FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

FCSB - DINAMO. Și portarul îl decide tot Gigi Becali! Cine va apăra în Derby de România

FCSB - DINAMO. Andrei Vlad s-a refăcut după ce a avut coronavirus și are șanse mari să reintre titular
FCSB - DINAMO. Andrei Vlad s-a refăcut după ce a avut coronavirus și are șanse mari să reintre titular

Articol de , , - Publicat miercuri, 30 septembrie 2020 23:26 / Actualizat miercuri, 30 septembrie 2020 23:33

FCSB - DINAMO. Andrei Vlad s-a refăcut după ce a avut coronavirus și are șanse mari să reintre titular, mai ales că Becali i-a anunțat pe cei din club că nu vrea să-i achite lui Dinamo 10.000 de euro, cât prevede clauza din transferul lui Straton.

Cine va fi în poarta FCSB-ului la derby-ul cu Dinamo? Straton, care a fost adus de urgență, imediat după calificarea în turul 3 preliminar din Europa League sau Andrei Vlad, care a fost indisponibil în toată această perioadă din cauza infecției cu Covid-19?

Straton a făcut două meciuri remarcabile la primele două apariții în tricoul roș-albastru. Cu FC Argeș a închis efectiv poarta și a avut două-trei parade senzaționale. Apoi, în ciuda eșecului cu Slovan Liberec, a fost cel mai bun om al FCSB-ului și în disputa cu cehii. A avut iarăși intervenții în postura de unu la unu cu adversarii.

A urmat meciul de la Iași, unde a scos de 5 ori mingea din plasă și cel puțin la ultima reușită a lui Cristea are și el o parte de vină.

În schimb, Andrei Vlad, care a început sezonul fără niciun fel de concurență, mai ales după plecarea lui Bălgrădean, a apărat în primele 4 meciuri, în care randamentul său a fost mult peste ceea ce arătase în sezoanele precedente.

A încasat două goluri, în eșecul de la Voluntari, singurul meci în care a fost învins.

Argumentele pro Vlad

Vlad s-a refăcut din punct de vedere medical, a fost testat negativ încă dinaintea meciului cu Poli Iași, meci în care a stat pe banca de rezerve. În plus, nu va rata niciun antrenament în această săptămână, astfel că și fizic el va fi sută la sută până sâmbătă seara, când e programat Derby de România.

Aproape sigur, decizia îi va aparține nu antrenorului principal și nici măcar antrenorului cu portarii, așa cum se întâmplă la toate cluburile respectabile din străinătate, ci lui Gigi Becali.

Dincolo de faptul că la FCSB patronul e cel care alcătuiește sau validează primul "11", mai există un aspect, în privința raportului Vlad versus Straton, care trebuie decis tot de Gigi Becali.

În momentul în care l-a adus de la Dinamo pe Straton, FCSB a acceptat o clauză în contract conform căreia dacă îl va folosi în meciul direct va trebui să achite 10.000 de euro clubului din Ștefan cel Mare. Becali le-a transmis celor din club că nu are rost să suporte respectiva sumă din moment ce Vlad e apt. 

În plus, oricum Vlad este considerat numărul 1 la FCSB, mai ales că e văzut ca un fotbalist de pe urma căruia se pot câștiga bani mulți în cazul în care va fi vândut. În proporție de 99%, împotriva lui Dinamo, titular va fi Andrei Vlad! 

500 de mii de euroe cota la care e evaluat Andrei Vlad pe transfermarkt, cu 100.000 peste nivelul la care se situează Straton

Cifre mai bune pentru Vlad

Noul sezon îl găsește pe tânărul portar al FCSB-ului cu randament mai bun decât Straton. Au jucat amândoi câte 6 meciuri: fostul dinamovist a bifat 5 în Liga 1 şi unul în EL, Vlad a jucat și pentru naționala de tineret. Andrei are o medie de un gol încasat la două partide, în timp ce Straton are aproape câte două goluri luate pe meci. În plus, Vlad a avut o evoluție remarcabilă în meciul Finlanda - România 1-3, la naționala de tineret, unde a fost, de departe, cel mai bun tricolor și poate că acea prestație e cea mai bună din întreaga lui carieră. 

9.000 de euroe salariul lunar net pe care Straton îl are la FCSB, cu 2.000 peste ce contract deținea la Dinamo

138de meciuri are Straton în Liga 1, în vreme ce Vlad are doar 28 de partide, însă pe cei doi îi despart 10 ani, Andrei are doar 21 de ani

Ultimul derby cu Dinamo, un fiasco!

Andrei Vlad nu a mai apărat într-un meci cu Dinamo în campionat de mai bine de 2 ani și jumătate, mai precis din februarie 2018. În acel mercato de iarnă, Niță a plecat de la FCSB la Sparta Praga, iar Bălgrădean, care abia venise, nu a fost folosit. În plus, Vlad făcuse un meci remarcabil împotriva lui Lazio, în turul "16-imilor" Europa League, când FCSB s-a impus pe Arena Națională, scor 1-0. Dinamo - FCSB s-a terminat 2-2, cu un Vlad extrem de slab, care a primit nota 3 în Gazeta Sporturilor.

În ultimii 3 ani, FCSB a bătut Dinamo doar cu Niță în poartă

FCSB - DINAMO. Și portarul îl decide tot Gigi Becali! Cine va apăra în Derby de România

VIDEO Oficialii „câinilor” au vorbit despre plecarea lui Cătălin Straton

Jucătorul pentru care Becali trebuie să-i dea 10.000 de euro pe meci lui Dinamo » Contra l-a împins către FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (295)
loko1
loko1  •  02 Octombrie 2020, 06:09

Becali stabileste echipa in functie de adversar,dupa ce vizioneaza meciurile echipei adverse.Numai ca se uita precum curca prin gard la fotbal.Ce sa-i ceri ,banii lui ,placerea e de partea lui,ca la pacanele .

unitedsteaua50
unitedsteaua50  •  01 Octombrie 2020, 16:20

Apără,....gigiiiii becaaalliiiiii !!!

110146613198286
Gabi Simon  •  01 Octombrie 2020, 15:12

Aata e desrbi de Vitan Birzesti undeva in Bucuresti. Acum nu mai e nici un derbi in perioada asta. La echipa din Berceni atita timp cit *** face dupa placerea lui tot ce-i trece prin minte. FCSB nu va mai cistiga niciodata absolut nici un campionat sau vreo competite interna. Jos cu FCSB.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (295)
Comentează
Close