FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali a uitat ce i-a reproșat lui Iordănescu! » Ce s-a întâmplat după Craiova - FCSB

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de , , - Publicat marti, 30 noiembrie 2021 18:41 / Actualizat marti, 30 noiembrie 2021 19:15

După victoria, 3-2, de la Craiova, Gigi Becali s-a declarat extrem de mulțumit de modul în care a arătat FCSB, deși mingea a stat mai mult la adversar, lucru pe care patronul roș-albaștrilor i l-a imputat cel mai tare lui Edi Iordănescu atunci când a dorit să-l îndepărteze de la echipă.

„Sunt foarte mulțumit de cum joacă echipa. Și dacă n-am fi câștigat, tot mulțumit eram, fiindcă mingea a stat doar la noi, doar v-am spus că pe mine mă intereseasă în primul rând posesia”. 

Discursul pe care Gigi Becali l-a avut după meciul cu Botoșani, câștigat 3-1, s-a repetat în mare și după jocul cu Universitatea Craiova, unde roș-albaștrii au câștigat abia în minutele de prelungiri, grație golului lui Cordea. 

Dacă împotriva lui FC Botoșani, FCSB a stat excelent la capitolul posesie, având un nivel fabulos, aproape 65%, în deplasarea din Bănie, lucrurile au stat departe de pretențiile patronului.

FCSB devine FC Phoenix » Unde s-a ajuns după meciul cu CS Universitatea Craiova
FCSB
FCSB devine FC Phoenix » Unde s-a ajuns după meciul cu CS Universitatea Craiova

20% sub posesia medie a sezonului

De fapt, echipa care a avut mai mult timp balonul a fost Craiova, 53,6%. FCSB a avut posesie doar în 46,4% din timpul efectiv de joc. Media echipei în acest sezon e de 57%, ceea ce înseamnă că prestația din Bănie, exclusiv la acest aspect, a fost cu 20% inferioară. 

S-a întâmplat de foarte puține ori pe parcursul acestui campionat ca adversara FCSB-ului să păstreze mingea o perioadă superioară. De fapt, acesta a fost principalul argument pe care Becali l-a avut atunci când a început să-l critice pe Edi Iordănescu și să-i reproșeze anumite lucruri, altele în afară de rezultate, care erau bune. 

„Pe mine nu mă interesează să câștig oricum, ci să câștig având tot timpul mingea la mine, eu așa vreau” a fost fraza pe care Becali a rostit-o tot mai des după ce a declanșat conflictul cu propriul său antrenor.

Acum, după un meci în care FCSB nu doar că a pierdut la acest capitol, la care Gigi dădea senzația că ține foarte tare, dar a și fost dominată la capitolul ocazii, patronul s-a declarat mulțumit doar fiindcă echipa s-a impus la finalul celor 90 de minute. 

Edi Iordănescu a stat pe banca FCSB-ului 3 luni, interval în care a condus echipa în 10 etape de campionat. A avut 7 victorii, două remize și un singur eșec, cel suferit în fața singurei formații sub care se afla în clasament la momentul în care Iordănescu a plecat, e vorba despre CFR Cluj.

Locul 2 la posesie

Luând în calcul toate cele 17 etape disputate deja, FCSB nu e pe primul loc la capitolul posesie. Echipa care conduce în această ierarhie e chiar adversara roș-albaștrilor din ultima rundă. 

43,8%a fost posesia șocantă a CFR-ului în meciul de luni seară, câștigat, scor 2-0, împotriva Academicii Clinceni, media campionatului pentru campioană e de 51%

Universitatea Craiova e singura grupare care are o posesie medie ce trece de 60%. FCSB are 57%, nivel pe care îl mai ating alte două combatante care nu se află acum pe locuri de play-off: Sepsi și Farul. În schimb, CFR Cluj, care conduce detașat clasamentul punctelor, e abia pe locul 6, cu numai 51% posesie.

71%a fost posesia record reușită de Farul în meciul cu Gaz Metan, în condițiile în care media sezonului pentru trupa lui Hagi era de 57%

Craiova - FCSB, cel mai bun meci al etapei!

Monitorizarea pe care firma InStat a făcut-o rundei cu numărul 17 are o concluzie clară: derby-ul CSU Craiova - FCSB 2-3 a fost cel mai de calitate joc dintre cele 8 disputate. Iar argumentele rezultă din 4 capitole: 

1. Indexul InStat al echipelor (cel care reprezintă o medie a tuturor reușitelor și nereușitelor unei formații) arată că Universitatea și FCSB sunt pe primele două locuri.

EchipăIndex InStat
 FCSB238
CSU Craiova 234 
 CFR232 
 Voluntari230 

2. Meciul din Bănie a fost cel care a produs cele mai multe ocazii de gol. Din nou, cele două combatante sunt pe primele două locuri:

EchipaNr. ocazii / Transformate în gol
CSU Craiova10/2
FCSB8/3
CFR8/2
Farul8/1
UTA8/0

3. Indexul InStat al tuturor jucătorilor care au evoluat în etapa a 17-a are pe primele 4 poziții fotbaliști din derby-ul disputat la Craiova:

JucătorIndex InStat
Fl. Tănase292
Radunovic282
Nistor282
Vătăjelu281

4. Echipa etapei a 17-a conține într-o proporție de peste 50% jucători dintre cei care au evoluat în confruntarea din Bănie:

Greab (Argeș) - Vătăjelu (CSU Craiova), Racovițan (Botoșani), Ricardinho (Voluntari), Radunovici (FCSB) - Nistor (CSU Craiova) - Câmpanu (CSU Craiova), Fl. Tănase (FCSB), V. Costache (CFR) - Dumiter (FCSB), Omrani (CFR)

Citește alte știri despre FCSB:

Caracterizarea făcută de Florin Bratu lui Ianis Stoica, de la FCSB + La ce trebuie să mai lucreze fotbalistul dorit de Arsenal

Trei explicații pentru stagnarea din cariera lui Octavian Popescu: „Chiar am vorbit cu el”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
dubluv
dubluv  •  30 Noiembrie 2021, 21:18
Postat de alex.aelev pe 30 Noiembrie 2021, 20:38

Nu sunt fan Fl. Tanase, dar ma intreb de ce GSP i-a dat nota 4 daca el are cel mai bun indice InSTAT???! Probabil notele se dau dupa 'ochiometru', cum face si JJ Becali, pe de alta parte...

i-a sunat nea Ovi la pauza si le-a dictat notele.

alex.aelev
alex.aelev  •  30 Noiembrie 2021, 20:38

Nu sunt fan Fl. Tanase, dar ma intreb de ce GSP i-a dat nota 4 daca el are cel mai bun indice InSTAT???! Probabil notele se dau dupa 'ochiometru', cum face si JJ Becali, pe de alta parte...

gepeto
gepeto  •  30 Noiembrie 2021, 20:29

Voi lucrati cu cifre, el cu impresii. Asa i se pare lui. El e destept si voi prosti. De ce? El are bani voi sunteti angajati (si oancea se uita) "Îm!?" Oricum noul antrenor e mult mai bun. Faci Ce Spune Becali Ce daca cu *** a batut craiova la scor si acum in prelungiri a scos victoria? Îm!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează