FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali se amăgește: nu titlul garantează rețeta financiară mult visată!

Gigi Becali a amenințat luni că dacă nu va lua campionatul nici în acest sezon, atunci se va retrage din fotbal / foto: GSP
Gigi Becali a amenințat luni că dacă nu va lua campionatul nici în acest sezon, atunci se va retrage din fotbal / foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 17 august 2021 08:16 / Actualizat marti, 17 august 2021 09:29

Gigi Becali a amenințat luni că dacă nu va lua campionatul nici în acest sezon, atunci se va retrage din fotbal fiindcă „nu mai e afacere”, însă în precedenții 10 ani, clubul a fost pe profit într-un singur an în care a luat și titlul, dar în alți 4 a raportat excedent, deși a ratat primul loc. 

"Dacă nu iau campionatul, o termin cu fotbalul! Nu mai e pasiune. A fost. Acum nu mai e. E o afacere pe care nu vreau s-o mai țin dacă nu e afacere. Dacă nu iau campionatul, la revedere". 

La două zile după ce spusese că va câștiga Champions League într-un viitor mai apropiat sau îndepărtat, Becali spune că va ieși din fotbal în vara viitoare dacă FCSB nu va fi campioană.

Și-a făcut și un scenariu în acest sens: "Cine să cumpere echipa? Nu are cine! Voi vinde jucătorii și voi lua bani! Nu are cine să cumpere echipa! La ce am eu acum, trebuie să dea vreo 40-50 de milioane de euro".

Pierderi mari când FCSB a fost campioană 

Argumentul lui, că doar titlul îi poate aduce prosperitate în conturile clubului, nu e susținut de realitatea de la FCSB din ultimii 10 ani. Mai ales că a fost o perioadă în care s-au alternat performanțele sportive pe plan intern, s-au câștigat 3 titluri, cu cele în care nu s-a bifat niciun trofeu. 

Concluzia e că FCSB n-a realizat profit doar atunci când s-a impus în campionat, așa cum n-a evitat pierderile în momentele în care a fost numărul 1 în Europa. În 2013, 2014 și 2015, clubul a dominat autoritar Liga 1. 

A luat 3 titluri la rând, dar doar în 2013 a avut venituri mai mari decât cheltuielile. În rest, în ceilalți doi ani, din postura de campioană, a cumulat pierderi de 8 milioane de euro.

FCSB, profit din Europa 

Mai degrabă, direct proporțional cu bunăstarea clubului au fost rezultatele și performanțele sau lipsa lor de pe plan european. Când a mers în grupele cupelor europene, chiar primăvară, FCSB a stat bine. Dintre cei 6 ani în care a ajuns în grupele continentale, de 5 ori (peste 80%) s-a realizat profit

În schimb, a pierdut titlul în 7 din precedenții 10 ani, dar în acești ani a fost de 4 ori pe plus și doar de 3 ori pe minus. 

Gigi Becali se amăgește: nu titlul garantează rețeta financiară mult visată!

2021, aproape sigur pe plus pentru Becali

Deși susține că e gata să renunțe la echipă, Gigi Becali va bifa foarte probabil în acest an profit cu FCSB. Deși n-a câștigat titlul și nici n-a acces în grupele cupelor europene, clubul a reușit o mare lovitură financiară la începutul anului. L-a cedat pe Man la Parma pentru 11 milioane de euro, la care se vor adăuga și alte bonusuri. 

Din cele 11 milioane, FCSB s-a ales cu aproape 10 milioane. A mai avut venituri din drepturile TV ale Ligii 1, peste 2,5 milioane de euro, dar și din partea sponsorilor, alți 1,5 milioane de euro. Un total care va trece de 15 milioane de euro. Cheltuielile foarte probabil nu vor depăși 13-14 milioane, astfel că și în aceste condiții, FCSB va fi pe plus

Citește și alte știri despre FCSB:

Gigi Becali a găsit antrenor pentru FCSB: „El va lua toate deciziile” » „Amendă” fabuloasă dacă se implică la echipă

„Hai la Steaua!” » Răspunsul lui Edi Iordănescu: „Trebuie muncă, disciplină și ierarhie”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (3)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  18 August 2021, 10:38

Hopa! S-a spart "tripleta vesela" Udrea-Craitoiu-Raureanu? Ce t-e si cu aceste "triumvirate de ocazie" in care trei "Crai" incep sa se certe intre ei, sparand fiecare sa fie in "pole pozition" cand Edy va incepe sa redreseze corabia visatorilor si a celor care sperau sa o duca mult si bine, fentand fotbalul si ignorand antrenorul!

753720451412471
Andrei Ionescu  •  17 August 2021, 15:39

Gigi fă un bine fotbalului din România! Retrage-te! Ai alte afaceri. Tu ai făcut profit după o rețetă simplă: ai vânat tinere talente de la cluburile sărace și după câțiva ani ai vândut pe bani mulți. Geambaș ,samsar? La tine nu e performanță,e comerț cu profit.

bodystyle74
bodystyle74  •  17 August 2021, 15:31

A vazut cineva 11mil? Becali stie sa faca dif intre banii reali si cei declarati presei. De aici vine si disperarea lui.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează