FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Florinel Coman e ca Rashford și ca Draxler! Cel mai bun din România și egalul unor fotbaliști de top din Europa

Articol de , , - Publicat marti, 10 decembrie 2019 09:42

Florinel Coman, 21 de ani, e cel mai bun din România conform monitorizării InStat și este egalul unor fotbaliști de top din Europa, oameni din cele mai bune campionate de pe continent.

Coman e deja un fotbalist important, chiar dacă Becali încă nu l-a vândut pe câteva zeci de milioane de euro, așa cum visează patronul FCSB. Coman e cel mai bun fotbalist din campionatul românesc și e pe locul 121 într-un clasament cu toți jucătorii din ligile europene!

Datele sunt rezultate ale monitorizării pe care o realizează InStat. Firma rusească urmărește toate informațiile despre evoluția fotbaliștilor, tot randamentul lor din meciuri, și traduce realizările într-un scor general, un fel de noră finală.

Rashford face 80 de milioane. Cât costă Florinel?

Indexul InStat are în vedere performanța unui jucător în funcție de contribuția din meciuri și în funcție de postul pe care evoluează, adică sunt luați în considerare parametri diferiți pe fiecare poziție în parte.

Indexul rezultat pentru Coman: 314. E pe primul loc în Liga 1 cu scorul acesta. La nivel european, egali cu Florinel în clasament sunt nume importante: Pavard, campion mondial cu Franța, Fabinho, de la Liverpool, Rushford, de la Manchester United, Draxler, de la PSG, De Vrij, de la Inter Milano.

Pe transfermarkt, Rashford e cotat la 80 de milioane de euro, însă Manchester ar putea obține cu mult mai mult de atât dacă ar avea de gând să-l vândă pe atacantul care e printre jucătorii cei mai buni ai lui Solskjaer în acest sezon. Judecând în cheia aceasta, a comparației cu atacantul englez, Coman ar putea să se apropie și el de valoarea de piață pe care i-o dorește Becali.

Cristiano a coborât

Pe primul loc în acest clasament creat ca urmare a monitorizării profesioniste se află tot Messi, premiat recent și cu încă un "Balon de Aur", al șaselea din carieră.

În urma argentinianului: Ziyech, coleg cu Răzvan Marin la Ajax, și Mbappe, superstarul lui PSG. Cristiano Ronaldo e abia pe poziția a 25-a!

Portughezul parcurge, oricum, un sezon mai slab decât a obișnuit de-a lungul timpului. Afectat mai des de probleme medicale, nu a mai salvat-o pe Juventus, care a pierdut statutul de lider al Serie A în favoarea Interului.
Printre cei mai buni zece fotbaliști din Europa e unul singur din Spania, Messi. Surpriza e Timo Werner, locul al 7-lea, internațional german și atacant la Leipzig, clasată prima în Bundesliga în momentul de față.

35de milioane de euro valorează Draxler pe transfermarkt. Internaționalul german a fost tranzacționat, de fapt, pe sume mai mari: transferul lui de la Schalke la Wolfsburg a costat 43 de milioane de euro, apoi a fost vândut de Wolfsburg la PSG cu 36 de milioane

80de milioane de euro constituie cota lui Rashford. Atacantul crescut de Manchester United și promovat la seniori de Van Gaal are 13 goluri și 4 pase decisiv în acest sezon la Manchester United

"Prețul lui Coman îl calculez din zece în zece milioane de euro, adică aș cere 30 de milioane dacă aș primi acum o ofertă cu 20 de milioane! El va fi cel mai scump jucător din istoria campionatului românesc"
Gigi Becali, patron FCSB

8goluri a înscris Coman în 16 apariții în acest sezon din Liga 1. El se află în cel mai bun moment din carieră, niciodată nu a mai fost atât de eficient. În tot sezonul trecut înscrisese doar de opt ori

Primii 10 fotbaliști ai Europei:

Jucător / Echipa / Index InStat
1. Messi Barcelona 401
2. Ziyech Ajax 377
3. Mbappe PSG 366
4. Mahrez Manchester City 362
5. Di Maria PSG 360
6. Neymar PSG 358
7. Werner Leipzig 357
8. Immobile Lazio 355
9. De Bruyne Manchester City 354
10. Robertson Liverpool 353

CFR și FCSB domină Liga 1

Următorul după Coman în clasamentul celor mai buni jucători din Liga 1 e Adrian Păun, de la CFR. Mijlocașul e o surpriză a acestui sezon. A început stagiunea ca rezervă, dar s-a remarcat în campionat, când Petrescu a folosit o echipă cu rezerve. Păun e la egalitate cu Budescu. Urmează Deac și Nistor. Căpitanul "câinilor" e singurul fotbalist de la Dinamo clasat printre primii 29! Următorul "câine" după Nistor e Puljici, aflat pe poziția a 30-a.

Cei mai buni din Liga 1:
1. Fl. Coman FCSB 314
2-3. Ad. Păun CFR 307
Budescu Astra 307
4. Deac CFR 303
5. Nistor Dinamo 291
6. D. Nedelcu FCSB 289
7. Bancu Craiova 288
8-9. Planici FCSB 286
Alibec Astra 286
10. Culio CFR 285

Fotbaliștii aflați la egalitate cu Coman, cu index 314, pe locurile 121-131:

Pavard Bayern
Fabinho Liverpool
Aouar Lyon
Draxler PSG
Kyle Walker-Peters Tottenham
Gollner Wolfsberger
Rashford Manchester United
Djenepo Southampton
De Vrij Inter
Szczesny Juventus

Costel Gâlcă, agasat de o întrebare despre Gigi Becali: „Când naibii am vorbit cu el?!”
 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
zagna
zagna  •  10 Decembrie 2019, 12:55

In sfarsit, un articol 100 % despre fotbal si fotbalisti ! Deci, se poate ! Felicitari !

magic4ever
magic4ever  •  10 Decembrie 2019, 12:14

Aoleo ce comparatii, te doare mintea...Coman este bun in campionatul nostru foarte slab,daca ar juca in Anglia,Italia,Spania sau Germania ar lustrui banca de rezerve...Rasford inscrie lejer 30 de goluri intr-un sezon in liga 1...

v1ctorp
v1ctorp  •  10 Decembrie 2019, 11:57

Hai sa ne uitam mai intai unde si cu cine joaca ceilalti care sunt la egalitate cu Florinel Coman si apoi sa vedem daca egalitatea din cifre chiar inseamna ca sunt egali. Iar pentru autorul articolului, il anunt ca nu RB Leipzig e pe primul loc in Bundesliga, ci Borussia Monchengladbach. Jenanta greseala, care arata ca nu prea e jurnalist, caci acestia mai intai verifica informatia, abia apoi scriu.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează