FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO EXCLUSIV Propunere pentru FCSB și CSA Steaua: „Să fuzioneze și să umple noul stadion”

Articol de - Publicat luni, 22 februarie 2021 13:29 / Actualizat luni, 22 februarie 2021 15:22

Ilie Stan (53 de ani) a jucat la Steaua și a antrenat-o pe FCSB, iar acum vine cu o propunere pentru cele două entități.

Tehnicianul Gloriei Buzău este de părere că echipa lui Gigi Becali și CSA Steaua, aflate în conflict pentru marcă, nume și palmares, ar trebui să fuzioneze și să joace pe noul stadion din Ghencea.

VIDEO Ilie Stan speră ca FCSB și Steaua să fuzioneze: „Nu mai există spiritul Stelei”

„Pe undeva ar trebui să fiu imparțial, deși echipa se numea Steaua când am antrenat-o. Mă doare sufletul pentru ce se întâmplă laFCSB.Nu mai există spiritul de altădată. Nu mai e niciun om din trecutul Stelei în conducere. 

Tind acum să merg pe mâna noii echipe, mai ales că s-a făcut și noul stadion. Iar acolo cred că CSA nu va da niciodată voie FCSB-ului să joace. Ceea ce totuși e păcat, cred că mai bine ar fi să fie o singură echipă, să facă o fuziune și să umple stadionul la fiecare joc. Să începem iar să câștigăm campionate, să jucăm în cupele europene”, a spus Ilie Stan, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Am lucrat cu patroni puternici, cu personalitate. Mi-ar lua ore să spun câte am învățat. N-ai cum să nu înveți. Să știți că toți acești oameni au părți foarte bune, de unde înveți. Nu vedeți? Fără ei nu mai avem fotbal.
- Ilie Stan, antrenor

Istoricul disputei FCSB – CSA Steaua pentru palmares

CSA Steaua a câștigat pe 5 iulie, la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua, de la înființare, 1947, până în 2003. Decizia nu a fost definitivă, iar FCSB a atacat-o la Curtea de Apel București.

Palmaresul CSA Steaua:

  • 21 de titluri de campioană în Liga 1
  • 20 de Cupe ale României
  • 4 Supercupe
  • 1 Cupa Campionilor Europeni
  • 1 Supercupa Europei

Ce are FCSB: 

  • 5 titluri de campioană
  • 3 Cupe ale României
  • 2 Supercupe
  • 2 Cupe ale Ligii

 

Caracteristici Stadion Steaua: 

  • Capacitate: 31.254 de locuri;
  • Cost: 94.700.000 euro
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație;
  • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă;
  • Suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi.

+24 FOTO

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Prețul umilinței la FCSB! Cu cât plătește Gigi Becali un jucător pentru a fi la discreția lui

EXCLUSIV Presiuni, șantaj și calcule ciudate făcute de FCSB: împărțirea controversată a banilor din transferul lui Man! „MM Stoica zicea: «Terminați! Ne dă Becali afară pe toți!»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (70)
parpalache
parpalache  •  24 Februarie 2021, 19:26

Adica sa-i dea inca odata baskan-ului marca si palmaresul?!Ba da smecher te-ai facut ba Ilie!!!

robotzel
robotzel  •  24 Februarie 2021, 11:09
Postat de eugen555 pe 22 Februarie 2021, 22:32

D-le Stan, nu mai spuneti prostii acolo.....daca ajunge iar ciobanul sef la Steaua nu ca se alege praful de orice incercare de performanta dar vor pierde si suporterii.....Eu refuz sa tin cu un club in care seful e un feudal mitocan dogmatic.Punct! Si ca mine gandesc toti ce care se respecta ca indivizi.....nu ne-am nascut sa fim tucalarii ciobanului!

care este performanta actuala a CSA Steaua? faptul ca pentru a avea o sansa de a promova din lica a 3-a in liga a 2-a este nevoie de un buget pentru care inclusiv o echipa din liga 1 ar fi invidioasa? asta nu inseamna performanta cu atat mai mult cu cat banii vin din impozitele mele, ale tale, ale rapidistilor, ale dinamovistilor si lista poate continua. ceea ce se intampla acum la CSA este doar o nesimtire iesita din comun. clubul se comporta ca o lipitoare la bugetul de stat.

magic4ever
magic4ever  •  23 Februarie 2021, 12:23

Asta se poate intampla doar dupa ce plateste Becali zecile de milioane de euro solicitate de CSA si de Talpan pentru ca au folosti abuziv marca,numele,palmaresul si coeficientul atatia ani si apoi accepta iar sa plateasca Becali lunar o suma catre CSA...Becali de ce trage cu dintii sa nu promoveze CSA,pentru ca stie clar ca aia este adevarata Steaua si imediat o sa fie preluata de un investitor in liga 2 si o sa promoveze imediat si toti suporterii vor sustine echipa CSA...

Vezi toate comentariile (70)
Comentează