FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Gigi Becali reacționează după dezvăluirile GSP: „Poate că o parte din acei bani au ajuns la mine” + ce spune despre procurorul de caz

Articol de GSP - Publicat joi, 20 februarie 2020 12:32

Gigi Becali, patronul FCSB, a reacționat după dezvăluirile Gazetei Sporturilor legate de acuzația de spălare de bani.

  • Context: Procurorii DNA îl acuză pe Becali de spălare de bani în dosarul terenului din Voluntari a cărui valoare ar fi fost umflată artificial și ilegal. Conform rechizitoriului, Gigi ar fi plimbat sumele prin conturile soției Luminița și ale nepotului Vasile Geambazi și a finanțat FCSB cu o parte din acei bani (Detalii AICI)

 „E un procuror care a vrut să se afirme. A fost o prostie! Judecătoarea a desființat decizia. Eu eram în pușcărie și am obținut 30 de milioane de euro după ce ne-am calificat în Champios League și am vândut jucători. Geambazi a încasat banii în numele meu. Și după mi i-a dat înapoi. Iar când a avut Steaua nevoie de bani, el a împrumutat clubul. Acuzația nu stă în picioare. Acea sumă de bani a fost stabilită de Înalte Curte de Casație și Justiție! Dacă cei de la Curtea Supremă îmi dau niște bani, cum pot fi bani negri? Statul nu are bani negri! A venit un procuror care a zis că «Nu mă interesează ce decizie a dat Curtea Supremă. Eu fac altă evaluare!»”, a declarat Gigi Becali la Pro X.

Gigi Becali: „Poate a ajuns la mine o parte de bani” 

„La Tribunal mi s-a ridicat sechestrul pus pe bani. Înseamnă că nu sunt acuzat. S-a spus că este o suspiciune de spălare de bani, dar dacă judecătoarea a ridicat sechestrul înseamă că nici nu sunt suspect. Este o mizerie făcută de procuror. A făcut o reevaluare pe care nu avea voie să o facă. Banii ăia au circulat pe cer? I-am transferat prin conturi bancare, la vedere. Ca să speli bani trebuie să-i ascunzi. Eu am făcut totul la vedere. Sunt bani de la statul român. 

Poate că o parte din acei bani au ajuns la mine. Pentru că Geambazi a luat bani de la Steaua când avea nevoie și după mi i-a dat înapoi. Dar cea mai mare parte a ajuns la spitale și biserici. Decizia dată de Curtea Supremă nu poate fi atacată de nimeni. Nici 700 de miliarde de procurori nu se pot atinge de ea. Procurorul a făcut o expertiză pe care nu avea voie s-o facă. E abuz în serviciu! E faptă penală. Poate-i fac plângere pentru abuz în serviciu. A fost curea credință! E vorba de o decizie irevocabilă!”.

Gigi Becali: „Să pună un procuror de rang înalt” 

„Procurorul Ionescu e un copil care vrea să devină cunoscut. A vrut să se dea mare. Îl cunosc. M-am interesat. Consider că sunt și eu cineva și meritam un procuror care să aibă rang de DNA. Ionescu e detașat. Ca să fii procuror DNA trebuie să ai rang de Înaltă Curte, iar el nu are. Pui un copil detașat de la Sectorul 4? E vorba de respect. Eu am 62 de ani și vine un copilandru... Bă, măcar să pună un procuror care se pricepe!”, a adăugat patronul FCSB.

Match preview FCSB - Chindia

Citește și: 

Olimpiu Moruțan, Darius Olaru și Iulian Cristea se antrenează suplimentar după ce-au fost criticați de Gigi Becali

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (75)
catalynn
catalynn  •  20 Februarie 2020, 19:57

fcsbistii care il tot apara pe ne-a jijjji nu au citit si prima pagina a documentului DNA, doar pagina secunda unde era vorba despre spalarea de bani. Treburile sunt extrem de simple, nu trebuie sa fii jurist ci doar sa ai IQ la limita decentei, ceea ce fcsbistii nu au, pt ca altfel nu erau fcsbisti :-)))) Ce spune procurorul acolo este ca a declansat o investigatie in rem asupra modului cum s-a facut evalauarea si cum si mai ales de ce s-au mai adaugat 40 de milioane. Ancheta este evident extinsa si asupra beneficiarului despagubirii, ce incearca DNA sa arate este ca acesta stia ca nu a fost in regula si prin urmare a incercat sa isi ascunda urmele. In clipa de fata nimeni nu e acuzat de ceva, toti cei implicati sunt suspecti, si legea permite DNA sa ii ancheteze asa cum considera inclusiv sa ceara informatii in legatura cu fondurile respective in caz ca suspectul incearca sa le ascunda iar. Banca nu doreste sa isi asume niste riscuri inutile sau munca in plus, prin urmare i-au cerul lu' ne-a jjijji sa caute pe altii. Insa cum cazul este deja notoriu nici restul nu vor sa se complice aiurea. Treaba cu faptul ca procurorul cere o reevaluare si asta ar fi "abuz in serviciu" este hilara, este de datoria sa sa investigheze asa ceva, ealaluatorul ala nu e D-zeu, sau macar magistrat, ci un nene care are o acreditare de la Min. Justitiei insa ca orice om poate face si greseli. ICCJ nu aveau treaba cu evaluarea, ei nu erau acolo pt a judeca fondul ci procedura.

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  20 Februarie 2020, 19:32
Postat de andrei1337 pe 20 Februarie 2020, 19:15

Pai tu sa imi spui de ce, ca eu nu vad nimic in neregula. Ori esti platit, ori chiar ai ceva cu becali, chestie pe care nu pot sa o inteleg.

adica tu nu vezi in neregula escrocheria cu terenul asta,bravo ba! :))) si am cu becali ca si cu toti snapanii astia care fac fel de fel de manarii pe carca vistieriei tarii,acum ai inteles?referitor la platit ala platitul cred ca esti tu ba,evident de bietul oropsit gigel,si e credibil acest lucru fiindca au vazut aproape toti cei care comenteaza pe aici cum il aperi pe oropsitul gigel.daca esti atat de dus sa crezi ca un teren in zona aia se devalorizeaza in cateva luni de 20 de ori ca sa-i scazi atat de mult pretul de vanzare,ca mai apoi pe acelasi teren sa incaseze cumparatorul de 65 de ori mai mult e problema ta,fa-i si statui sau poeme celui pe care-l admiri sau ii admiri ingineria financiara,adica becali,dar nu mai veni cu vrajeli de 2 bani pe aici si mai ales sa-i acuzi pe altii.orice om normal la cap inclusiv gigisti dezaproba manaria asta cu terenul si tu-l crezi nevinovat,saracutul de el.

parpalache
parpalache  •  20 Februarie 2020, 19:19
Postat de zorrozabal pe 20 Februarie 2020, 17:34

La retrocedarea terenurilor AGRICOLE e Legea nr 18/1991!Care prevede CLAR ca se restituie terenurile conform datelor inscrise in Rgistrul agricol la data de 01 ianuarie 1948!Clar!Nu,nu e clar,pentru ca undeva mai jos- la scandalul facut de"opozitie"-va aduceti aminte ce fauna popula faimosul CPUN?-a fost introdus un articol prin care se prevedea ca "dovada proprietatii poate fi facuta si cu...martori"!In nici o tara din lume SUVERANA si INDEPENDENTA nu exista asa ceva!Consecinta?Asa au aparut tot felul de"mostenitori",sau numai"cu vocatie de mostenitori"!Si asa au aparut "casele de avocati",ale fostilor securisti!Si faimoasele..."drepturi litigioase"!In contradictoriu cu Statul Roman,evident!Pentru ca nu il apara NIMENI!Si dupa ei...indivizi de teapa acestui Becali!Iata domnilor unde ne-a adus inconstienta NOASTRA!Ne distram de tot felul de "personaje"din faimosul CPUN-care de care mai caragialesti!Ne uitam la "dezbaterile"CPUN ca la LAS FIERBINTI,dar,NIMENI, nu s-a obosit sa prevada ce se va intampla!Iata ce s-e intampla!

Ungaria inca de la inceput,a dat o lege prin care a plafonat nivelul despagubirilor la suma de...o suta de mii de dolari(nu aparuse euro)!Si nu le-a zis nimeni nimic!Au fost primiti in NATO si in UE fara probleme!Ei nu au avut vreo Monica Macovei?Probabil ca au avut-peste tot sunt cozi de topor-dar nu a bagat-o nimeni in seama!Pentru ca au"pile"in Occident!Si nu orice pile:congresmani americani,guvernatori de state si primari de mari orase americane,lorzi englezi,un presedinte al Frantei de origine magh

Vezi toate comentariile (75)
Comentează