FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Gigi Becali și-a luat banii înapoi! Tribunalul București i-a ridicat sechestrul pus pe avere: „Dovedește că nu am făcut nimic ilegal”

Articol de GSP - Publicat joi, 19 decembrie 2019 21:42

La o zi după ce amenința că pleacă din țară din cauza procurorilor, Gigi Becali, patronul FCSB, a primit azi o veste bună în dosarul în care e acuzat de spălare de bani. 

Tribunalul București a decis azi să ridice sechestrul pus pe suma de 184.819.120 de lei, aproximativ 39 de milioane de euro, în dosarul în care e acuzat, împreună cu nepotul Vasile Geambazi, ca a spălat bani, potrivit ProTV.

Eu sunt foarte bucuros acum pentru că mi-au ridicat sechestrul! Nu mai am sechestru pe conturi. Asta dovedește că nu am făcut nimic ilegal”, a declarat Gigi Becali pentru TV Digi Sport.

„Îmi iau cetățenie din altă țară. În România îmi dau doar drept de ședere și de semnătură. Aici doar o să stau. Eu nu am făcut nimic, dar procurorul mă acuză de spălare de bani. Eu eram în pușcărie și procurorul zicea că știu prețurile terenurilor, că sunt doctor în terenuri. Trebuia să mă duc la ÎCCJ și să spun să nu dea bani mulți nepotului meu? Să evadez din pușcărie ca să fac asta?  

Ăștia sunt ca râia. Chiar dacă nu faci nimic, nu scapi de ei. Când speli bani, îți rămâne și ție ceva. Mie ce mi-a rămas? Sunt acuzat că am schimbat lei în euro și i-am pus în alt cont. Cică am spălat bani. Nu poți să pui lei și euro în același cont! Banca mută banii. Și eu sunt acuzat de spălare de bani. Vă dați seama în ce țară trăim? Procurorul are mintea întunecată de la răutate. Dar îl pun eu la punct. Dacă nu pot, plec din țară!”
 Gigi Becali, miercuri, la TV Pro X

Becali și Vasile Geambazi sunt acuzați de spălare de bani și supraevaluare frauduloasă. Becali ar fi cumpărat un teren de 21 de hectare în Voluntari pe care l-ar fi vândut nepotului Vasile Geambazi cu un milion de dolari. Geambazi a devenit proprietar și a cerut de la ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților) despăgubiri pentru că nu poate folosi terenul. 

Geambazi a dat statul în judecată, iar Curtea de Apel a decis ca el să primească 60 de milioane de euro. (Detalii pe larg- AICI

MATCH PREVIEW FCSB - CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

CITEȘTE ȘI:

Gigi Becali a sunat în direct la TV pentru a-i face o ofertă aiuritoare lu Grigore Cartianu: „Vino mâine să facem actele! Îi dau gratis totul, să faci ce vrei” + „E la mintea cocoșului”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
parpalache
parpalache  •  20 Decembrie 2019, 11:57
Postat de ticbis pe 19 Decembrie 2019, 22:59

O decizie absolut fireasca si normala pentru un stat de drept. Adica, este proprietatea mea si o vand cui vreau eu si cu cat vreau eu, platind taxele aferente tranzactiei la stat, conform legilor. Daca am chef, pot sa-mi donez proprietatea si gratis, pe ZERO lei, nepotului, fratelui sau varului... In speta asta a fost vorba despre o tranzactie privata de vanzare-cumparare, cu respectarea legii, nu despre o tranzactie cu statul sau cu bunurile publice, asa cum, de pilda, si-a "cumparat" Dragnea insula Belina...

Tataie te ai zaharisit de tot?"Cinstita tranzactie civila"e cusuta cu atza alba!De ce Becali-care e nasu de cununie al primarului Pandele din Voluntari-a cumparat cele 21 de ha exact in zona in care urma sa se prelungeasca linia de metrou-si urma sa fie rascumparata sau expropriata?Raspuns si la mintea si a fcsb-istilor:fiindca"cineva"i-a dat pontul!Buun!A cumparat,a cumparat!Dar de ce le-a vandut el lu'nepotul"Vasi"numai cu un milion-cand a dat pe ele...16 milioane-pentru ca in Voluntari,terenurile sunt scumpe,nu ca la Cocarlatii din vale?Si cum se face ca la procesul intentat statului-de Vasi- pentru"dreapta despagubire"-in urma exproprierii-expertul judiciar le-a evaluat la...76 de milioane?Adica de...5 ori mai scump-sau cu 60 de milioane mai mult- decat pretul practicat in zona-conform registrelor notariale?Si uite asa,"investitori"ca astia si incompetenta sau coruptia oficialitatilor,fac ca in tara noastra cei bogati-si lipsiti de scrupule- sa fie si mai bogati,iar ceilalti-saracii cu duhul-sa fie si mai saraci!

adriann_
adriann_  •  20 Decembrie 2019, 11:53
Postat de cuviosul_pafnutie pe 20 Decembrie 2019, 11:32

"A venit epoca ticalosilor"!Zicea Nicolae Iorga, imediat dupa Primul Razboi Mondial, cand in Romania unita, prolifera"capitalismul salbatic"!"A venit epoca ticalosilor"relua si Corneliu Vadim Tudor-dupa asa zisa"revolutie"-cand Romania incapuse pe mana "investitorilor",de teapa acestui Becali!Care au jefuit cumplit tara,cu complicitatea unei"Justitii"antinationale!Iar ca absurdul sa fie complet,politicieni-si servicii-au creeat o isterie dusa la paroxism-antrenand fara scrupule tineretul-pentru apararea...independentei unei astfel de..."Justitii"!

Noi avem la 30 de ani de la evenimentele din 1989 fix JUSTITIA CEAUSISTA NEREFORMATA. Augustin Lazar a iesit la pensie anul asta ca procuror general al Romaniei cu 30.000 de lei pe luna platiti de noi toti, iar in 1989 era procuror-sef la parchetul Alba, mai e ceva de zis? Basca faptul ca a tinut pe semnatura lui detinuti politici in puscarii pe vremea lui Ceausescu (vezi cazul Iulius Filip, absolut cutremurator)

adriann_
adriann_  •  20 Decembrie 2019, 11:51
Postat de romeverest pe 20 Decembrie 2019, 11:11

Usor....usor....ca asta nu spune nimic !! Una este ridicarea sechestrului si alta este cercetarea penala ce se face in dosarul lui Becali !! Procurorii sunt cei care vor stabili vinovatia ciobanului fardat si vor stabili daca il trimit in judecata !! Procesul este o alta problema !!

" Nu mai am sechestru pe conturi. Asta dovedește că nu am făcut nimic ilegal." Eu unul nu cred ca becali e chiar asa de prost, dar probabil a sesizat ca fanii lui au 2-3 neuroni viabili si le spune ce vor a auda...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează