FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Uite de ce nu-l mai vrea Gigi Becali pe Andrei Vlad titular!

Andrei Vlad, portarul celor de la FCSB, nu se află pe podium în niciunul dintre clasamentele alcătuite pe baza cifrelor InStat.
Andrei Vlad, portarul celor de la FCSB, nu se află pe podium în niciunul dintre clasamentele alcătuite pe baza cifrelor InStat.

Articol de - Publicat duminica, 16 mai 2021 17:33 / Actualizat duminica, 16 mai 2021 19:29

Andrei Vlad, portarul celor de la FCSB, nu se află pe podium în niciunul dintre clasamentele alcătuite pe baza cifrelor InStat

O analiză realizată cu ajutorul platformei InStat asupra celor mai buni portari din Liga 1 ce au evoluat în cel puțin 10 meciuri în acest sezon relevă destul de clar motivul pentru care Andrei Vlad nu mai e pe placul patronului său, Becali cerând în mod expres ca goal-keeperul de 22 de ani să nu mai fie folosit în acest final de sezon. 

Mai mult de atât, Vlad e contestat dur și de galeria FCSB. Clasamentele InStat sunt groaznice în ceea ce-l privește pe fcsb-ist: el apare abia pe locul 4 la procentajul mingilor salvate și este inexistent în top la alte criterii extrem de importante: cel mai bun joc de picior sau cele mai multe intervenții reușite.

Bălgrădean, lider într-un top important

Topul goal-keeperilor în ceea ce privește procentajul mingilor salvate, probabil cel mai important criteriu în ceea ce-i privește pe apărătorii buturilor, e condus de unul dintre portarii liderului CFR Cluj, Bălgrădean, cu procentaj de 85%, el primind 10 goluri din 65 de șuturi trimise de către adversari pe spațiul porții sale. 

Uite de ce nu-l mai vrea Gigi Becali pe Andrei Vlad titular!
Cristi Bălgrădean

Un detaliu interesant este că Bălgrădean a încasat 6 goluri din șuturi provenite de la o distanță mică de poartă și doar 4 provenite de la o distanță medie, având un procentaj perfect în ceea ce privește șuturile de la distanță parate, 16 din 16. De asemenea, goalkeeperul în vârstă de 33 de ani s-a remarcat și prin faptul că este foarte eficient împotriva centrărilor, conducând și în acest top, cu 67 de intervenții reușite din 70 încercate (96%).

Victor Rîmniceanu, marea surpriză

Marea surpriză este Victor Rîmniceanu, portarul Voluntariului. Acesta ocupă al doilea loc al podiumul în topul procentajului de mingi salvate, cu 79%. Fotbalistul în vârstă de 31 de ani a dat dovadă de o constanță foarte bună de-a lungul sezonului, deși a avut o misiune mai grea decât Bălgrădean, fiind și portarul care a apărat cele mai multe mingi primite pe spațiul porții, 122 la număr. Deși a încasat 32 de goluri, Rîmniceanu a avut de înfruntat 154 de șuturi ale adversarilor, cu 89 mai multe decât Bălgrădean. 

Nu trebuie trecută cu vederea nici evoluția lui Mirko Pigliacelli, care are un mare merit pentru faptul că Universitatea Craiova a avut cea mai bună defensivă la finalul sezonului regulat. Italianul a reușit să-și păstreze poarta intactă de cele mai multe ori (19) și s-a descurcat destul de bine în ceea ce privește eficiența mingiilor apărate pe poartă, primind 25 de goluri din 102 șuturi primite pe spațiul porții. 

De asemenea, Pigliacelli s-a dovedit a fi cel mai bun portar din țară în fața loviturilor de la 11 metri, salvând 2 dintre cele 3 pe care le-a avut de înfruntat și este singurul goalkeeper din Liga 1 ce a bifat toate meciurile din acest sezon, având 38 de apariții între buturile oltenilor.

Cele mai multe intervenții dificile le-a avut Cristiano, goalkeeperul celor de la Hermannstadt, 48 la număr. Acesta are însă și cel mai mare de goluri încasate (45), fiind și portarul care a primit cele mai multe șuturi pe poartă până acum, 162.

Top 5 portari ca procentaj al mingilor salvate

NumeEchipăProcentaj
1. BălgrădeanCFR Cluj85%
2. RîmniceanuVoluntari79%
3. AioaniChindia78%
4. A.VladFCSB77%
5. NiczulySepsi76%

Top 5 portari cu cel mai slab procentaj al mingilor salvate

NumeEchipăProcentaj
1. MejiasDinamo48%
2. M.PopaAstra64%
3. Fl.IacobUTA66%
4. SandomierskiCFR Cluj67%
5. BuzbuchiGaz Metan68%

Top 5 portari cu cel mai bun joc de picior

NumeEchipăProcentaj pase reușite
1. MejiasDinamo90%
2. BuzbuchiGaz Metan88%
3. SandomierskiCFR Cluj87%
4. CojocaruViitorul87%
5. HankicFC Botoșani87%

Top 5 portari cu cele mai multe intervenții în situație clară de gol

NumeEchipăNumăr intervenții dificile
1. CristianoHermannstadt48
2. PigliacelliCraiova34
3. Fl.IacobUTA33
4. BrănescuPoli Iași29
5. A.Vlad/HankicFCSB/Botoșani28

Top 5 portari ca număr de intervenții reușite în Liga 1

NumeEchipăȘuturi reținute/respinse
1. RîmniceanuVoluntari122
2. CristianoHermannstadt120
3. VâlceanuClinceni90
4. AioaniChindia86
5. LazarAstra81

12 goluridin 23 de șuturi primite pe poartă a încasat Mejias, în cele 10 partide jucate pentru Dinamo

264este cel mai mare Index oferit de InStat portarilor din Liga 1, îi aparține lui Gierdius Arlauskis de la CFR, în ciuda faptului că acesta a bifat doar 5 partide de la revenirea în Gruia

VIDEO Silviu Bogdan povestește cum l-a descoperit pe Andrei Vlad

Citește și alte știri despre FCSB:

VIDEO Puștiul de 20 de ani care i-a luat ochii lui MM Stoica: „Ne-ar costa 1 milion de euro”

Au sacrificat Cupa degeaba! Strategia făcută de Gigi Becali și MM Stoica a dat chix

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
394966434424757
Mihai Dinu  •  17 Mai 2021, 19:42

Lasa ca il ia Radoi (Stoichita) la Nationala si uite asa se mai ´vopseste´ un jucator al FC.FCSB!

robertino2
robertino2  •  17 Mai 2021, 11:01

Logic ca salvezi mai multe mingi daca esti la o echipa slaba, se trage ca la Marasesti la poarta ta. De unde sa stie asta gazetarii de la gsp. Dovada si topul.

bodystyle74
bodystyle74  •  17 Mai 2021, 08:40

Straton este peste vlad si a demonstrat-o aseara.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează