FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali, pus la zid din vestiar: „Dă-mi toți banii sau plec chiar acum!”

Bogdan Planic (al doilea din stânga) evoluează la FCSB din 2017
Bogdan Planic (al doilea din stânga) evoluează la FCSB din 2017

Articol de , , - Publicat joi, 14 mai 2020 20:58

Fundașul sârb Bogdan Planici (28 de ani) nu mai suportă șicanele cu Gigi Becali (61) și are de gând să rezilieze contractul cu FCSB imediat.

Relația lui Bogdan Planici cu FCSB a trecut de la o colaborare obișnuită dintre un fotbalist și un club profesionist la un conflict avocățesc. Clubul i-a suspendat contractul după ce jucătorul a refuzat să semneze pentru înjumătățirea salariului. 

Șomajul tehnic nu va mai fi posibil de vineri, odată cu încheierea stării de urgență, ceea ce înseamnă că Becali va trebui să-i achite sârbului salariul întreg, 15.000 de euro lunar.

Gigi Becali își jignește jucătorii: „Am aruncat și eu câțiva saci de grâu, de porumb”

Bogdan Planici așteaptă banii din urmă: „Dacă nu, solicit rezilierea!”

Apărătorul nu e mulțumit cu situația. Vrea să îi mai fie plătiți 30.000 de euro, banii pentru cele două luni în care FCSB i-a suspendat contractul. El și avocații lui nu consideră că măsura la care a apelat clubul ar fi una justificată legal și cere să îi fie respectat acordul așa cum fusese el negociat înaintea epidemiei și a opririi fotbalului.

Dacă nu sunteți de acord, solicit rezilierea angajamentului imediat, pe baza justei cauze!", constituie amenințarea pe care Planici i-a transmis-o conducerii vicecampioanei, conform unor apropiați ai fotbalistului.

Deschizător de drumuri?

El avea, oricum, o situație încurcată. FCSB susținea că fundașul în vârstă de 28 de ani s-ar mai afla sub contract până în iunie 2021. Sârbul și agentul lui, Zvonko Milojkovici, insistau că înțelegerea expira la 30 iunie anul acesta. Explicația? Contractul conține o clauză de prelungire. Clubul pretinde că extinderea colaborării poate fi decisă unilateral, Planici și impresarul sunt siguri că prelungirea ar fi posibilă doar cu acordul părților.

Ruptura se poate produce chiar mai devreme de 30 iunie, dacă Becali nu-l convinge pe stoper să renunțe la litigiul pe care l-a pornit. Iar dacă sârbul nu dă înapoi și câștigă procesul, devine liber fiindcă i-a fost suspendat contractul fără drept, el ar deschide o cale și pentru alți fotbaliști.

Mai sunt cluburi care au trimis jucători în șomaj tehnic: Astra, Voluntari, Dinamo, Poli Iași, Gaz Metan, Chindia. Succesul lui Planici în justiție ar constitui un precedent care le-ar oferi și altor jucători ocazia să ceară ruperea contractelor.

70 de meciuria adunat Planici pentru FCSB în campionat și a marcat un gol. În ediția curentă din Liga 1 a adunat 20 de prezențe, cel mai des în cuplu cu Iulian Cristea, celălalt fundaș central titular

FCSB pierde și jucătorul, și banii

Despărțirea de Planici prin rezilierea forțată a contractului ar constitui o pierdere pentru FCSB. Și fiindcă sârbul a fost în mod constant titular din 2018, de când a fost achiziționat de la Vojvodina, și din cauza calculelor economice. Becali l-a cumpărat pe Bogdan din Serbia cu 300.000 de euro. 

Cu un an în urmă, Gigi a avut ocazia să semneze un act care le-ar fi permis reprezentanților jucătorului să negocieze un transfer în schimbul unui milion de euro. Patronul FCSB n-a vrut, a preferat să-l păstreze pe Planici, pe care acum l-ar pierde gratis. 

Craiova a insistat recent să-l ia pe sârb, însă impresarul Milojkovici a exclus posibilitatea aceasta: „Eu nu fac afaceri cu Mihai Rotaru! L-o vrea Craiova pe Planici, dar și eu mă gândesc la Monica Bellucci de ani de zile și tot n-am avut vreodată o șansă!”

1.8 milioane de euroeste cota de piață a lui Bogdan Planic, conform Transfermarkt

VIDEO. Gigi Becali a primit oferta pentru Bogdan Planic: „Atât am cerut pe el”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Când vrea Gigi Becali să înceapă Liga 1: „Gata! Cine se îmbolnăvește, la spital, cine moare, la cimitir”

FCSB, program horror! De ce echipa lui Gigi Becali e cea mai dezavantajată din play-off

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (36)
skins_berceni
skins_berceni  •  16 Mai 2020, 01:38

Planic are contract cu Steaua până în iunie 2021...restul e can can ieftin, dezinformare și instigare la persoana

skins_berceni
skins_berceni  •  16 Mai 2020, 01:36
Postat de Alice Popa pe 15 Mai 2020, 08:23

Greseala lui Becali este ca a trimis in somaj tehnic selectiv! Si asta e ilegal. Sarbul va castiga, isi va primi toti banii si va deveni si jucator liber. Oricum, mai avea cateva zile de contract. Cei care si-au trimis in soma j tehnic toti jucatorii nu vor avea probleme.

Este ilegal în comunism, într-o economie de piață moderna e cu totul aktceva, dar tu nu ai cum sa înțelegi asta la fel cum nu înțelege trioul utc-ist care au scrijelit acest articol cu scopul de a discredita (total neprofesionalist și aberant) o persoana care activează în mediul privat de afaceri( nu primar sau grup de interese) și care gestionează confirm legii situația personalului angajat pe e timp de criza conform legii.

adicn
adicn  •  15 Mai 2020, 08:49

Sunt curios cine-s "apropiatii" aia.. Maica-sa, un var de-al doilea ??!Penibile argumentari ale sursei informatiilor...

Vezi toate comentariile (36)
Comentează