FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO + FOTO FCSB, ca pe vremea legendarei CCA București » Legătura cu prima mare echipă a roș-albaștrilor

Articol de , , - Publicat sambata, 09 iulie 2022 09:18 / Actualizat sambata, 09 iulie 2022 09:46

FCSB a dezvăluit vineri echipamentul pentru noul sezon, iar cel de bază va fi de culoare roșu corai, ce aduce cu cel în care a evoluat marea echipă a roș-albaștrilor din 1960, care îi avea în componență, printre alții, pe Voinescu, Zavoda II, Apolzan, Ienei, Gheorghe Constantin, Ion Alecsandrescu.

Sezon nou, haine noi. FCSB a decis să schimbe întreaga gamă a echipamentului pentru 2022-2023: cel de acasă, dar și cel de deplasare și cel de rezervă. Și, spre deosebire de alți ani, culorile tradiționale ale clubului, roșu și albastru, se regăsesc pe toate cele 3 categorii. 

Cel de bază, în care echipa va evolua pe teren propriu, va fi roșu corai, iar numerele și numele sunt inscripționate cu albastru închis. Al doilea rând e cel complet albastru, pe care scrisul e roșu aprins. În fine, cel de deplasare e negru complet, iar inscripțiile sunt albastre cu contur roșu aprins.

Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP)
Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP)
Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP)
Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP)
Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP)
+8 FOTO

FCSB, tricouri ca pe vremea CCA București

Tricourile care se vor folosi la meciurile din fața propriilor suporteri sunt extrem de asemănătoare cu cele pe care o echipă istorică a clubului Steaua le-a utilizat într-o perioadă de maximă glorie și în care avea în lot nume legendare. 

CCA București a jucat într-un echipament similar în 1960-1961, când a câștigat al 6-lea titlu din istorie. Printre fotbaliștii cu nume imens prezenți la acel moment erau: Voinescu și Toma, portari, Zavoda II, Apolzan, fundași, Ienei, Bone, mijlocași, Gheorghe Constantin, Ion Alecsandrescu, Cacovean, atacanți.

Mihai Stoica, manager general la FCSB, s-a arătat extrem de încântat de modul în care arată noua ținută. 

„De 30 de ani, de când lucrez în fotbal, nu am avut un tricou atât de frumos. Sper că vom putea fi sursă de inspirație și pentru cluburile din țară, dar și pentru cele din străinătate", a spus MM Stoica, în timpul conferinței de presă, care apoi a adăugat cum se vor alege cele 3 rânduri de triocuri. 

Cel roșu va fi prima variantă pentru meciurile jucate pe teren propriu în competiția internă. Cu cel albastru vom juca în Europa și în Cupa României, iar echipamentul negru e cel de deplasare", a adăugat oficialul vicecampioanei.

Istoria tricourilor în care au jucat Steaua și FCSB

FCSB, ca pe vremea legendarei CCA București » Legătura cu prima mare echipă a roș-albaștrilor

Peluza Nord e pe tricouri 

Noul tricou al roș-albaștrilor prezintă un detaliu inedit: logo-ul Peluzei Nord, facțiunea condusă de Gheorghe Mustață, apare în partea inferioară a echipamentului.

„Este gestul nostru de mulțumire pentru faptul că i-am simțit foarte aproape în ultimul sezon. Putem să ne batem cu șanse reale la titlu dacă îi avem pe ei în spate", a punctat MM. 

Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP)
Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP)
Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP)
Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP)
Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP)
+8 FOTO

FCSB a fost echipa care în sezonul trecut a avut cea mai mare medie de spectatori la meciurile de pe teren propriu, la jocurile din Liga 1, 10.500, urmată de Rapid (10.000) și CSU Craiova (8.500).

FCSB, exclusiv cu Nike, Steaua 27 de ani cu Adidas 

Clubul lui Gigi Becali a evoluat în întreaga sa istorie doar în echipament marca Nike. Cu firma americană, Steaua semnase în vara lui 2002, după ce timp de 27 de ani consecutivi avusese o colaborare cu Adidas. 

Primul sezon al Stelei în care a apărut cu însemnele unei firme de echipament sportiv s-a produs în vara lui 1975, când printre jucători erau Iordănescu, Vasile Iordache, Sameș, Liță Dumitru, Marcel Răducanu, Tudorel Stoica

VIDEO Cum arată noul echipament al FCSB: „Cel mai frumos din ultimii 30 de ani!”

Citește și:

Mihai Stoica a început ironiile la adresa Rapidului înainte de derby-ul din Giulești : „Am o rolă nouă de leucoplast și vreau să o folosesc”

Gigi Becali susține că are oferte pentru Florin Tănase și pentru Coman: „Am niște oportunități să iau niște bani, 7-8 milioane de euro pe amândoi”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (49)
19sevilla86
19sevilla86  •  11 Iulie 2022, 15:41

In sfarsit echipa de trei a gsp a ales sa spuna adevarul si prezinta istoria Stelei asa cum este ea, ne feliata, ne sectionata, ne hacuita. Istoria reala este ca Steaua a fost de la inceput, in 1947, pana in prezent, in 2022, cu continuitate sportiva indiscutabila in liga a I-a, mereu in lupta pentru trofee, cu cel mai bun palmares si cei mai multi suporteri. Este adevarat in cei 75 de ani de istorie, echipa a avut mai multe denumiri si foarte multe tricouri, in prezent se numeste FCSB (FC Steaua Bucuresti), nume ales nu ca o optiune proprie ci ca urmare a deciziei abuzive, absurde, de a confisca marca, numele si emblema si a le oferi cadou oribilitatii perimate, expirate, alterate, CSA=Cazarma Stalinista a Armatei, ultima astfel de relicva toxica din UE!

semperfidelis
semperfidelis  •  11 Iulie 2022, 15:09

Of, deci s-a mai aflat o alta dezinformare venita din partea Fcsb si a ziarelor din Romania? Ce, nu e custom made de Meme pe modelul celor din 61? E de fapt varianta standard de la Nike, pe nume VaporKint III? Nu.. trebuie sa fie o coincidenta. Dezgustator.

alesian
alesian  •  11 Iulie 2022, 13:49

Steaua Bucuresti si FCSB sunt doua cluburi diferite jurnalisti curati ce sunteti voi

Vezi toate comentariile (49)
Comentează