FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

„Cireșarii” de la FCSB: două săptămâni pe drumuri, două săptămâni respiră! Dar urmează o deplasare HORROR, aproape de China!

Articol de , , - Publicat sambata, 27 iulie 2019 09:07

FCSB a disputat primele 5 meciuri ale sezonului pe 5 stadioane, dintre care 3 situate la peste 200 de kilometri de București, dar urmează o perioadă în care se va juca doar la Pitești și Giurgiu, până la jumătatea lui august.

„Cireșarii” de la FCSB vor opri, măcar parțial, caruselul deplasărilor lungi și obositoare pe care le-au avut de suportat în ultima perioadă.

Inclusiv cu jocul de la Erevan, trupa lui Bogdan Andone a bifat, foarte probabil, o premieră neagră în istoria clubului: primele 5 jocuri oficiale ale sezonului, dintre care două au fost considerate pe teren propriu, au avut loc pe 5 stadioane. Dintre care 3 au necesitat deplasări solicitante.

În tot acest interval, FCSB a petrecut mai mult timp în avioane și autocar decât pe teren, la antrenamente și meciuri. Vor urma însă două săptămâni în care roș-albaștrii, deși vor avea de susținut tot 5 meciuri, vor evolua exclusiv la Giurgiu și Pitești, practic stadioanele considerate „acasă”.

Dintre cele 5, patru confruntări vor fi cu FCSB gazdă, în vreme ce al 5-lea e chiar împotriva Astrei Giurgiu, în deplasare!

Următoarea dispută pe care vicecampioana va fi nevoită să o susțină în altă parte decât în cele două orașe aflate aproape de București va fi returul din turul 3 preliminar din Europa League: fie în Cehia, cu Mlada Boleslav, fie tocmai în Kazahstan, cu Ordabasy.

„Sincer, nici nu mai știu pe unde dorm, pe unde suntem, pe unde ne antrenăm. E o situație foarte grea, jucăm tot timpul în deplasare, indiferent dacă avem meci acasă sau afară”
Bogdan Andone, antrenor FCSB

Ar urma o deplasare horror: La Șîmkent!

FCSB e 99% calificată în turul 3 și așteaptă returul dintre Ordabasy și Mlada Boleslav pentru a afla cu cine va juca. Joi seară, în prima manșă, disputată în Cehia, scorul a fost 1-1, deci trupa din Kazahstan e favorită.

Dacă adversara va fi Ordabasy, atunci FCSB va trebui să se pregătească de o deplasare extrem de complicată. Practic, ar ajunge în Asia, foarte aproape de China, la granița de sud a Kazahstanului cu Uzbekistan.

Orașul în care e Ordabasy se numește Șîmkent și e situat la 120 de kilometri de Tașkent, capitala Uzbekistanului. Sunt nu mai puțin de 4.600 de kilometri între București și Șîmkent, o distanță mai mare și decât cea dintre București și Addis Abeba, capitala Etiopiei.

Chiar și cu ajutorul unui charter, FCSB n-ar putea face drumul dintr-o singură bucată. Va fi nevoită să facă o escală pentru realimentarea aeronavei. În schimb, dacă va evolua cu Mlada Boleslav, va face o deplasare la îndemână până în Cehia.

harta

1

Situație inedită la Astra - FCSB

În etapa a 4-a a Ligii 1 e programat meciul dintre Astra și FCSB. Cu Astra considerată gazdă, confruntarea va avea looc la Giurgiu, unde, în actualul sezon, trupa lui Bogdan Andone va fi mai familiarizată cu arena decât echipa lui Ioan Niculae.

Până la ora acelui joc, Astra va avea un singur meci pe arena „Marin Anastasovici”, în timp ce FCSB va bifa deja două prezențe: meciul cu Milsami, deja disputat acolo, dar și returul cu Alașkert, de săptămâna viitoare. FCSB folosește gratis stadionul din Giurgiu, fără a suporta nicio chirie.

Revin pe Arenă chiar la derby-ul cu CFR

FCSB va juca toate meciurile din tururile preliminare ale Europa League, dar și partidele de acasă din primele 8 etape de campionat, în afara Bucureștiului. Arena Națională va fi din nou disponibilă pentru fotbal în septembrie, dar campionatul va fi întrerupt în prima jumătate.

România - Spania va avea loc pe Arenă, pe 5 septembrie, iar revenirea celor de la FCSB pe cea mai mare arenă a țării va fi, în Liga 1, chiar la derby-ul cu CFR.

Întâlnirea e programată în etapa a 10-a și se va juca duminică, 22 septembrie. În cazul în care FCSB se va califica în grupele Europa League și primul meci îl va avea acasă, atunci reîntoarcerea pe Arena Națională se va produce la debutul grupelor UEL, pe 19 septembrie.

Arena se va închide la startul lui 2020

Problema cu care se confruntă acum FCSB, de a nu putea folosi Arena Națională, se va repeta în prima jumătate a anului viitor. Arena, la solicitarea UEFA, se va închide în ianuarie 2020, tocmai pentru ca timp de 4-5 luni să fie updatată, din toate punctele de vedere, în vederea Campionatului European. Stadionul va găzdui 4 meciuri la turnelul final: 3 în faza grupelor, dar și o optime de finală.

Citește și:

Fotbal Club Harababura! Cine mai înțelege ceva? 6 decizii de neînțeles luate de Gigi Becali și Bogdan Andone

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
jaruan
jaruan  •  27 Iulie 2019, 18:41
Postat de juliusmad pe 27 Iulie 2019, 14:28

nu-i nimic. noi suntem Steaua!!!!

Voi sunteti aia a mea :))))

mioriticul
mioriticul  •  27 Iulie 2019, 16:44
Postat de fairplayromania pe 27 Iulie 2019, 16:34

Ţi-am zis sa fi cuminte....sunt bine organizaţi.... Scrie si tu Uraaa Becali !!! si sa vezi cum işi activează cele 50 de conturi domnul de la gsp si te iubesc la nemurire.....:):) Aşa se cîstigă o felie de brînză cibstită...:):)

Trio #RUC e din nou pe dos

fairplayromania
fairplayromania  •  27 Iulie 2019, 16:34
Postat de mioriticul pe 27 Iulie 2019, 16:06

***

Ţi-am zis sa fi cuminte....sunt bine organizaţi.... Scrie si tu Uraaa Becali !!! si sa vezi cum işi activează cele 50 de conturi domnul de la gsp si te iubesc la nemurire.....:):) Aşa se cîstigă o felie de brînză cibstită...:):)

Vezi toate comentariile (28)
Comentează