FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Situație de neînțeles la FCSB: nici nu joacă, nici nu pleacă » Becali a refuzat o ofertă care îi putea aduce 1 milion de euro

Nedelcu, 24 de ani, a jucat doar în 7 meciuri pentru FCSB în sezonul trecut din Liga 1 și a fost titular numai de 5 ori // FOTO: Imago +28   FOTO
Nedelcu, 24 de ani, a jucat doar în 7 meciuri pentru FCSB în sezonul trecut din Liga 1 și a fost titular numai de 5 ori // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat luni, 05 iulie 2021 07:22 / Actualizat luni, 05 iulie 2021 08:48

FCSB a refuzat o ofertă de la Dusseldorf pentru Dragoș Nedelcu, un fotbalist în care Becali nu mai crede. Jucătorul va participa cu naționala la Jocurile Olimpice, o ultimă ocazie să se remarce cumva și să reușească să plece în vara aceasta.

Becali nu-l lasă să plece pe fotbalistul care a înregistrat cel mai grav regres din tot lotul FCSB-ului. Dragoș Nedelcu, pe care specialiștii din fotbal îl etichetau ca „noul Popescu", „noul Lupescu" în perioada în care el evolua pentru Viitorul, a devenit doar un om de lot căruia îi este foarte greu să mai găsească un loc printre titulari.

Clubul nici nu îi permite un transfer, continuă să negocieze aspru cedarea lui, deși cota de piață i-a scăzut semnificativ, CV-ul i-a fost subțiat într-un mod clar. Pare să fie greu de găsit o formație dispusă să mai plătească mult pentru mijlocașul defensiv de la FCSB.

Fortuna Dusseldorf, o echipă din liga a doua germană, a transmis recent o propunere pentru împrumutarea lui Nedelcu pentru un sezon. Germanii erau dispuși să plătească un milion de euro în vara anului viitor, în situația în care prestațiile lui Dragoș le-ar fi convenit. Becali a refuzat oferta.

Situație de neînțeles la FCSB: pe Nedelcu îl deprimă clubul, dar îl recuperează Rădoi

Când l-a achiziționat pe Nedelcu de la Viitorul a achitat 1,6 milioane de euro, însă jucătorul avea atunci doar 20 de ani, era om de bază în trupa lui Hagi și nu suferise accidentări grave. 

Au trecut patru ani, el s-a accidentat serios de două ori, s-a întors recent pe teren după o ruptură a ligamentelor genunchiului, și a jucat din ce în ce mai puțin.

Dragoș este și el interesat să plece, simte că nu mai poate să funcționeze la FCSB. Rădoi a povestit, după ce l-a inclus în lotul pentru o acțiune a naționalei de tineret, că Nedelcu venea abătut de la club și intra într-o stare mai bună când ajungea în lotul U21.

Acolo scăpa de criticile lui Becali, patronul dezamăgit că impresia pe care o avea el despre fotbalist atunci când l-a cumpărat nu a fost confirmată în acești patru ani în care l-a avut în proprietate.

Situație de neînțeles la FCSB: nici nu joacă, nici nu pleacă » Becali a refuzat o ofertă care îi putea aduce 1 milion de euro
Dragoș Nedelcu, în tricoul celor de la FCSB // FOTO: Imago

Jocurile Olimpice reprezintă o miză imensă pentru Dragoș Nedelcu

Mirel Rădoi l-a convocat pe Dragoș Nedelcu și pentru Jocurile Olimpice, într-un lot din care lipsesc mulți jucători importanți, pe care selecționerul i-ar fi vrut, dar cluburile nu le-au permis să meargă în Japonia.

Faptul că JO nu sunt organizate într-o dată oficială FIFA, în care echipele de club să fie obligate să cedeze fotbaliști pentru federații, îi folosește lui Nedelcu, l-a ajutat să prindă un loc pe lista selecționatei U23 care va reprezenta România la Tokyo.

Competiția aceasta va constitui ultima șansă a lui Dragoș Nedelcu de a mai forța un transfer în vara asta. O prestație foarte bună la Jocurile Olimpice i-ar putea atrage atenția vreunui club dispus să investească în achiziționarea lui și să ignore hibele din istoricul recent al jucătorului. 

3 mijlocași defensivia convocat Rădoi în lotul pentru Jocurile Olimpice: Nedelcu, Marius Marin și Tudor Băluță. E posibil ca Mirel să-l folosească pe jucătorul FCSB-ului ca fundaș central, pe un post pe care el a mai jucat și la club

„Nedelcu e bun și pentru naționala mare!"

Antrenori și foști fotbaliști îl considerau pe Nedelcu un talent special la începutul carierei sale. Viorel Moldovan l-a folosit prima oară în naționala sub 21 de ani când mijlocașul Viitorului avea numai 17 ani și nu era un om important în echipa de club. 

Chinuit de accidentări și speriat de criticile lui Becali, Dragoș a jucat des slab ori mediu la FCSB, cu mult sub potențialul cu care-l creditaseră specialiștii. 

Bogdan Andone l-a antrenat la FCSB într-o perioadă scurtă și e convins că el mai poate să devină un fotbalist foarte bun: 

„Cred că e un om important și pentru naționala de seniori, mai ales că noi nu avem multe soluții pentru postul de mijlocaș defensiv. Mie mi s-a părut că e un jucător foarte bun, mai ales într-un sistem cu trei mijlocași. E înalt, bun la jocul aerian, bun cu mingea la picior, nu greșește, e util și pentru construirea atacurilor, nu e responsabil doar de recuperări". 

Becali a arătat că nu-l mai consideră important și când a hotărât să-l lase la Jocurile Olimpice. Din tot lotul, Gigi s-a lipsit doar de Nedelcu și de Târnovanu, al treilea portar din lot. Pe ceilalți jucători din lista lui Rădoi i-a blocat, i-a păstrat sub comanda lui Todoran

+24 FOTO

VIDEO Anamaria Prodan, despre revenirea lui Reghecampf la FCSB: „Gigi Becali s-a rugat de mii de ori de Laurențiu”

Citește mai multe știri despre FCSB:

EXCLUSIV Cea mai scumpă aroganță de la FCSB » Gafa care i-a nenorocit cariera și l-a costat pe Becali o avere!

Contre între FCSB și Rapid » Săpunaru îi răspunde lui Gigi Becali

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
muzzi
muzzi  •  05 Iulie 2021, 19:30
Postat de vasglo pe 05 Iulie 2021, 11:34

Daca nu ai fi asa grabit sa dai drumul frustrarii, ai vedea ca e numai o diferenta voita de intelegere intre ce vrea Gigi si ce vrea neamtul. Neamtul vrea un contract numai pe un an, urmand sa-l prelungeasca daca-i place jucatorul. Nea Gigi, nu vrea sa semneze de la inceput pe 2 ani, asa cum vrea jucatorul, ci numai pe un an, urmand sa activeze anul al doilea daca-i place jucatorul. Nu "...Becali il obliga pe jucator sa semneze pe 2 ani..", ci jucatorul vrea sa semneze pe 2 ani. Care-i diferenta intre ce vrea neamtul si ce vrea Becali raportat la jucator?!

bati campii , prietene! frustrarea este la voi, la fcsb, nu la mine! stii bine ca becali nu l-a semnat pe chindris tocmai pentru ca ala nu a vrut doua contracte! diferenta intre el si neamt e de buna-intentie! neamtul vrea sa-l vada la treaba sa se convinga de el , becali daca ar putea le-ar face contracte pe 15 minute, cat timp le da el la dispozitie sa ii demonstreze ca sunt jucatori buni! becali isi admite nepriceperea in management, dar ar vrea sa ii stea toti la dispozitie cand vrea el si cum vrea el! ori asta nu se poate!

florar
florar  •  05 Iulie 2021, 18:21

Gesepistii prinsi iar cu lectiile nefacute!!!Pai mai marilor jurnalisti ce afacere este sa plece un jucator pe nimic ca poate la anul se ia un milion????Apoi nu Nedelcu anul trecut chiar a distrus un contract in Ungaria de un milion si ceva ????Numai pentru atat daca eram Becali Nedelcu se mai antrena pe ploaie la divizia a 3.a ....

leu.mr
leu.mr  •  05 Iulie 2021, 18:00

"... simte că nu mai poate să funcționeze la FCSB" :)))

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close