FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali poate bate un nou record » La niciun club din lume nu există o astfel de discrepanță

Articol de , , - Publicat marti, 23 iunie 2020 16:02 / Actualizat marti, 23 iunie 2020 19:42

Gigi Becali anunță că-l readuce la FCSB pe Thomas Neubert, germanul specialist în pregătire fizică pe care Reghecampf l-a angajat prima oară în România, la Chiajna. Oferta pentru neamț conține un salariu dublu față de retribuția antrenorului principal, o situație nemaiîntâlnită în fotbal. 

După ce a ajuns la concluzia că Vintilă nu se pricepe să antreneze și asta ar fi cauza accidentărilor dese și grave, Becali încearcă o mutare inedită: îi angajează lui Bogdan un asistent care îi este, de fapt, superior antrenorului principal! Cum e posibil? Patronul a anunțat la Digisport că negociază cu Thomas Neubert, pe care Reghecampf ar fi dispus să-l elibereze de la Al Wasl, din Emirate, doar ca să i-l lase lui Gigi. 

Gigi Becali îl vrea pe Neubert la FCSB

„Îi ofer 10.000 de euro lunar. În mandatul trecut a avut 8.000 de euro”, a explicat patronul FCSB-ului. Neubert ar primi, așadar, un salariu dublu față de al superiorului său, Bogdan Vintilă! 

În schema staff-ului tehnic, într-un club de fotbal, și secunzii îi sunt superiori preparatorului fizic. Gigi inversează organigrama, îl transformă pe al 4-lea asistent în omul cel mai important din conducerea tehnică. „Ce dacă o să câștige Neubert mai mult? Vintilă nu se supără", e convins patronul.

 „Aaa, nu, Gigi, că Vintilă nu e genul care să se supere!”, l-a încurajat în direct Ilie Dumitrescu. 

Sunt cazuri multe în care unii jucători de top sunt plătiți mai bine decât antrenorii lor. Messi are un salariu anual brut de 96,6 milioane de euro, potrivit As. Antrenorul Barcelonei, Setien, are numai 6 milioane de euro pe sezon. Sarri, tehnicianul lui Juventus, e plătit tot cu 6 milioane de euro, la fel ca Setien. 

Elevi ai lui sunt cu mult mai bogați. Cristiano Ronaldo primește, tot brut, 54 de milioane de euro pe campionat, Higuain și Dybala iau câte 10 milioane de euro. Dar niciun asistent al lui Setien sau al lui Sarri nu e plătit mai bine decât sunt "principalii"!  

FCSB. Gigi Becali poate bate un nou record » La niciun club din lume nu există o astfel de discrepanță
Thomas Neubert

Neubert vrea să vină, am înțeles că e căsătorit cu o româncă și ar prefera să fie în București, nu în Emirate. Să vedem dacă voi reuși să-l aduc înapoi.

În sezonul ăsta ne mai propunem să câștigăm Cupa și să terminăm pe locul al doilea sau pe al treilea, ca să nu ratăm calificarea în Europa League. La titlu nu mă mai gândesc, deși ar mai fi șanse, unu la sută. Asta numai dacă vrea Dumnezeu să fiu eu campion, dar nu știu dacă vrea.

- Gigi Becali, patronul FCSB 

Își pregătește Reghe revenirea?

Discuțiile despre readucerea lui Neubert la FCSB apar în contextul în care și Reghecampf a vorbit tot mai des despre revenirea sa în clubul lui Becali. "Dacă m-aș întoarce în România, nu m-aș vedea să antrenez alt club", a spus Laurențiu.

În Emiratele Arabe Unite a fost "înghețat" sezonul și Al Wasl, formația lui Reghe, a terminat a 7-a. Cuplul Reghecampf-Neubert a înregistrat succese mari în primul mandat la FCSB, din 2012 până în 2014, o perioadă în care a câștigat două campionate, a jucat în grupele Champions League și în "optimile" Europa League. 

Al doilea mandat a fost slab: în 2016 a pierdut titlul în favoarea Astrei lui Șumudică, în ediția următoare a ratat iar titlul, pe care l-a câștigat Viitorul lui Hagi. Reghecampf a plecat pe urmă, s-a întors în zona arabă.

VIDEO Duckadam a dezvaluit cine i-a dat mesaj după plecarea de la FCSB: „Niciunul dintre foștii colegi nu m-a sunat după plecare”

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB. Gigi Becali se distrează prost și scump! De ce a ajuns să piardă 6,4 milioane de euro

FCSB. Ilie Dumitrescu, avertisment pentru Gigi Becali: „E de neacceptat!” » Mesaj dur pentru un jucător: „Nici așa nu ești titular”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
1566178743642986
Vlad Hartea  •  23 Iunie 2020, 21:49

Neubert poate veni linistit la Fcsb pentru ca nu mai are unde sa lucreze !! Reghecampf mai are un an contract la Al Wasl, dar cred ca seicii s-au lamurit de el si am impresia ca vor aborda viitorul campionat cu alt antrenor !! Acesta este si motivul pentru care tot bate apropouri ca sa revina la Fcsb !! Cum el nu stie sa antreneze echipe fara cei mai buni jucatori din tara, ii va fi foarte greu sa antreneze echipa fara Man si Coman care pot oleca in bara asta, asa ca se va gandi mult timp pana sa revina la echipa ciobanului !!

robotman
robotman  •  23 Iunie 2020, 20:24

sa le spuna careva astora caSteaua din liga 1 o sa il aduca si pe reghe,deci ghinion,nu o sa aiba thomas dublu.

robotman
robotman  •  23 Iunie 2020, 20:24
Postat de ares321 pe 23 Iunie 2020, 20:10

clona fcsb e o aberatie, ar un bine public sa dispara cat mai repede in ceata groasa de unde a iesit.

clona fiind vitanul tau barzesti,nu? nu-i problema sew desfiinteaza peste o luna cand este gata campionatul,pentru ca retrogradeaza.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează