FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ghinion, rămâne în România! De ce Florin Tănase devine neinteresant pentru cluburile din străinătate

Florin Tănase // FOTO: Imago
Florin Tănase // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat sambata, 05 februarie 2022 07:22 / Actualizat sambata, 05 februarie 2022 07:36

Florin Tănase (27 de ani) a ratat, în mod clar, transferul în Emiratele Arabe Unite și mai are șanse minime să plece undeva în iarna aceasta.

Florin Tănase, un fotbalist pe care unii specialiști îl consideră cel mai bun din campionat, ar putea să-și petreacă întreaga carieră în România. În iarna aceasta a fost încă o dată aproape de un transfer, dar mercato din Emiratele Arabe Unite și-a închis „tarabele” fără ca Al Nasr Dubai să-l cumpere pe căpitanul de la FCSB.

„Din ceea ce știu eu, era nevoie ca arabii să renunțe la un jucător străin ca să-l poată lua pe Tănase”, a explicat Mihai Stoica la TelekomSport.

FCSB - FCU Craiova 2-2 » Egal bun pentru CFR Cluj pe Arena Națională
FCSB - FCU Craiova
FCSB - FCU Craiova 2-2 » Egal bun pentru CFR Cluj pe Arena Națională

Se caută doar tinerii, Tănase devine neinteresant

Golurile pe care le-a înscris în campionatul românesc și statutul de căpitan nu-i sunt suficiente lui Florin ca să determine pe cineva să plătească 3 milioane de euro și să-l ia. În viitor îi va fi tot mai greu să prindă un transfer.

Toate cluburile care au achitat sume mari pentru achiziționarea unor fotbaliști români s-au orientat către tineri: Man, Mihăilă, Moruțan, Cicâldău. Or, Tănase a împlinit în decembrie 27 de ani, o vârstă la care o formație nouă n-ar mai putea spera să-l vândă mai departe sau să-l antreneze și să-l dezvolte ca fotbalist.

Inclusiv agentul lui, Victor Becali, a recunoscut că e mirat de lipsa ofertelor pentru Florin: „Teoretic, mai sunt șanse să plece undeva, chiar dacă a dispărut oferta din Emiratele Arabe Unite. În alte țări mai sunt permise transferurile”.

Budescu, mai norocos, cu mult mai bogat

Tănase câștigă 30.000 de euro lunar la FCSB, un salariu dintre cele mai mari din competiție. Doar câțiva de la CFR îl depășesc la capitolul acesta. El poate să fie totuși frustrat dacă ajunge să-și compare nivelul financiar cu acela pe care l-au atins foști colegi.

Budescu a câștigat de-a lungul carierei mai mult de 4 milioane de euro în România, în China și în Arabia Saudită. El a marcat maximum 14 goluri într-un sezon din Liga 1.

În stagiunea precedentă, Tănase a înscris de 24 de ori. Rolurile din teren sunt asemănătoare, niciunul dintre ei nu e „număr 9”, chiar dacă au mai fost utilizați și pe poziția de vârf.

2,7 milioane de euroa oferit Al Nasr pentru Tănase, o propunere pe care Becali a refuzat-o. Dacă ar mai fi adăugat 300.000 de euro, arabii nu ar mai fi avut nevoie să negocieze cu Gigi, ar fi atins suma din clauza de reziliere a contractului

Florin a adunat din salarii 1,3 milioane de euro, mai puțin de o treime din cât a acumulat Budescu. Fostul campion cu Astra a fost mai norocos, el a semnat în China în 2016, la jumătatea sezonului în care giurgiuvenii aveau să câștige titlul, apoi Șumudică l-a luat la Al Shabab, după care „Budi” a mai prins un contract în Arabia Saudită, la Damac.

Acum e plătit de FC Voluntari cu numai 12.000 de euro lunar, dar și-a făcut deja „plinul”.

Au mai existat fotbaliști importanți din campionat care nu au reușit să plece în străinătate. Maftei a fost campion cu Rapid, a purtat banderola de căpitan al giuleștenilor în sute de meciuri, a jucat în națională și a prins cu echipa de club un sfert de finală în Cupa UEFA. 

Toate aceste performanțe nu l-au ajutat să prindă un transfer într-o ligă mai bună, mai bogată. Petre Marin a jucat și el la Rapid, apoi a trecut la FCSB, cu care a câștigat titlul în România, a jucat o semifinală de Cupa UEFA și a evoluat în grupele Champions League. Nici pe el nu l-au cumpărat străinii. La fel i s-a întâmplat lui Gabriel Boștină, un mijlocaș important și pentru FSCB, și pentru Dinamo. Un stângaci tehnic, Boștină era un favorit al lui Gică Hagi, dar din străinătate nu l-a remarcat nimeni. 

Alt norocos: Man

Avantajat de vârstă, Dennis Man a bifat cel mai important transfer din istoria campionatului românesc chiar dacă la FCSB el nu avea o importanță mai mare decât avea Tănase, strict ca aport la joc și la rezultate. 

Mai tânăr cu 5 ani, Man a fost cumpărat de Parma cu 11 milioane de euro și e plătit în Italia cu 100.000 de euro lunar, de peste trei ori mai mult decât câștigă Florin la FCSB! 

VIDEO Totul despre FCSB - FCU Craiova

Citește și: 

Edjouma și-a multiplicat de 4 ori salariul, dar nu se apropie de nababi! Top 10 salarii în Liga 1

Expulzaţii de la FCSB nu își mai revin » Jucătorii dați afară de Becali se prăbușesc în carieră!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
aberescu
aberescu  •  05 Februarie 2022, 16:54

Haha, pui tacâm de avicola Crevedia nici pentru arabi nu-i bun!

840249752763604
Claudiu Mosoiu  •  05 Februarie 2022, 14:22

Fotbalul fiind un sport in viteza, cu determinare, cu ambitie ............ orice intrare tare la minge ..... trestia tanase era pe jos si se zvarcolea de parca ar fi fost calcat de masina. Cu asa ,,talente,, nici nu merita altceva.

4774403515910795
Istvan-Lorinc Pakurar  •  05 Februarie 2022, 14:20

Nu vad in Fl. Tanase un jucator de valoare. I-mi cer scuze dar incet incet"occidentalii"au priceput ca mass media sportiva face parte dint-o cooperativa in interesul anumitor persoane!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează