FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali se distrează prost și scump! De ce a ajuns să piardă 6,4 milioane de euro

Gigi Becali pierde bani la FCSB
Gigi Becali pierde bani la FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 23 iunie 2020 14:02 / Actualizat marti, 23 iunie 2020 15:10

Gigi Becali, patroul FCSB, pierde bani încontinuu de când a renunțat să mai angajeze antrenori reali. După șase ani în care a câștigat 27 de milioane de euro, a început să apeleze la tehnicieni fără licență, fără experiență, doar ca să dirijeze el toată activitatea. Rezultatul: pierderi uriașe.

Absența unui antrenor real îl costă pe Becali, ceea ce nu-l determină pe șeful FCSB-ului să apeleze la vreun profesionist verificat în locul lui Bogdan Vintilă.„Principalul" de acum, pe care patronul îl tratează ca pe o marionetă, are postul asigurat doar datorită obedienței și religiozității lui.

Rezultatele sunt foarte slabe, echipa e în pericol să rateze participarea în preliminariile Europa League pentru prima oară de când e Becali patron în fotbal. Asta înseamnă că în istoria FCSB nu s-a mai întâmplat ca roș-albaștrii să nu meargă în cupele europene. 

Fără premii, fără transferuri „grase"

Dacă vor termina acum pe locul al patrulea, depășiți și de Botoșani, în afara Clujului și a Craiovei, și nu vor câștiga Cupa României, vor rămâne în afara Europei. Consecințele economice ar fi cutremurătoare! Gigi a mărturisit că e în pierdere cu 6 milioane de euro, bani pe care i-a injectat în club în ultima vreme ca să acopere costurile curente și sumele pentru achiziționarea unor jucători. 

Neparticiparea în Europa ar înteți pierderea. Nici vânzarea unor fotbaliști n-ar mai fi la fel de profitabilă fără expunerea lor în Europa League. Man, Coman, Florin Tănase nu au rezultate importante, nici prestații deosebite în competițiile continentale, nu au înregistrat realizări remarcabile nici în partide internaționale.

Gigi Becali se joacă pe banii lui 

Vintilă e intangibil, fiindcă el nu este judecat în funcție de rezultate, ci după discuțiile cu Becali pe teme teologice. Ceea ce e convenabil pentru patron, care deține libertatea de a alege formula de start în fiecare meci, schimbările din timpul partidelor, comunicarea cu fotbaliștii. Joaca de-a antrenorul îl costă însă pe Gigi, și nu e vorba numai despre frustrarea de a nu câștiga niciun titlu din 2015 încoace, rezultatele exercițiilor financiare din ultimii 9 ani subliniază și ele importanța tehnicienilor adevărați, cu calificare și cu CV. 

VIDEO. Match preview: Derby Dinamo - FCSB în Cupa României

FCSB a avut un profit cumulat de 27,72 milioane de euro între 2011 și 2017, o perioadă în care Becali a rulat antrenori cu nume, oameni care mai pregătiseră echipe: Levi, Ilie Stan, Lăcătuș, Cârțu, Olăroiu, Stoichiță, Reghecampf. Din 2018, el a renunțat să mai analizeze CV-uri, nu a mai ținut cont nici de nume, nici de priceperea demonstrată a tehnicienilor pe care i-a angajat: Dică, Teja, Bogdan Andone, Andronache, Bogdan Vintilă. Rezultatul din contabilitate: 6,4 milioane de euro pierduți în numai doi ani. Și contorul continuă să înregistreze înfrângeri pe teren și minus în bilanț!

Balanțe financiare FCSB în ultimii 9 ani

Anul Rezultat (câștig/pierdere) Antrenorii
2011 4.000.000 euro Levi, I. Stan, Lăcătuș, Cârțu, Olăroiu
2012 1.900.000 Stoichiță, Reghecampf
2013 13.300.000 Reghecampf
2014-3.000.000 Reghecampf
2015 5.000.000 Reghecampf
2016 6.000.000 Rădoi, Reghecampf
2017 520.000 Reghecampf, Dică
2018 -1.900.000 Dică
2019-4.500.000Teja, B. Andone, Andronache, Vintilă

Un scenariu ca atunci când exista Steaua 

FCSB are trei puncte peste FC Botoșani, însă moldovenii au jucat un meci mai puțin, vor evolua astăzi la Craiova, într-o restanță. Dacă echipa lui Croitoru termină sezonul peste cea a lui Vintilă, roș-albaștrii au nevoie să câștige Cupa României, o competiție în care sunt deja calificați în semifinale și o vor întâlni pe Dinamo. În urmă cu 18 ani, în stagiunea 2001-2002, în prima ligă încă mai exista Steaua București. 

„Militarii", al căror loc l-a preluat Becali în 2003, au ratat atunci calificarea în cupele europene. Au încheiat Divizia A pe locul al 4-lea, cu 10 puncte în spatele lui Dinamo. "Câinii" i-au scos și din Cupă, în semifinale, exact în faza în care FCSB și Dinamo se vor întâlni joi, în prima manșă. În 2002, roș-albii au bătut-o pe Steaua în Ghencea cu 1-0 și au învins-o și în Ștefan cel Mare cu 3-1. 

„Petrescu e scump și înjură"

 Becali a explicat de ce Dan Petrescu, antrenorul care se apropie de al 3-lea campionat câștigat la rând, nu va pregăti niciodată echipa lui: nu-i plac oamenii care înjură. „Eu am reguli clare, nici măcar ciobanii mei nu au voie să fumeze, nu au voie să înjure. Nu voi accepta niciodată un antrenor care îi înjură pe jucători! Și mai e o diferență între Petrescu și Vintilă: Dan câștigă un milion de euro anual. Bine, salariul e de vreo 400.000 de euro, dar mai ia la sacoșă înaintea fiecărui sezon", a spus Gigi Becali la TVDigiSport. Vintilă este, într-adevăr, cu mult mai ieftin, primește 60.000 de euro în fiecare sezon de la FCSB.

FOTO. Imagini tari din FCSB - Gaz Metan

+11 FOTO

VIDEO. Dorin Goian, despre conflictul CSA Steaua - FCSB: „Mă identific mai mult cu CSA datorită suporterilor”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

FCSB se răzbună pentru forma slabă a lui Adi Petre! Ce face Gigi Becali

Cel mai slab Gigi Becali din istorie! FCSB e în cea mai umilitoare situație din 2003 încoace

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
272625747390379
Chktu Gheorghe  •  24 Iunie 2020, 07:37

INCOMPETENTA,ăsta este cuvântul potrivit.

rumunek
rumunek  •  23 Iunie 2020, 22:11

Există o singură soluție pentru Becali, pe care, datorită unor urme de omenie pe care le mai am, nu i-o doresc. Omul nu se va mai schimba în bine, doar în rău. Vârsta și degradarea psihică își fac treaba, iar ambele doar cresc. Tot ce se petrece la echipă are un singur scop, să arate că toate meritele sunt ale lui, eventual ale divinității, restul nu pot decât eventual să greșească. Cu toate că în ultimul timp înfrângerile sunt tot “meritul” său, că pe el a vrut să-l pedepsească. Cred că ar fi interesantă o analiză făcută de un psiholog, apoi una a unui psihiatru, ar rezulta ceva spectaculos. MM băiat inteligent s-a prins, nu iese, nu vorbește, nu propune, nu face, încasează, precum Argăseală. Până și pe timpul petrecut de Duckadam la Digi a devenit omu’ invidios și l-a dat afară. Narcis a plecat că îl lăudau toți. E în stare să piardă campionate doar ca să arate că transferurile propuse de “specialiști” nu sunt bune, vezi Stoian, Planic, Vână, Belu, probabil Petre și mulți alții. Acum a găsit chestia cu pregătirea fizică, dar cred că îl aduce pe Neubert să-l facă de râs. Cum a făcut deja cu Reghe. Prea toți spun că ei au creat echipa care a dominat campionatul și a intrat în grupele CL. Cum așa ceva! Doar el, și eventual cel de sus, pot face ceva. Prin urmare, daca cineva vrea să plece Vintilă ar trebui să înceapă să-l laude puternic, că nu rezistă până-n august.

1566178743642986
Vlad Hartea  •  23 Iunie 2020, 19:14

Nu-l mai plangeti !! Fcsb este jucaria lui si face ce vrea cu banii lui. Cumpara jucatorii care i se par lui ca s-ar potrivi pentru echipa sa, face tactica echipei, stabileste primul 11 si face toata schimbarile !! Atata poate el !! Nu are nevoie de vreun antrenor special, ci de unul care sa-i execute ordinele !! In afara de Olaroiu, Zenga si partial Galca, toti au executat ordinele stapanului !! Isi merita soarta !!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează