FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Tavi Popescu, din nou pe lista neagră a lui Becali » Ce s-a întâmplat prima dată + Tot patronul FCSB l-a scos din formă

Octavian Popescu // FOTO: Imago
Octavian Popescu // FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 21 martie 2023 08:19 / Actualizat marti, 21 martie 2023 08:30

Lui Gigi Becali i s-a pus iar pata pe Octavian Popescu (20 ani), pe care anunță că nu-l va mai trimite în teren din primul minut. Nu e prima dată când „decarul” roș-albaștrilor intră pe lista neagră a patronului.

Fiecare meci, reușit sau mai puțin, cum e cazul celui cu CSU Craiova, aduce noi schimbări la FCSB. Gigi Becali l-a pus din nou pe „blacklist" pe Tavi Popescu, fotbalist pe care nu demult anunța că-l vinde cu 20-30 de milioane de euro.

Mai mult, patronul a renunțat și la ideea de a-i avea în permanență pe teren pe toți cei pe care vrea să scoată bani: „Acum nu mai fac echipa pentru a vinde jucători. S-a terminat! Acum vrem bani din Liga Campionilor. Joacă cine trebuie să joace. Coman va juca în stânga, ăla e postul lui. 

Și îl va înlocui, de pe bancă, dacă trebuie, Tavi Popescu. Tavi nu va mai juca titular. Acum e altceva. L-am forțat poate îl vede Anglia sau Franța. O să-l vadă altădată. Are timp, are 20 de ani, să-l vadă Germania și Italia. Dacă făceam echipa corect din prima, cu Cordea și Coman, era alta situația. Dar am zis să joace amândoi. Gata, acum facem ce trebuie să facem".

Fișa postului e o glumă » Cum încalcă FCSB zilnic regulamentul: Pintilii nu îndeplinește nimic!
FCSB
Fișa postului e o glumă » Cum încalcă FCSB zilnic regulamentul: Pintilii nu îndeplinește nimic!

Octavian Popescu, mai bun anul trecut

Octavian Popescu are un randament mult mai scăzut decât în sezonul trecut, când practic a reușit să intre în prima echipă a FCSB-ului. 

În acest sezon a adunat 29 de meciuri în Superligă, 3 goluri și 6 pase decisive. Anul trecut, în 36 de partide de campionat, a strâns 10 goluri și 4 pase decisive.

Tot Gigi Becali l-a scos din formă pe Octavian Popescu

Randamentul lui Tavi Popescu a avut de suferit și după ce Gigi Becali i-a schimbat postul. Patronul FCSB a dictat ca extremă stânga să fie folosit Florinel Coman, deși mulți oameni de fotbal, dar și evoluțiile consistente îl recomandau pe Tavi pentru acel post. 

Astfel, puștiul de 20 de ani a fost nevoit să treacă inter stânga sau chiar extremă dreapta. 

„S-a obișnuit de când era junior să aibă tușa în stânga și dacă-l muți în centru, niciun închizător, niciun coleg nu-i va asigura protecția pe care i-o asigură tușa. Ca extremă stânga, Popescu e cel mai bun din campionat și e chiar cel mai bun dintre jucătorii români", a zis Bogdan Costicea, omul care l-a adus pe Tavi Popescu la FCSB.

Și în toamnă Becali îl luase în vizor pe Octavian Popescu

În urma unor evoluții mai puțin convingătoare, Gigi Becali l-a mai taxat și în toamnă pe puștiul pe care altădată propunea sume de zeci de milioane de euro: „Nu cred, nu ai pe cine să vinzi. Pe Tavi Popescu nici nu știu dacă la ora asta pot să cer măcar cinci bani. Nu pot să spun asta", zicea Gigi Becali în septembrie 2022. 

Apoi Tavi a avut câteva prestații reușite și a fost declarat urgent „om de bază, de neînlocuit".

4 milioane de euroe cota lui Octavian Popescu, al doilea cel mai valoros jucător din lotul FCSB

Cum ar putea să arate FCSB cu Sepsi: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovici - Edjouma, Șut, Olaru - Cordea, Compagno, Fl. Coman

VIDEO Gigi Becali, ordin din lojă: „Tavi Popescu nu va mai fi titular”

Citește și: 

L-a convins pe Mancini să renunțe la Compagno » Cine a blocat convocarea la naționala Italiei

Basarab Panduru a numit echipa care va retrograda la finalul sezonului: „Nu ai cum să rămâi în Liga 1, cu tot ce se întâmplă acolo”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
observator_federal
observator_federal  •  21 Martie 2023, 09:40

De ce vă raportați DOAR la meciurile din Superliga când vine vorba de "bilanțul" lui Tavi anul ăsta? La cele 29 de meciuri în campionat (cu 3 goluri și 6 assisturi) mai adăugați 1 joc în Cupa României și 12 jocuri(!) în cupele europene (l-au văzut care va să zică străinii, Anglia sigur, și chiar în postura de căpitan!) în care a mai adăugat un singur assist! Un total pentru sezonul în curs de 41 de meciuri și doar 3 goluri și 7 assisturi. Înțeleg că Gigi l-a băgat meci de meci, că vrea să-l vândă, dar de ce îl cheamă Edward la Naționala mare?? P.S. Din cele 3 goluri marcate de Tavi, cel mai frumos, adică golul din meciul cu FC U, nu ar fi putut fi considerat ca autogol al adversarilor - că am văzut că se practică metoda?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează