FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Gigi Becali, țeapă de 1,5 milioane de euro! Cum a ratat FCSB o afacere din cauza patronului

Articol de , - Publicat miercuri, 12 februarie 2020 09:00

Gigi Becali refuzat în ianuarie o ofertă de două milioane de euro pentru mijlocașul Dragoș Nedelcu (22 de ani). Acum a acceptat o propunere din partea aceluiași club, Mol Vidi, cu împrumut pentru 500.000 de euro și cu restul, până la două milioane, plătibil doar dacă maghiarii vor fi mulțumiți de jucător.

FCSB n-a acceptat să-l vândă pe Nedelcu în ianuarie pentru două milioane de euro, bani garantați, dar îl dă acum sub formă de împrumut contra a 500.000 de euro. Afacerea ar putea ajunge tot la două milioane de euro, cu condiția ca Mol Vidi, noul club al lui Dragoș, să fie mulțumit de randamentul jucătorului.

„Asta e, mai scad salariile!”

Tot maghiarii propuseseră în urmă cu trei săptămâni un transfer definitiv. Gigi a mai cerut atunci încă 500.000 de euro peste cele două milioane, ca bonusuri în funcție de rezultatele echipei și de cifrele fotbalistului.

Patronul FCSB a ajuns, între timp, la concluzia că ar fi mai bine să-l cedeze pe Nedelcu, chiar dacă propunerea din Ungaria a scăzut.El a anunțat acordul imediat după remiza cu Clinceni, 0-0: „Ce măsuri iau? Uite ce măsuri iau: Nedelcu a plecat, scap de salariul lui de 15.000 de euro lunar. Mai iau și niște bani pe el și nu vreau să mai am cheltuieli de 600.000 de euro lunar cu salariile, vreau să reduc bugetul la 350.000”.

 Afacerea pe care a agreat-o Becali acum: mijlocașul defensiv a fost împrumutat la Mol Vidi până în decembrie 2020. Dacă vor fi mulțumiți de jocul lui Dragoș, oficialii grupării din Fehervar vor avea de achitat încă 1,5 milioane de euro pentru achiziționarea definitivă a jucătorului

Match preview Dinamo - fcsb

.Ar fi dat toți banii într-un an

Oferta inițială, aceea din ianuarie, conținea date mai bune pentru FCSB: transfer direct, fără împrumut prealabil, cu un milion de euro plătiți în prima săptămână de la semnarea actelor, încă 500.000 de euro până la 30 iunie 2020 și o altă jumătate de milion achitată până la sfârșitul acestui an. Condițiile superioare nu l-au convins pe Becali, el a preferat să se mai gândească. În timpul în care a mai cântărit oferta, propunerea din Ungaria s-a subțiat. 

52 de meciuriîn doi ani și jumătate a jucat Nedelcu la FCSB și a marcat două goluri

Gigi Becali: „Încep să am probleme cu banii"

Becali a eliberat mai mulți jucători în iarna asta, a redus lotul și salariile. Recunoaște că s-a simțit constrâns să scadă costurile: „Trebuie să apară jucători din Academia de tineret, nu mai am cum să investesc la fel de mult în transferuri, din moment ce în ultimii doi ani n-am intrat în grupele Europa League.  Mai aștept un an, dar dacă încep să fie probleme mari cu banii, îi dau echipa lui Talpan! 

Acum încă mai cred că pot să fac profit din fotbal, fiindcă mâ gândesc că aș putea să vând un jucător cu 20 de milioane de euro, dar nu știu sigur dacă e așa! Oricum, n-o să distrug la fotbal banii pe care mi i-a dat Dumnezeu!". 

Recuperează investiția dacă-i convinge pe maghiari

FCSB l-a cumpărat pe Nedelcu de la Viitorul în 2017, cu două milioane de euro. Acum ar lua două milioane în decembrie, cu condiția ca mijlocașul să-i cucerească pe șefii de la Mol Vidi. Becali ar recupera, așadar, prețul de achiziție și ar mai rămâne cu un cost în plus, salariul pe care i l-a plătit jucătorului în doi ani și jumătate, peste 400.000 de euro. 

FCSB // Gigi Becali, țeapă de 1,5 milioane de euro! Cum a ratat FCSB o afacere din cauza patronului

Dragoș a plecat de la Viitorul cu o imagine foarte bună, Hagi îl etichetase ca „noul Busquets", însă nu a progresat deloc la FCSB. În acest sezon a bifat doar cinci partide ca titular. Pintilii, Ovidiu Popescu, Lucian Filip au fost preferați ca închizători înaintea lui și a mai suferit și din cauza unei accidentări petrecute la începutul sezonului, în partida din Armenia cu Alașkert. 

Citește și 

Arbitrează Horațiu Feșnic, talismanul lui Dinamo și preferatul lui Gigi Becali!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (76)
andi_frunzescu
andi_frunzescu  •  12 Februarie 2020, 11:34

Numai nea Gigi putea face o astfel de afacere,sa vanda o rezerva cu doua milioane de euro.Chiar daca banii vin in patru sau in cinci transe,dar ce mai conteaza.Cainii latra ursul merge mai departe.Altii se chinuie sa vanda pe cateve sute de mii pentru ca marfa lor nu are valoare iar cand Gigi vinde pe multi bani invidia este mare.Sanatate multa lui Nedelcu sa joace bine la Mol Vidi sa intre banii in cont si toata echipa sa fie fericita

deusdat
deusdat  •  12 Februarie 2020, 11:03

Bravo, GSP! Mi-ați cenzurat cuvântul ”***”! Presupun că vi se pare vulgar :)))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

loko1
loko1  •  12 Februarie 2020, 10:21

Cine e mai deștept în afaceri ,cu ***,crede că e si în fotbal.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (76)
Comentează