FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali vrea să scape de el, dar e blocat de contract » Salariul imens pe care FCSB trebuie să îl suporte în continuare

Becali vrea să-l îndepărteze din lot în iarnă, n-are nicio clauză prin care să-i poată rupe unilateral contractul.
Becali vrea să-l îndepărteze din lot în iarnă, n-are nicio clauză prin care să-i poată rupe unilateral contractul.

Articol de , , - Publicat vineri, 10 decembrie 2021 08:12 / Actualizat vineri, 10 decembrie 2021 08:35

Constantin Budescu, atacantul readus în vară la echipă, a devenit cea mai costisitoare rezervă, e plătit cu 20.000 de euro pe lună, iar FCSB, chiar dacă Becali vrea să-l îndepărteze din lot în iarnă, n-are nicio clauză prin care să-i poată rupe unilateral contractul.

FCSB deține în momentul de față cea mai de lux rezervă din Liga 1. Constantin Budescu, denumit „Artistul” în momentul în care a fost prezentat ca noul fotbalist al vicecampioanei, a devenit titular indiscutabil, dar nu în echipa de bază, ci pe banca de rezerve. Iar salariul său e unul imens pentru media contractelor din Liga 1. 20.000 de euro net lunar, plus cei 200.000 de euro încasați ca primă de instalare.

Uitat pe bancă la FCSB, Budescu are o propunere din România: „Putem să-l plătim”
FCSB
Uitat pe bancă la FCSB, Budescu are o propunere din România: „Putem să-l plătim”

Gigi Becali vrea să scape de Budescu 

Evoluțiile slabe ale lui Budescu l-au determinat chiar și pe Edi Iordănescu să-l lase pe bancă, iar atunci când l-a introdus în primul "11", la meciul cu Voluntari, a stârnit furia patronului, care a solicitat să fie schimbat în prima repriză. Acest lucru nu s-a întâmplat și de aici a plecat ruptura dintre Becali și antrenor. Budescu a început pe bancă următoarele trei dispute, cu Botoșani, CSU Craiova și UTA, iar la confruntarea cu arădenii nici măcar n-a fost folosit vreun minut.

Gigi Becali a lăsat să se înțeleagă în spațiul public că nu-l mai dorește pe Budescu la echipă și în 2022. Totuși, o despărțire, venită exclusiv din partea clubului, nu s-ar putea realiza fără plata tuturor salariilor până în vara viitoare. FCSB nu are nicio clauză în actuala înțelegere prin care să rupă contractul unilateral, așa cum poate face însă fotbalistul. Budescu a trecut în înțelegerea parafată în vară ca în pauza de iarnă să plece liber dacă va dori.

Clauza nu e însă în oglindă, astfel că dacă Budescu nu acceptă rezilierea amiabilă, clubul va fi bun de plată. „Între patron și Budescu e o relație mai altfel și dacă Gigi și-ar dori să întrerupă colaborarea în iarnă, Budescu ar înțelege și s-ar ajunge la un acord”, a comentat Mihai Stoica, manager general FCSB. 

Budescu în acest sezon

Gigi Becali vrea să scape de el, dar e blocat de contract » Salariul imens pe care FCSB trebuie să îl suporte în continuare

Randamentul lui e aproape zero barat!

În cele 3 luni de când Budescu a semnat cu FCSB, evoluțiile lui au lăsat foarte mult de dorit. Are un singur gol marcat, penalty-ul transformat la ultima fază împotriva Chindiei. N-a înscris din acțiune și n-a oferit nicio pasă decisivă. În precedentul său parcurs la FCSB, în sezonul 2017-2018, în primele 3 luni a avut un nivel formidabil. 

A produs nu mai puțin de 12 goluri: a marcat de 7 ori și a bifat 5 assisturi. În total, în acel sezon, în care echipa a prins primăvara Europa League, cifrele lui au fost la înălțime: 37 de meciuri, 14 goluri și 12 pase de gol. A fost fotbalistul care a produs cele mai multe reușite din lotul FCSB-ului. Pe următoarele locuri au fost Gnohere (21 de goluri), Florin Tănase (16), Florinel Coman (8). 

34 de goluriproduse e recordul lui Budescu într-un sezon și l-a bifat în 2013-2014, în tricoul Astrei, când a marcat de 20 de ori și a oferit și 14 assisturi

24 de meciuri consecutiveare jucate Budescu fără să marcheze din acțiune

VIDEO Budescu, lăudat la GSP Live: „Unul dintre cei mai buni fotbaliști ai ultimilor ani”

Citește și alte știri despre FCSB: 

Pe cine vrea Becali selecționer: „Nu e pe vrăjeală, doar doi au demonstrat”

VIDEO Jurnalistul Gazetei, pus în „dificultate” de Octavian Popescu: „M-am chinuit să nu-l fac de râs”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
gazistu
gazistu  •  10 Decembrie 2021, 17:42

baiat destept ,

clinceni_dinamo_1_0
clinceni_dinamo_1_0  •  10 Decembrie 2021, 09:59

bravo bai ziaristii lui peste prajit, asta e valoarea voastra. sunteti la fel de bine (ne)informati, ca la articolul cu greselile de arbitraj, cu cifre scoase din burta hahaha. daca erati corecti si profesionisti, ati fi stiut ca budescu a avut o pasa decisiva cu botosani, la golul lui ianis stoica. practic a adus victoria, cu acea pasa pusa pe tava in minutul 86. dar voi sunteti mai preocupati de cancanuri, sunteti praf!

standart
standart  •  10 Decembrie 2021, 09:57

***! Păi dacă a declarat clar ciobanul că " băiatul are contract până la vară"? Și a zis că el respectă contractele? Ce rost mai are articolul? Dacă Tănase pleacă, Budi devine esențial pe stânga lângă Coman sau Popescu ăla mic. Keșeru rămâne, cu Ianis Stoica, vârf. Pe dreapta Cordea, Olaru (care va reintra în formă). Vali Gheorghe și Oaidă sunt schimbări în funcție de cum merge jocul. Dar nu se poate că nu vor ăștia trei "pricepuți" ! Pe bune?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează