FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali încalcă regulamentul și se laudă public cu asta: „Nu mă mai leg la cap”

Gigi Becali, patronul de la FCSB
Gigi Becali, patronul de la FCSB

Articol de , , - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022 07:21 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2022 08:01

Gigi Becali a oficializat o practică pe care n-o acceptă regulamentul din fotbal: el semnează două contracte cu un jucător, înregistrează întâi un act și îl păstrează pe al doilea ca să-l valideze numai dacă e mulțumit de randamentul angajatului. Legal, al doilea document ar trebui să devină nul dacă nu e înregistrat în maximum 45 de zile, însă patronul FCSB face asta după un an.

FCSB încalcă legea și regulamentul fotbalistic, iar Becali se și laudă în public cu așa ceva. El a anunțat de curând cu mândrie că „de acum încolo niciun jucător nu va mai primi un contract pentru o perioadă lungă, va semna pentru un an ca să fie testat și vom prelungi colaborarea doar dacă o să fiu mulțumit”.

Șumudică, revoltat de selecția lui Edi Iordănescu: „Suntem nebuni?! Pe ei doi de ce nu i-a luat?!”
LIGA NAȚIUNILOR
Șumudică, revoltat de selecția lui Edi Iordănescu: „Suntem nebuni?! Pe ei doi de ce nu i-a luat?!”

Gigi nu se referă la semnarea unui contract valabil un an și la o evaluare a fotbalistului după care el ar hotărî dacă îi propune încă un contract sau nu. El a explicat în declarațiile publice care e strategia: jucătorul iscălește de la început două documente, primul e înregistrat, iar al doilea e ținut în sertar și va fi depus la Liga Profesionistă de Fotbal numai dacă respectivul merită să mai continue la FCSB.

Metoda lui Gigi Becali încalcă regulamentul! 

Practica încalcă regulamentul fotbalistic și legea. „Un contract trebuie să fie înregistrat în maximum 45 de zile. Dacă expiră termenul acesta, actul devine nul”, explică Emilian Hulubei, președintele sindicatului jucătorilor. 

FCSB păstrează al doilea contract și un an, până când se convinge Becali dacă fotbalistul e bun sau nu. Hulubei explică ce ar putea face un jucător ca să se protejeze: „El poate merge la un notar să înregistreze data la care a fost semnat acel al doilea contract. Dacă un club încearcă să-l depună la LPF după mai mult de 45 de zile, fotbalistul are posibilitatea să demonstreze că documentul a devenit nul”.

Jucătorii acceptă fiindcă n-au ceva mai bun

Doar că Gigi se asigură că jucătorii nu pot ajunge la notar. Cum? El nu le dă copii după contractele cu care îi poate lega oricât dorește. Fotbaliștii primesc copii ale documentelor numai atunci când ele sunt validate la LPF!

De ce acceptă ei să fie tratați astfel? Pentru că-și asigură salariile pentru un an atunci când semnează cu FCSB și speră să înregistreze un randament suficient de bun ca să-l determine pe Becali să-i păstreze în continuare. Și oricum nu au oferte mai bune în acel moment din alte cluburi. Au acceptat recent astfel de înțelegeri Omrani și Nikolov. 

Franco-algerianul nu mai jucase deloc din mai, de când încheiase perioada de la CFR și intrase într-o criză pentru că nu-și găsise nicio echipă de-a lungul verii. În aceeași situație se găsea și nord-macedoneanul, el terminase contractul cu Sheriff și așteptase o propunere de undeva până când avea să-l cheme Gigi la negocieri. 

Cum niciunul dintre ei nu a avut o soluție mai bună, ambii au fost de acord să semneze câte două contracte cu FCSB și să-i permită astfel lui Becali să-i aibă la mână.

Omrani va fi titular în atac alături de Compagno. Billel o să fie pregătit fizic după pauza aceasta cu meciurile naționalei. Iar pe Nikolov l-am adus după ce am vorbit cu Florin Tănase, care mi-a spus că macedoneanul e un Oaidă un pic mai bun

De acum înainte nu mă mai leg la cap cu contracte lungi cu jucătorii, ca să-i pot da afară dacă nu sunt mulțumit de randamentul lor. Nu e bun, reziliem și-l trimit înapoi de unde l-am luat. A plecat Rață la Voluntari, la iarnă îi trimit pe Dulca înapoi la Chindia și pe Rusu la Mioveni.

- Gigi Becali, patron FCSB

Nelu Varga susține: „Omrani m-a sunat de o sută de ori să-l iau”

Omrani a fost de acord să meargă la FCSB și să fie testat timp de un an după ce el căutase să revină la CFR. Ioan Varga, proprietarul formației din Gruia, a povestit la Pro Arena că atacantul îl rugase să-l primească înapoi: 

„M-a sunat de o sută de ori, dar nu l-am vrut. M-a sunat direct pe mine, nu a mai întrebat conducerea. M-a rugat să încerc să-l înțeleg că a greșit atunci când a cerut foarte mulți bani ca să semneze prelungirea contractului”. 

Billel a obținut un acord excelent cu FCSB, a încasat 200.000 de euro la semnarea contractului și primește câte 20.000 de euro în fiecare lună. 

Petrescu se mira că atacantul nu l-a sunat pe el ca să se întoarcă la Cluj: „La ce relație am eu cu Omrani, nu avea nevoie să apeleze la cineva să vorbească pentru el, m-ar fi putut suna direct pe mine ca să-mi spună că-și dorea să revină”. 

VIDEO » Iencsi, despre situația de la FCSB: „Am încredere în Dică”

Mai multe știri din Liga 1: 

Șumudică atacă un titular de la FCSB: „Săracul... N-avea voie să facă așa ceva!”

MM s-a enervat în direct, după ce l-a auzit pe Dan Petrescu: „Da' pleacă, omule!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (55)
bl0catu
bl0catu  •  22 Septembrie 2022, 07:20
Postat de anticenzuralasport pe 21 Septembrie 2022, 15:56

GSP ,va trimite Barcelona un cadou pentru minunatul articol ...,,Durata contractului pe care Lewandowski ar urma să îl aibă pe Camp Nou va fi de doi ani, cu opțiune de prelungire pentru încă unul, în funcție de performanțele obținute, dar și de disponibilitatea celor două părți.,,

cred ca pana si tu intelegi ca Levandowski nu a semnat 2 contracte, unul in alb....

1945sv0509
1945sv0509  •  21 Septembrie 2022, 21:07

Cine oare e mai vinovat, ciobanul ca incalca regulamentele sau gsp ca ii face publicitate ?

legio.sud
legio.sud  •  21 Septembrie 2022, 16:57
Postat de sadikul pe 21 Septembrie 2022, 11:20

Poate faceti un articol despre Gigi Becali .....cand suna in camera VAR

Oricum in timpul primei reprize la Craiova l-a sunat pe MM și i-a transmis sa-l sune pe make sa-i spună lui Dica sa-l schimbe pe harut la pauza ( încă era 1-0 pt Craiova ) s-a citit pe buze in imagini in timpul transmisiei , dar make in exces de zel l-a “ executat “ și pe Florinel , cât despre camera VAR oricum la acel meci nu era cazul pt ca R.Petrescu venise cu ei in autobuz pt ca omul locuiește in Berceni uneori când atmosfera din familie este tensionata ( a se citi dormit pe preș ) omul doarme in baza fcsb … deci !

Vezi toate comentariile (55)
Comentează