FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB - GAZ METAN. Ce blestem trebuie să suporte un jucător din echipa roș-albaștrilor! A ajuns la 5 accidentări grave și nu va mai juca până în 2021

Lucian Filip (nr. 8) va împlini în septembrie 30 de ani
Lucian Filip (nr. 8) va împlini în septembrie 30 de ani

Articol de , , - Publicat vineri, 19 iunie 2020 08:21 / Actualizat vineri, 19 iunie 2020 17:48

FCSB - GAZ METAN. Mijlocașul Lucian Filip (29 de ani) s-a accidentat iarăși extrem de grav, a 5-a oară în ultimii ani, și nu va mai juca fotbal până în 2021.

Dacă ghinionul ar trebui să poarte numele unui fotbalist român, atunci s-ar chema Lucian Filip. Jucătorul de la FCSB s-a accidentat iarăși. Extrem de grav. Are ruptură de ligamente încrucișate, se va opera în zilele următoare și va absenta tot restul anului 2020! 

Nu doar că nu e prima problemă medicală extrem de serioasă pe care o are Filip, dar în ultimii 6 ani a avut parte aproape sezon de sezon de astfel de evenimente nefericite, care l-au scos din circuit pentru o perioadă lungă.

S-a rupt când FCSB era în cel mai bun moment

Calvarul mijlocașului a început în toamna lui 2013, când și-a rupt piciorul. A suferit o fractură, în urma căreia a fost nevoit să stea departe de gazon 5 luni. Momentul acelei accidentări a fost unul extrem de prost fiindcă FCSB era atunci în grupele Champions League și domina autoritar campionatul. 

Apoi, în urmă cu 4 ani, Filip a avut fix aceeași accidentare pe care a suferit-o acum, în derby-ul cu CFR. A fost nevoie de mai mult de un an pentru a reveni pe gazon. O perioadă în care jucătorul și-a pus semne de întrebare dacă va mai reveni ca fotbalist și a apelat și la terapia cu un mental coaching pentru a depăși momentul extrem de delicat.

FCSB. Gigi Becali l-a acuzat că s-a dat lovit

În vara trecută, Filip a suportat o nouă lovitură cruntă. Era pe punctul de a se transfera la o echipă din Rusia, Orenburg, care făcuse o ofertă pentru el. A jucat în meciul cu Mlada Bloeslav, din Europa League, și în startul partidei a acuzat probleme medicale. A fost schimbat, iar Gigi Becali l-a acuzat violent că s-a dat lovit pentru a nu rata transferul în Rusia. 

De fapt, Filip suferise o accidentare gravă: afectarea ligamentului colateral intern. Altă pauză, care a însemnat 4 luni. A revenit în decembrie, a disputat 3 meciuri, apoi a făcut iar pauză, fiind vacanță. S-a reluat campionatul, a bifat 5 jocuri, apoi pauză 3 luni din cauza pandemiei. A jucat 32 de minute cu CFR, și-a rupt ligamentul încrucișat și până în 2021 nu va mai putea juca.

FCSB - GAZ METAN. Ce blestem trebuie să suporte un jucător din echipa roș-albaștrilor! A ajuns la 5 accidentări grave și nu va mai juca până în 2021

Cel mai titrat din lotul FCSB 

Filip e, de departe, fotbalistul din lotul actual al FCSB-ului care are cele mai multe trofee câștigate cu clubul patronat de Gigi Becali, nu mai puțin de 7. 

În plus, mijlocașul este singurul jucător de sub comanda lui Vintilă care a cucerit un titlu de campionat în tricoul celor de la FCSB. A triumfat chiar de 3 ori, în 2013 și 2014, cu Reghecampf antrenor, apoi în 2015, cu Gâlcă pe bancă.

11 ani fără 3 luniau trecut de când Filip a debutat în tricoul celor de la FCSB, în octombrie 2009, în meciul din deplasare cu Poli Iași, câștigat de roș-albaștri, scor 2-0

145 de meciuria jucat Lucian Filip în Liga 1, 125 dintre ele pentru FCSB, 16 pentru Chiajna și 4 la Unirea Urziceni

Apogeul carierei: returul cu Ajax

Cea mai bună prestație pe care Filip a avut-o în tricoul roș-albastru a coincis cu cel mai mare rezultat bifat de FCSB în ultimul deceniu. Returul cu Ajax, din „16-imile" Europa League. Filip a intrat la pauză, în locul lui Prepeliță, într-un joc în care Reghecampf nu s-a putut baza pe titularii de la mijlocul terenului, Pintilii și Bourceanu. 

Filip a făcut un meci fabulos, în prelungiri a fost cel mai bun și mai proaspăt de pe teren, iar nota pe care a primit-o din partea Gazetei Sporturilor e cel mai bun argument că a fost la înălțime, a luat 9!

34 de meciuria jucat Filip în cupele europene în tricoul FCSB-ului, inclusiv 3 meciuri în grupele Champions League, în toamna lui 2013

Citește mai multe știri despre FCSB:

Emoții pentru FCSB! Oțelul Galați cere anularea transferului lui Andrei Miron de la Botoșani!

Jucătorul „fugit” de la FCSB e de negăsit! S-a enervat pe conducători: „Mă las de fotbal”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (15)
983732924972315
Soos Vilmos  •  19 Iunie 2020, 22:55

Mai emile,1986 este probabil dimensiunea mitocaniei tale.

10aripa
10aripa  •  19 Iunie 2020, 13:09

Ros-albastru? Greșit, fcsb are culori galben albastru!

catalin.palcu
catalin.palcu  •  19 Iunie 2020, 12:46
Postat de pugliesi pe 19 Iunie 2020, 10:56

''Dacă ghinionul ar trebui să poarte numele unui fotbalist român, atunci s-ar chema Lucian Filip''. Ghinion? Omul asta incaseaza salariu degeaba de vreo 10 ani. Este cel mai norocos om din fotbal.

Nu cred ca e visul lui sa stea accidentat cu lunile si sa isi ia salariile. E o aberatie ce zici, omul asta sufera investigatii meficale, operatii, recuperari , probabil sufera si psihic.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close