FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali, felicitat pentru noul transfer: „Pe mine, episodul ăsta m-a convins! Un adevărat luptător”

Bogdan Andone îl laudă pe Risto Radunovic, achiziția FCSB-ului pentru 2021. Fundașul stânga de 28 de ani e descris ca un fotbalist puternic, serios și dispus să se sacrifice pentru echipă.
Bogdan Andone îl laudă pe Risto Radunovic, achiziția FCSB-ului pentru 2021. Fundașul stânga de 28 de ani e descris ca un fotbalist puternic, serios și dispus să se sacrifice pentru echipă.

Articol de - Publicat marti, 15 decembrie 2020 18:19 / Actualizat marti, 15 decembrie 2020 19:05

Bogdan Andone îl laudă pe Risto Radunovic, achiziția FCSB-ului pentru 2021. Fundașul stânga de 28 de ani e descris ca un fotbalist puternic, serios și dispus să se sacrifice pentru echipă.

FCSB a operat primul transfer pentru sezonul următor, îl va avea pe Risto Radunovic sub contract de acum, din decembrie, chiar dacă o să-l poată folosi abia în ianuarie, după deschiderea oficială a mercato de iarnă. Ce fel de fotbalist e muntenegreanul? Va putea el să se acomodeze și să joace în formula roș-albaștrilor? Bogdan Andone l-a antrenat la Astra din octombrie 2019 până în septembrie 2020 și explică la ce ar trebui să se aștepte conducerea FCSB-ului.

FCSB. Gigi Becali, felicitat pentru transferul lui Risto Radunovic

- Domnule Andone, FCSB l-a cumpărat pe Radunovic de la Astra. Îl cunoașteți pe muntenegrean, care sunt calitățile lui?
- Forța e calitatea de bază, e un jucător foarte puternic, e un luptător care nu renunță niciodată. Cu atitudinea aceasta a lui îi influențează și pe ceilalți, le transmite motivația, agresivitatea. 

- Cum se comportă în antrenamente, în vestiar? 
- Eu l-am... Să nu spun că l-am favorizat, că nu ar fi corect, l-am simpatizat enorm. E un tip implicat mereu, disponibil. Am organizat odată un eveniment caritabil de Moș Nicolae, am mers să împărțim cadouri într-un orfelinat. Când să-i invit pe jucători să participe, Radunovic a fost primul care mi-a ieșit în cale. Era încântat de idee, chiar a participat din convingere, nu a fost nevoie să-l atrag eu. Pentru mine, și episodul acela a constituit un semn despre caracterul lui bun.

- E diferit de Panțîru, concurentul lui ca fundaș stânga la FCSB? 
- Nu ar fi corect să-l analizez pe Panțîru, fiindcă nu l-am antrenat niciodată... 

- Nu vă întreb care dintre ei e mai bun. Ca stil, sunt diferiți? 
- Sunt diferiți, da. Mi se pare că Panțîru e un fundaș stânga mai bun pentru atac, se simte mai bine cu mingea la picior decât în momentele în care trebuie să se apere, e mai degrabă un mijlocaș stânga. Radunovic e mai echilibrat, simte mai bine momentele în care e bine să urce, nu riscă. Îți spuneam despre influența lui... Contează sigur și experiența, e internațional muntenegrean, are un istoric care-l ajută să simtă mai bine jocul. La Astra era unul dintre cei trei căpitani, erau el, Budescu și Alibec.

- Poate fi și fundaș central? 
- Nu. Chiar am avut și eu ideea aceasta, plănuiam să joc într-un meci cu trei fundași, cu Risto ca stoper stânga. Am discutat cu el, mi-a spus că nu a mai jucat niciodată pe postul acela și că nu crede că se va descurca. Nici nu are un joc de cap care să-l recomande ca fundaș central, eu mă gândisem să am un avantaj pentru faza de construcție, el fiind capabil să joace mai bine cu mingea la picior, față de un fundaș central obișnuit. Și nici nu cred că e bine să-l transformi în stoper, pentru că el este un „lateral" capabil să facă oricând toată banda, să te ajute și în atac. Dacă-l blochezi ca apărător central nu mai beneficiezi de toate calitățile lui.

Multe dintre golurile pe care le-au marcat Alibec, Budescu au apărut și datorită contribuției lui Radunovic, el a împins mereu jocul pe partea stângă. Dincolo de calitățile fizice și tehnice, e un tip pe care te poți baza, joacă mereu până la capăt, luptă până în ultima secundă
Bogdan Andone, fost antrenor al Astrei

FCSB. Gigi Becali, felicitat pentru noul transfer: „Pe mine, episodul ăsta m-a convins! Un adevărat luptător”

375.000 de euroa plătit Becali pentru achiziționarea lui Radunovic de la Astra. Fundaș stânga, muntenegreanul a evoluat de nouă ori în echipa națională. A ajuns la Giurgiu în 2017, de la Buducnost

11.000 de eurova încasa în fiecare lună Risto din contractul cu FCSB. Diferența nu e foarte mare, la Astra era plătit cu 8.000 de euro lunar. Lovitura o va da în situația în care roș-albaștrii vor prinde grupele unei competiții europene, atunci o să încaseze un bonus de 100.000 de euro

35 de meciuria adunat Panțîru pentru FCSB în campionat. Din momentul în care a fost achiziționat de la Poli Iași, fundașul stânga în vârstă de 24 de ani a devenit titular. El are un singur gol marcat în Liga 1, tocmai împotriva FCSB-ului, în vremea în care evolua pentru Poli

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de Craiova - FCSB

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali, o nouă înfrângere în instanță » Câți bani trebuie să-i plătească lui Talpan, după ce l-a numit „nebun și lacom”

Basarab Panduru a urmărit derby-ul etapei și are o mare dilemă: „Poate FCSB să facă asta? Are nevoie de anumiți jucători”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
samertx
samertx  •  15 Decembrie 2020, 23:00
Postat de scorillo07 pe 15 Decembrie 2020, 21:16

Hai ***, *** !

Tu ești Scorillo? Sau ești per Scorilo? :))

scorillo07
scorillo07  •  15 Decembrie 2020, 21:16
Postat de scorillo07 pe 15 Decembrie 2020, 21:14

*** *** ***

Hai ***, *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

scorillo07
scorillo07  •  15 Decembrie 2020, 21:14
Postat de samertx pe 15 Decembrie 2020, 20:56

Nene, sunteți ca pompa de Pegas: umflați, umflați și iar umflați galacticii. Nu există un fotbalist cumpărat de FCSb să nu fie valoros și să nu fi dat Gigi lovitura cu el! :))

*** *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează