală de Antrenori a sesizat Comisia de Disciplină și Etică a FRF cu privire la eventuale încălcări ale regulamentului de către 4 cluburi din Liga 1 și 4 antrenori aflați sub contract cu acestea, doi dintre aceștia posesori ai licenței UEFA A, iar doi ai licenței UEFA B. 

Școala Federală de Antrenori apreciază activitatea și rezultatele antrenorilor care fac subiectul acestor sesizări. În același timp, unul dintre principalele obiective ale FRF este prevenirea și sancționarea oricăror încălcări ale statutului, regulamentelor, directivelor și deciziilor FRF, FIFA, UEFA. 

Prin urmare, SFA are obligația de a respecta și proteja regulamentele în vigoare, dar și de a respecta eforturile tuturor antrenorilor din România în parcursul de dobândire a calificărilor și licențelor necesare pentru activarea în fiecare eșalon fotbalistic. 

În prezent la nivelul țării există 195 de antrenori cu licență UEFA PRO eliberată de SFA”, se arată într-un comunicat postat de FRF în urmă cu două săptămâni.

Televiziunile erau revoltate

Poziția FRF de a nu-i lăsa pe cei 4 la interviuri a revoltat posturile TV, cele care, prin intermediul firmei care a câștigat licitația pentru drepturile Ligii 1, EAD Interactive, achită anual 28,5 milioane de euro. Acestea au luat atitudine și au semnat o adresă prin care solicită în mod oficial la interviuri, înainte de startul jocurilor, dar și la final, în mod explicit, 4 persoane de la respectivele cluburi: 

„Noi dorim ca domnii Iosif, Croitoru, Prepeliță și Poenaru să ne dea declarații. Și înainte de partidă, dar și după”. 

În plus, televiziunile au solicitat și modul în care să fie prezentați publicului cei în cauză, care sunt angajați ai respectivelor echipe: „Vă rugăm să ne spuneți sub ce formă să îi prezentăm pe cei 4: antrenor secund, doar antrenor, pur și simplu, sau o altă formă pe care o doriți și pe care așteptăm să ne-o comunicați”.

Citește alte știri din Liga 1:

Emeric Ienei o vede pe FCSB favorită clară în meciul cu Dinamo: „E mai puternică. Ar fi bine să câștige campionatul”

LPF a stabilit programul etapelor a 9-a și a 10-a din Liga 1 » Când se joacă Universitatea Craiova– Dinamo și CFR – Universitatea Craiova

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (10)
aurelianionut
aurelianionut  •  11 Septembrie 2021, 01:09

Si in cazul asta se vede cat de nedezvoltati suntem ca tara.Pai unde-i lege nu-i tocmeala,n-ai diploma,faci altceva.Dar nu tata,tu vrei sa stai pe banca unei echipe de fotbal:)...De Radoi nimic nimic?Chipul acelui Poenaru spune multe,e agramat,incult si se plimba in spatiul ala dintr-o parte in alta exact ca un animal nervos de zici ca e pe banca Barcelonei in finala Ligii Campionilor:))).Performanta si Clinceniul nu sunt compatibile o mie de ani de acum incolo,pur si simplu nu are cum.N-ai licenta,du-te tata....oricine esti.Pai asa,hai sa luam tarani care au muncit numai la camp(nimic rau in asta)si sa ii punem in posturi de invatator,politist,sa luam cu doua clase,abia sa stie sa citeasca si sa ii angajam la centrala nucleara:))))

kensan.gmm
kensan.gmm  •  10 Septembrie 2021, 20:46

BINE CA AVEM SELECTIONER FARA DIPLOME ! RUSINE FRF !

ucluj2011
ucluj2011  •  10 Septembrie 2021, 20:41

La pușcărie cu mafioții nenorociți de la FRF!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează