FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

„Scouter” Gigi lovește din nou: dă 1 milion pe atacantul care nu știe să înscrie!

Gigi Becali, patronul FCSB
Gigi Becali, patronul FCSB

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 12:44 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 14:17

Louis Munteanu, 21 de ani, „singurul atacant din România” în viziunea lui Gigi Becali, jucător în schimbul căruia patronul FCSB este dispus să achite 1 milion de euro, are o mare problemă: nu prea reușește să înscrie.

Gigi Becali se uită din nou în curtea Farului. De această dată, fotbalistul „vânat” de patronul FCSB nu aparține de clubul lui Gică Hagi. Este vorba despre Louis Munteanu, vârf care nu i-a convins pe cei de la Fiorentina că ar fi suficient de bun pentru Serie A, astfel că a fost cedat în sezoane consecutive la Farul.

„Ne mai trebuie 2-3 «plombe». Un atacant care să... (n.r. - gesticulează combinații între jucători) cum e Louis Munteanu, îmi place de ăla”, a afirmat marți latifundiarul.

Anunț în direct! Olguța Vasilescu, mesajul momentului în războiul Mititelu - Rotaru: „Nu știu dacă am făcut bine să spun asta în an electoral”
RĂZBOIUL CRAIOVELOR
Anunț în direct! Olguța Vasilescu, mesajul momentului în războiul Mititelu - Rotaru: „Nu știu dacă am făcut bine să spun asta în an electoral”

Gigi Becali vrea un „risipitor”: Louis Munteanu lasă de dorit în fața porții

Marea problemă din jocul lui Munteanu este că acesta nu excelează la principala sarcină a unui atacant central, aceea de a înscrie. În cele 19 meciuri jucate în acest sezon de campionat, un total de 1.599 de minute pe teren cu tot cu prelungirile, Munteanu a înscris 5 goluri. Douăzeci de jucători din campionat au punctat mai mult!

Un alt aspect la care atacantul de națională lasă de dorit este eficiența în fața porții. În aparițiile din acest sezon de Superligă, Munteanu a generat un xG (expected goals / numărul de goluri așteptate) de 7.26, al optulea cel mai mare din campionat. Un randament peste medie ar fi însemnat ca el să fi punctat de 8 ori din ocaziile avute, dar a făcut-o în numai 5 rânduri.

De altfel, Louis Munteanu irosește multe ocazii. Ca număr de șuturi, 55, este pe locul 6 în Superligă. Ca număr de goluri, al 21-lea. Dintre cele 55 de execuții, numai 38.18% au prins poarta, adică 21, cu mențiunea că nouarul Farului alege adesea să șuteze din afara careului. De-a lungul acestui sezon, a făcut-o de 20 de ori.

„Sinonim” cu ofsaidul!

„Scouter” Gigi lovește din nou: dă 1 milion pe atacantul care nu știe să înscrie!
Louis Munteanu // foto: Imago Images

Ce îl mai trage în jos pe jucătorul care aparține de Fiorentina este numărul mare de situații în care este prins în afara jocului.

Munteanu a fost semnalizat în ofsaid de 24 de ori în acest sezon, cel mai mult din Superligă.

În medie, doar Philip Otele (CFR Cluj) a mai fost păcălit de apărările adverse mai mult de o dată pe meci, 1.07 ofsaiduri la fiecare 90 de minute de joc. 

102 atingeriare Munteanu în careul advers în acest sezon, al treilea cel mai mare număr din Superligă, după Bîrligea (110) și Otele (107)

A ratat tot cu FCU Craiova

Louis Munteanu a înregistrat cel mai mare xG din acest sezon cu FCU Craiova, la victoria cu 1-0 de pe 26 ianuarie, 1.4. A șutat de 8 ori spre poarta adversă, a cadrat 4 dintre lovituri, dar nu a înscris deloc.

  • șut cu stângul de la 7-8 metri de poartă, Gurău a respins în corner; 
  • lovitură de cap prinsă fără emoții de Gurău; 
  • șut cu piciorul stâng, din unghi, respins în corner; 
  • șut cu dreptul dintr-o poziție excelentă, la 10 metri de poartă, direct în Gurău;

18 goluria înscris Louis Munteanu, în total, în 71 de partide la profesioniști. La Fiorentina Primavera a punctat de 13 ori în 40 de apariții

Gigi Becali vrea atacant combinativ. Cum stă Louis Munteanu?

La capitolul jocului de pase, punctul forte pe care Becali-l vedea la Munteanu, nouarul Farului îi este superior lui Andrea Compagno, vârful obișnuit al FCSB-ului în ultimele două stagiuni. În acest sezon de Superligă, Munteanu are o acuratețe medie a paselor de 77%

Louis a reușit 38,5% dintre pasele în adâncime încercate și are procentaje ceva mai ridicate la alte 3 aspecte:

  • Pase în ultima treime: în medie încearcă 2.08 pe meci, acuratețe de 78,4%
  • Pase în careul advers: acuratețe de 57,9% la 2.14 încercări pe meci, în medie
  • Pase înainte: medie de 4.39 încercări pe meci, 48,7% reușite

În comparație, Andrea Compagno, atacantul de care Gigi Becali a vrut să scape cu orice preț pentru că nu-l mulțumea stilul acestuia de joc, are o acuratețe mai bună la două dintre cele 5 capitole de mai sus, numai că el își asumă mult mai rar rolul de servant decât o face Munteanu, astfel că este mai puțin susceptibil la a greși.

VIDEO. Gigi Becali despre Tavi Popescu, lupta la titlu, Burmaz și Louis Munteanu

4 atacanți români din Superligă sunt peste Louis Munteanu, conform Wyscout

Ca index mediu al atacanților centrali, adică o înglobare a tuturor realizărilor acestora într-un meci, Louis Munteanu ocupă locul 6 în Superligă. Dintre cei 5 atacanți pe care-i are deasupra, 4 sunt români: Aurelian Chițu (FCU Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Alexandru Pop (Oțelul) și Daniel Popa (U Cluj).

Wyscout menționează că în stabilirea indexului ține cont de următorii parametri: goluri, ocazii create, pase filtrante, pase decisive, șuturi, driblinguri reușite, șuturi pe poartă, dueluri câștigate, centrări, combinații.

Nu a convins la Fiorentina

În vara lui 2023, Louis Munteanu avea cea mai bună cotă a carierei. Tocmai câștigase campionatul cu Farul, realizare la care a contribuit din plin, cu 10 goluri și 6 pase decisive în 29 de apariții.

La o lună distanță, a avut șansa de a-și consolida imaginea, fiind titular în toate cele 3 meciuri pe care naționala U21 a României le-a disputat în grupele Europeanului la acel nivel de vârstă.

Prestațiile lui au lăsat de dorit, dar staff-ul Fiorentinei a dorit să-l testeze. Munteanu a făcut o parte din pregătirea de vară alături de formația viola, însă a fost considerat dispensabil de către italieni. Astfel, a ajuns pentru al doilea sezon consecutiv la Farul, sub îndrumarea lui Gică Hagi.

Cum îl vrea Becali pe Munteanu: Farul să-l cumpere la „discount”, el să-l „împrumute”

Tot marți, Becali a dezvăluit mecanismul bizar prin care plănuiește să-l aducă pe Louis Munteanu la FCSB.

Patronul roș-albaștrilor crede că Fiorentina l-ar vinde mai ieftin pe Munteanu la Farul, astfel că îl îndeamnă pe Gică Hagi să facă achiziția, urmând ca apoi să se înțeleagă cu „Regele” și Louis să treacă la FCSB.

„Mie îmi place de Louis, dar trebuie să vorbesc cu Gică. Trebuie ca el să-mi dea voie să vorbesc cu Fiorentina.

Eu voiam să fac așa, să-i spun lui Hagi: «Să-l iei tu și să dau eu banii. Tu să-l iei și să mi-l dai mie împrumut. Dacă negociez eu, Fiorentina cere mulți bani. Dacă îl vrei tu, Fiorentina nu cere mult».

Farului i-ar cere un milion, iar mie vreo două milioane. Nu mi-a răspuns Hagi, dar mai vedem. O să-l iau pe Munteanu dacă vrea Gică. Știi ce îmi convine cel mai mult la Munteanu? Că e tânăr. E singurul atacant din România”, a spus Gigi Becali la Fanatik.

Tot despre FCSB: 

Probleme pentru FCSB! Noul favorit al lui Becali riscă să nu joace în acest sezon
FCSB
Probleme pentru FCSB! Noul favorit al lui Becali riscă să nu joace în acest sezon
FCSB schimbă din nou » Cu Sepsi iese din echipa de start jucătorul despre care MM Stoica spune că „joacă cel mai bun fotbal al său”
FCSB
FCSB schimbă din nou » Cu Sepsi iese din echipa de start jucătorul despre care MM Stoica spune că „joacă cel mai bun fotbal al său”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
legio.sud
legio.sud  •  07 Februarie 2024, 18:45

Louis ăsta are aceleași calități cu ale lui Vasile Ghindaru ( fc Brasov ) ratangiu notoriu , ăla prin anii 2000 a marcat 7 goluri în 122 de meciuri !!! Munteanu în meciul de la Craiova trebuia să mai dea încă trei goluri… noroc cu sistemul că depune eforturi să-l bage pe rege în play-off … altfel ia-l urgent nea gg că e subiect de criticat .

legio.sud
legio.sud  •  07 Februarie 2024, 18:32

Ăsta e un fel de Vasile …. ( îmi scapă numele ) de la FC . Brașov pe vremuri ( în anii 2000 ) , ăla a marcat un gol într-un an și jumătate !!! Ratangiu notoriu și era nouar …

Randoomlegend
Randoomlegend  •  07 Februarie 2024, 18:19
Postat de Str82HeIL pe 07 Februarie 2024, 17:48

Ce nostim esti prietene. Trebuie sa specifici ca e "steaua din liga 1" sa nu cumva sa se confunde cu cealalta Steaua. :)))))))))))))

pai la voi nu este problema asta,clona fc r nu este rapid. unde a jucat rapid in sezonul 2016-2017? exact.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close