FOTBAL  »  Superliga  »  ARENA NAȚIONALĂ

FCSB // EXCLUSIV E oficial! Echipa lui Gigi Becali trebuie să evacueze Arena Națională » Posibila finală de titlu cu CFR Cluj se joacă în exil

Articol de , , - Publicat joi, 23 ianuarie 2020 15:39

E oficial: Arena Națională se va închide la 31 martie, pentru a intra în programul de monitorizare Euro 2020, iar vicecampioana va fi nevoită să evolueze în returul play-off-ului în afara Bucureștiului, cel mai probabil la Pitești.

FCSB va avea un imens dezavantaj în lupta pentru titlu. Va fi singura formație dintre cele ce vor evolua în play-off care nu va putea să dispute toate cele 5 meciuri de acasă pe propriul stadion. 

FCSB mai poate juca doar până pe 31 martie pe Arena Națională

Arena Națională va intra într-un program strict de monitorizare în vederea organizării Euro 2020, iar UEFA a anunțat deja că arena mai poate găzdui jocuri doar până la 31 martie. 

Până la acel moment, se vor mai disputa restul sezonului regulat, dar și primele 4 etape de play-off. FCSB va mai juca pe Arenă meciurile cu Clinceni și Chindia, considerate acasă în etapele 24 și 26, iar pe parcursul play-off-ului numărul partidelor pe care le va putea avea în București depinde de locul pe care va termina sezonul regulat. 

Din această perspectivă, cel care ar avantaja-o cel mai mult ar fi locul 2, poziție ce asigură 3 meciuri pe teren propriu în primele 4 etape din play-off. De acest statut doar echipa de pe locul 2 va beneficia, iar dacă ea va fi FCSB atunci va putea să joace pe Arenă, până la finalul lui martie, întâlnirile cu grupările care se vor clasa pe 5, 3 și 6.

+15 FOTO

Locul 1 vs locul 2 se joacă în ultima etapă de play-off 

În cazul în care calculul hârtiei va fi confirmat și CFR și FCSB vor termina pe primele două locuri cele 26 de etape, atunci, indiferent care va fi ordinea lor, FCSB nu se va folosi de Arena Națională la meciul direct. 

Derby-ul primelor două clasate, în play-off, e programat în ultima etapă a turului, pe terenul formației care va intra de pe locul 1, iar la retur, în chiar runda finală, cum s-a petrecut și sezonul precedent. Ultima etapă a turului din play-off se va disputa în weekend-ul 4/5 aprilie, după ce Arena Națională se va închide.

FCSB, parcurs catastrofal în exil 

FCSB a început sezonul, în Liga 1, la partidele considerate pe teren propriu, la Pitești, din cauza faptului că Arena Națională a fost închisă după ce acolo s-au organizat două concerte. Iar palmaresul roș-albaștrilor pe arena "Nicolae Dobrin" a fost unul demn de o echipă care are ca obiectiv salvarea de la retrogradare.

 În 5 meciuri au strâns doar 6 puncte și un procent modest de numai 40%. În respectiva perioadă, echipa a fost angrenată și în preliminariile Europa League, iar la partidele de campionat s-a luat decizia de a fi menajați fotbaliștii importanți. 

Meciurile de la Pitești:

  • 4-3 Hermannstadt 
  • 0-2 Botoșani 
  • 1-3 Voluntari 
  • 1-2 Poli Iași 
  • 2-1 Viitorul

3.500 de spectatoria fost media de spectatori pe care FCSB a avut-o la jocurile din acest sezon, de Liga 1, disputate la Pitești

FCSB pe Arenă, un singur eșec 

FCSB a revenit pe Arena Națională chiar la derby-ul cu CFR, în luna septembrie, meci terminat la egalitate, 0-0. A jucat în total, în acest campionat, 6 partide în București, iar parcursul a fost mult peste cel din jocurile susținute la Pitești. 

11 puncte și un procentaj de peste 60%, în condițiile în care adversarele de pe Arenă s-au numit CFR, Craiova, Gaz Metan, Astra, toate clasate acum între primele 6 locuri, dar și derby-ul cu Dinamo. 

Meciurile de pe Arena Națională: 

  • 0-0 CFR 
  • 1-1 Dinamo 
  • 2-1 Sepsi 
  • 1-3 Astra 
  • 2-0 Gaz Metan 
  • 2-0 U Craiova

11.200de spectatori a fost media de spectatori pe care FCSB a avut-o la meciurile din acest campionat disputate pe Arena Națională

Ultimul titlu al FCSB, exclusiv în București 

FCSB n-a mai câștigat campionatul din sezonul 2014-2015, atunci când nu exista formatul cu play-off. 

În respectiva ediție, toate cele 17 jocuri de pe teren propriu au fost disputate în București, pe două stadioane: Arena Națională și Ghencea. De fapt, a fost ultimul sezon în care FCSB a mai evoluat în bulevardul Ghencea, iar cea din urmă apariție aici datează din 22 martie 2015, 4-1 cu Viitorul. 

Și în vară vor fi probleme... 

FCSB va fi în aceeași situație și la startul viitorului sezon. Arena Națională va găzdui pe 29 iulie concertul lui Celine Dion și stadionul iarăși va fi indisponibil 3-4 săptâmăni. Perioadă în care roș-albaștrii vor fi nevoiți să se mute în altă parte, atât pentru meciurile din Liga 1, cât și pentru eventualitatea foarte probabilă în care vor juca în preliminariile cupelor europene. 

... dar salvarea poate fi Arcul de Triumf 

Totuși, spre deosebire de ce s-a întâmplat în vara trecută și ce va fi și în această primăvară, FCSB ar putea să joace tot în București, dar pe stadioane de lux. Până în vară vor fi gata două dintre cele 3 arene care se construiesc în proiectul Euro 2020, Ghencea și Arcul de Triumf, iar Becali a și anunțat că cel din urmă stadion va fi folosit la majoritatea meciurilor de Liga 1. 

Foarte probabil, chiar dacă va avea o capacitate de numai 8.000 de locuri, această locație va fi licențiată și pentru a susține jocuri în preliminariile cupelor europene, mai puțin, probabil, un play-off de Champions League.

8 ani și jumătateau trecut de la primul meci disputat de FCSB pe Area Națională: octombrie 2011, 0-0 cu Rapid, la care au asistat 41.432 de spectatori

139 de partidea jucat FCSB pe Arena Națională, în postura de gazdă, în toate competițiile; e de departe echipa care a folosit cel mai des stadionul

Derby-ul Dinamo - FCSB se joacă pe Arenă

Până ca stadionul din București să se închidă, el va găzdui, în februarie, un meci care se anunță extrem de interesant: Derby-ul Dinamo - FCSB. Gazdă va fi gruparea alb-roșie, care a mai disputat pe parcursul acestui sezon două partide pe Arena Națională: cu U Craiova, 0-2, și cu FC Botoșani, 2-2. 

Dinamo vs FCSB a fost programat de LPF să se joace duminică, 16 februarie, de la ora 20:00! Meciul tur a stabilit recordul de asistență al actualului campionat, au fost prezenți 30.235 de spectatori

VIDEO // VIDEO Mirel Rădoi vorbește despre Florinel Coman: „Știe că sunt mai pretențios”

Vezi și: 

FCSB // Concluziile cantonamentului din Marbella » 4 plusuri și 4 minusuri

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (89)
189254898748309
Claude SH  •  24 Ianuarie 2020, 09:40

*** Tot CFR iese campioana degeaba tot va frământați atât!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

remarque
remarque  •  23 Ianuarie 2020, 23:32

se numeste transhumanta

blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  23 Ianuarie 2020, 20:23

Pentru a fi acasă fcsb ar trebui sa joace oriunde in Ilfov...

Vezi toate comentariile (89)
Comentează