FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali negociază pentru un mijlocaș de „națională” » Vrea să-l reprofileze în fundaș la FCSB!

Alexandru Crețu a debutat la echipa națională sub Mirel Rădoi
Alexandru Crețu a debutat la echipa națională sub Mirel Rădoi

Articol de , , - Publicat miercuri, 21 aprilie 2021 08:00 / Actualizat miercuri, 21 aprilie 2021 10:25

Gigi Becali (62 de ani) negociază pentru achiziționarea lui Alexandru Crețu (28), internațional de la Maribor. Mijlocaș în Slovenia și în echipa națională, Alex ar deveni stoper la FCSB.

Ca să nu se repete criza și în stagiunea viitoare, Becali caută să completeze lotul măcar pentru pozițiile cele mai descoperite. Prima țintă a lui pentru campionatul următor: Alexandru Crețu. Jucătorul în vârstă de 28 de ani evoluează în Slovenia pentru Maribor și e unul dintre oamenii pe care s-a bazat Rădoi pentru echipa națională. Și la club, și la lot, Crețu a fost mijlocaș defensiv. Becali e convins că el e fundaș central, de fapt, și pentru poziția aceea vrea să îl angajeze.

Alex mai are contract cu Maribor doar până la 30 iunie, deci poate să negocieze și să semneze un contract cu oricare club interesat. El a mai evoluat și ca fundaș central la Poli Iași, înainte să plece în Slovenia, deci ideea lui Becali nu îl obligă să apară într-un rol cu totul nou.

FCSB a mai încercat să îl ia

Despre posibilul transfer al lui Crețu au scris și cei de la Fanatik. Înalt de 1,89, Crețu are un fizic care îi permite să fie și fundaș central, chiar dacă Maribor și naționala l-au folosit numai ca închizător. Gigi e încântat de faptul că fotbalistul are o tehnică mai bună decât are un fundaș central obișnuit, deci va putea să contribuie la un joc pozitiv, ofensiv. 

Alex a adunat șase selecții, toate în mandatul lui Rădoi. A debutat în egalul cu Irlanda de Nord, 1-1, a jucat și în eșecul cu Armenia, 2-3. Mirel a apelat la el pentru că nu a găsit alt mijlocaș defensiv care să prezinte niște garanții.

Crețu joacă în Slovenia din 2017, când a plecat de la Poli Iași. FCSB l-a dorit și atunci, doar că moldovenii au refuzat oferta și au preferat să îl țină pe jucător pe margine o jumătate de an, drept pedeapsă fiindcă nu semna prelungirea contractului. Când a scăpat din Iași, Alex a semnat cu Olimpija Ljubljana.

400.000 de eurovalorează Crețu, conform transfermarkt.com. Cea mai mare valoare înregistrată de site a fost de 550.000 de euro

100.000 de euroa plătit Maribor când l-a cumpărat pe Crețu de la Olimpija. Trupa din Ljubljana achitase aceeași sumă în momentul în care îl achiziționase pe Alex de la Poli Iași

FCSB are doi fundași și jumătate

FCSB are în lot doi fundași centrali specializați, pe Cristea și pe Miron. Ambii au mai fost și mijlocași defensivi, de fapt, dar au jucat mai des ca stoperi. Miron a fost accidentat recent și l-au înlocuit Haruț și Ovidiu Popescu. Haruț, pe care Mihai Stoica l-a descris ca pe un fundaș dreapta, a mai fost fundaș central și la Botoșani, de unde a fost cumpărat cu 660.000 de euro. Ovidiu Popescu a bifat multe posturi la FCSB și la Poli Timișoara, fosta lui echipă: fundaș central, fundaș dreapta, stânga, mijlocaș defensiv, inter, extremă.

Alexandru Crețu, urmărit și de CFR Cluj

Crețu, al cărui contract cu Maribor expiră peste două luni și un pic, se află și în atenția campioanei CFR. Clujenii studiau posibilitatea de a-l cumpăra de la Maribor în iarnă, când ei căutau un mijlocaș defensiv, apoi au reușit să îl împrumute pe Bordeianu din Arabia Saudită și au rezolvat problema. CFR ar fi trebuit să plătească 200.000 sau 300.000 de euro ca să-l cumpere în ianuarie, FCSB îl poate lua gratis acum

Clujul mai are și alte soluții pentru poziția de mijlocaș defensiv: Hoban, Luis Aurelio, William Soares.

VIDEO. Ion Marin așteaptă mai mult de la FCSB și CFR Cluj: „Vreau să vedem și noi calitate, niște idei tactice puse în practică!”

Mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali a reacționat după dezvăluirea Gazetei: „Probabil că Edi le-a zis asta!”

Cad pe capete! A ieșit din antrenament și poate rata următorul joc al lui FCSB

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
pson1
pson1  •  21 Aprilie 2021, 13:35
Postat de johnwick pe 21 Aprilie 2021, 11:54

cska nu e Steaua

Păi n-a zis nimeni că CSKA (Sofia sau Moscova) e Steaua. Steaua București a fost, este și nu poate fi decât echipa Clubului Sportiv al Armatei Române.

steaua1986.
steaua1986.  •  21 Aprilie 2021, 13:09
Postat de Mihai Tanase pe 21 Aprilie 2021, 11:18

E slab că valoare ,prea lent și cam dă la oase . Nu e de Steaua !

Nu de Steaua e vorba nea sfecla. Reciteste articolul.

steaua1986.
steaua1986.  •  21 Aprilie 2021, 13:07

Se stie ca e ultimul *** daca vine la clona fcsb.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează